На всички мислещи хора, мисля, им е пределно ясно, че ако УЕФА така или иначе е лишила ЦСКА-София от участие в евротурнирите, Дунав е единственият отбор в момента, който е най-малко слаб от всичките ни слаби отбори в родното първенство и затова възможно най-достойно би заместил червените в евроквотата им. За съжаление и Черно море, и Локо Пд в момента изпитват сериозни проблеми от едно или друго естество, така че всичко друго представляващо ни в ЛЕ ще е фиаско. Мисля, че отборът ни наистина би ни представил достойно в Европа, ако се класира за бараж и го преодолее и него, именно защото е свикнал да не чака на подаяния, а да се бори сам срещу всичко и всички. А това ще проработи там, убеден съм.
[offtopic]Понеже на нас Румъния ни е наблизо и чат-пат се интересуваме, не знам дали знаете, че там също имат проблеми от нашето естество, и то не само с един, а поне с два клуба, неполучили европейски лиценз. По абсолютно аналогичен начин следващите в класирането, вкл. познатия вам наш комшия Астра (Гюргево), поемат евроквотите на лишените от права Волунтари и Клуж. Любопитното е, че румънският формат на тяхната Лига 1 е в почти идентичен формат на нашия от вече 2 години, с разликата че във втората фаза първата шестица стартира с точки разделени на две за по-голяма интрига. Коефициентът на румънците е почти двойно по-висок от нашия и имат цели двама участника в ШЛ - Виторул и Стяуа.

[/offtopic]