Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Живко6461
Контакти:

Re: Всекидневната около Левски

Мнениеот Живко6461 » 26 май 2017 14:20

wilge написа:...
Да, Наско Сираков не е безалтернативна кандидатура за спортен директор, но кой би предлжил ти. Сигурно има подходящи кандидати, но явно болшинството фенове не ги знаем.
1. Образование, квалификация, опит: Завършено висше образование- ВИФ "Г. Димитров". Специалност футбол. Квалификация- треньор. Опит- богат. Като играч- доказал се на родната и западноевропейската цена. Единствения български футболист вкарвал гол на две световни първенства ( Мексико'86 и САЩ'94 ). Като треньор и ръководител- само в България.
2. Лични качества.: Тарикат, "играч", егоист, амбициозен.
3. Заслуги пред ПФК "Левски" АД: Големи. Две мнения по този въпрос няма.
4. Дейност на ръководен пост: Дал- колкото могъл. Взел- два пъти повече.
С две думи- спорна фигура.
ПП. В някакъв сайт четох, без да претендирам за достоверност, че при разговор с назначеният за собственик на ПФК "Левски" АД пернишки шофьор е поставил условие за цялата власт в клуба без ограничения и отговорност пред никого. Отговорът е бил, че това са прерогативи на собственика. Наемният работник носи отговорности търпи ограничения. Всичко приключило още тогава.

Озадачава ме, че "единственото спасение се казва Наско Сираков" и в същото време "Наско Сираков не е безалтернативна кандидатура за спортен директор". Нямам претенции, възможности и право да предлагам кой да бъде спортен директор. За това си има собственик и ръководство. Аз само си споделям мнението. Мисля, че имам право. Ще си позволя коментари по отделните точки.
1. Имам резерви към притежаваното образование, когато става въпрос за директорска длъжност. Качествата като футболист имат значение, но според мен не са от най-приоритетните за подобна длъжност. Само от уважение към прецизността искам да отбележа, че не е идинственият български футболист, отбелязал голове на две световни първенства.Изявите му като треньор определено не впечатляват. Чест му прави, че сам се оттегли от професията. Вече споделих, че дори в по време на първия си период като директор в "Левски" допусна доста слабости и грешки. Вторият период не би трябвало да се приема като предимство при оценяването му. Други изяви като мениджър (не сам в областта на футбола) не са ми известни.
2. Към посочените лични качества, които не мисля, че са недостатъци, поне не сериозни, бих добавил некоректно поведение, надменност, липса на възпитание.
3. Заслугите му към "Левски" са широкоизвестни. Също така и немалко некоректни прояви към клуба.
4. За дейността като ръководител вече писах. Нямам претенции към размера на законно получените възнаграждения. За незаконни нямам информация и не бих се ангажирал. В коментара си към т.1 споменах за слабости и грешки. Някои донесрли и финансови загуби.
5. Тук мога да си позволя мнение относно информацията в стил ЕЖК. При теб в ПП. Не бих се изненадал, ако Сираков е предявил подобни претенции. Подкрепям отговора на собственка, дори и той да е назначен пернишки шофьор.

Живко6461
Контакти:

Мнениеот Живко6461 » 26 май 2017 14:38

metodito написа:
Живко6461 написа:[....

Ами за мен тук на първо време виждам дискриминация. Не е само при нас: много пъти чужденците получават повече от местните - в случая са българи, но предполагам, че така е в Сърбия, може би и в Турция... Формирането на заплащането и премирането явно не е справедливо. И защо да не е в правото си? Казват му: трябва да стягаме коланите. Ма на Сандберг не му свалят заплатата. Костадинов казва: "Искам да получавам, колкото Санди". Онея му казват: "Не може". На какво основание?

Отделно, Пелето се изпусна за нещо в началото на сезона, което... скандално е. За премиите. Пелето призна, че се дават пари под масата. Поне аз така го разбрах, когато каза, че премиалната схема се е променила. Ако е черно на бяло, това е нарушение на договора и футбалерите могат да ги съдят, нали? Явно обаче е устна договорка. Сезонът е започнал и те променят премиалната схема. wtf? Ако подпишеш договор при едни условия и след две седмици ти кажат, че бонусната схема (която е изрично изложена в договора) се премахва, какво става? Само че... така аз го разбирам... тези пари не присъстват черно на бяло и заради това нищо не могат да им кажат? Не е ли така? Във всеки случай, ако ми направят такава курв@ачка и ме питат в края на договора ми, ще подписваш ли... Ми един път, като са ме излъгали и втори път ще го направят. Много ясно, че ще отида в друга фирма, където са коректни. Отделно от това, Мечков на два пъти заявява, че подписването на нов договор не е проблем. Вторият път го каза след мача с ЦСКА-София. Явно обаче, някой не иска Мечков в "Левски". Ще видим, дали ще се почувства липсата му, но мисля, че вече няколко мача всички виждат, че липсва.

Методи, дори и според теб да е дискриминация, неравномерното и дори погледнато от различни гледни точки несправедливо разпределяне на възнагражденията е характерно за почти всички компании в света. Неизбежно е, когато компания от страна с нисък стандарт привлича кадри от страни с по-висок да не съобрази възнагражденията им с тази особеност. Не защитавам конкретните примери в "Левски". Дори посочих, че ръководството носи отговорност за неправилно формиране на възнагражденията. Освен това посочих, че върху размера на възнагражденията на всеки работник/служител влияят много фактори. Всеки работник/служител подписва индивидуален договор. Върху размера на възнагражденията влияят и широко разпространените бонуси, давани "под масата". Без значение доколко са законни. Ти наистина ли се изненадваш, че съществуват? Има ги в много компании под различна форма. Промените в договорите също не са изключение. Те също се договарят. Въпрос на лично решение (твое, на Костадинов, на който и да е работник/служител е да приеме или не предложенията за промяна).
Определно Костадинов липсва през пролетния полусезон. Дори в мачовете, в които игра. Тук отново обвинявам ръководството. Не защоно не го задържаха, а защото допуснаха четирима основни футболисти да не играят в много мачове.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 26 май 2017 16:31

Ами, всъщност, да, изненадвам се за "парите под масата". Все пак, това "П", в ПФК, не е за красота. За другото, прав си. Не съм сигурен, че го има в Германия или Испания... не знам. Нали плащат данъци, това-онова. Ма, нищо чудно, щом и Меси го отнесе.

Потребителски аватар
mikata

Мнениеот mikata » 26 май 2017 18:00

Вземи своята карта, изгради бъдещето на ЛЕВСКИ! (ВИДЕО)

https://levski.bg/news/details/176137%22%22
България има природни богатства,

България има народ несломим,

България има от всичко по малко

но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !

Потребителски аватар
mikata

Мнениеот mikata » 26 май 2017 18:39

На 30.05 ПФК ЛЕВСКИ ще представи на официална пресконференция новата екипировка за спортно-състезателен сезон 2017/2018!

Пресконференцията ще бъде предавана на живо тук: http://levski.bg/live

Потребителски аватар
zap_lv
Контакти:

Мнениеот zap_lv » 26 май 2017 18:44

Не останах впечатлен от дизайна .Чист дизайн .Поне това се вижда от рекламата .Дано да бъркам и да има нещо по-така ,по -разчупена .

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 26 май 2017 19:06

mikata написа:Вземи своята карта, изгради бъдещето на ЛЕВСКИ! (ВИДЕО)

https://levski.bg/news/details/176137%22%22

Страхотна инициатива, благодаря, ще си взема от картата Вековен - браво на ръководството ни, това е начинът!!!
Имам въпрос, ако си запознат - само онлайн ли мога да си купя, или мога да си я взема и от Тодор Александров, защото ми е доста близо до работата?
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
mikata

Мнениеот mikata » 26 май 2017 19:11

"Със стартирането на кампанията, картите могат да се вземат от специалната интернет-страница, която сме направили, а другата възможност е от фен-магазина. Те вече са в продажба", заяви Иванов.

Потребителски аватар
wilge
Контакти:

Мнениеот wilge » 26 май 2017 19:24

......................
Озадачава ме, че "единственото спасение се казва Наско Сираков" и в същото време "Наско Сираков не е безалтернативна кандидатура за спортен директор". Нямам претенции, възможности и право да предлагам кой да бъде спортен директор. За това си има собственик и ръководство. Аз само си споделям мнението. Мисля, че имам право. Ще си позволя коментари по отделните точки.
1. Имам резерви към притежаваното образование, когато става въпрос за директорска длъжност. Качествата като футболист имат значение, но според мен не са от най-приоритетните за подобна длъжност. Само от уважение към прецизността искам да отбележа, че не е идинственият български футболист, отбелязал голове на две световни първенства.Изявите му като треньор определено не впечатляват. Чест му прави, че сам се оттегли от професията. Вече споделих, че дори в по време на първия си период като директор в "Левски" допусна доста слабости и грешки. Вторият период не би трябвало да се приема като предимство при оценяването му. Други изяви като мениджър (не сам в областта на футбола) не са ми известни.
2. Към посочените лични качества, които не мисля, че са недостатъци, поне не сериозни, бих добавил некоректно поведение, надменност, липса на възпитание.
3. Заслугите му към "Левски" са широкоизвестни. Също така и немалко некоректни прояви към клуба.
4. За дейността като ръководител вече писах. Нямам претенции към размера на законно получените възнаграждения. За незаконни нямам информация и не бих се ангажирал. В коментара си към т.1 споменах за слабости и грешки. Някои донесрли и финансови загуби.
5. Тук мога да си позволя мнение относно информацията в стил ЕЖК. При теб в ПП. Не бих се изненадал, ако Сираков е предявил подобни претенции. Подкрепям отговора на собственка, дори и той да е назначен пернишки шофьор.

Действително преди време писах, че "единственото спасение се казва Наско Сираков", но като се замислих си дадох сметка, че той действително е най- успешния директор ДО СЕГА. Но защо пък от сега натътък да не излезе някой който да го надмине. За това се коригирах. Рано или късно ще се намери точният човек.
По точките:
1. Говорим за образованието, а не дали е достачъно условие за заемане на директорска длъжност. Определено не. Въпреки че от Левски се опитват да докажат обратното. Резултатът не е тайна.
2. Не съм казал, че изброените от мен лични качества са недостатъци. Напълно съм съгласен с добавените от теб. Бих добавил и арогантност. Сигурно и ти ще се сетиш за още някое.
3. Без коментар.
4. Не му отричам успехите. Дано грешките му са плод на разтежа.

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 26 май 2017 20:14

mikata написа:
"Със стартирането на кампанията, картите могат да се вземат от специалната интернет-страница, която сме направили, а другата възможност е от фен-магазина. Те вече са в продажба", заяви Иванов.

Чудесно, благодаря, явно ще се разходя до Герена, то и без това трябва да си купя и фланелка със Списаревски, но все не ми остава време :oops:
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Върни се в “Левски”