Левски: Трансферно лято (Спекулации, слухове и реалност)

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
shwepi
Контакти:

Re: Левски: Трансферно лято (Спекулации, слухове и реалност)

Мнениеот shwepi » 26 май 2017 15:22

blue avalanche написа:Някой не иска ли да си върнем Ал.Киров, М.Огнянов(автор на гола в ШЛ :mrgreen: :mrgreen: ), Фиданин, Ас.Георгиев, Ст.Петков, Станчев, Балджийски...

НЕ
Но един Дарко Тасевски и Бабатунде ще стане почти като Гара.
39 PFC CSKA Sofia BUL 25 0 98 41 16 41 140 144 98 -4
:?:
147 PFC CSKA-Sofia JSC BUL 4 0 16 8 1 7 29 28 17 1
:!:

Потребителски аватар
LSFC 1914
Контакти:

Мнениеот LSFC 1914 » 26 май 2017 16:05

shwepi написа:
blue avalanche написа:Някой не иска ли да си върнем Ал.Киров, М.Огнянов(автор на гола в ШЛ :mrgreen: :mrgreen: ), Фиданин, Ас.Георгиев, Ст.Петков, Станчев, Балджийски...

НЕ
Но един Дарко Тасевски и Бабатунде ще стане почти като Гара.

Баба ти тунде е един от най-некадърните във Левски.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 26 май 2017 16:09

Преотстъпването, особено ако не е в някой от водещите клубове, почти винаги води до спад във формата и край на мечтите за добра кариера.

:!:

Смея да твърдя, че мнението на привържениците на "Берое" за неговото представяне е положително. Ти си имаш твои критерии.
[offtopic]Има подфорум на Берое. Открий една тема за Мапуку. Аз съм обобщавал, сега ти обобщаваш.

http://www.zarata.org/%D1%84%D0%B5%D0%B ... %83%D0%BD/
Много положително.
Който се интересува може да направи справка какво имам предвид.

1. Да, Живко, проверих ги. И ти можеш да го направиш. В предишните два сезона няма почти мачове. Няма такъв сезон за Берое, като този. Както казах, това може нищо да не значи и той да къса мрежи. Просто това са факти. Не написах "от топ 4", защото има гол срещу "Дунав".

3. Относно свободното боравене.. Живко, не бъди ехиден казах ти. Виж точка 1.
Отново залагаш на фойерверките.

:?:
Еми не знам, за нас Лъчко е вкарал 17 гола и е незаменим в средата.

Помня го мнго добре. Двукратен шампион на България, участник в групите на ЛЕ, натирен от "Левски" на два пъти, носител на Купата на България. Помня, че макар и млад, беше борбен и лично аз го виждах още дълго време в "Левски". Помня и играта му на "Ел Мадригал" - един от най-силните мачове на "Левски" по това време.

4. Сега последно Вутов или майка му?

Дискусията ми е много забавна, но непонятна, да ви кажа честно. От осем години, този клуб върви по една добре утъпкана и дълбоко грешна пътека. Някои откровено заявиха, че "Левски" днес е един средняшки отбор. Моята теза е трябва промяна. Връщане към корените. Отсрещната теза ми звучи: "Много си ни е добре така".[/offtopic]

Митов и Боримиров декларираха едно, и първата им стъпка беше тотално в другата посока.

csimoen2
Контакти:

Мнениеот csimoen2 » 26 май 2017 16:43

metodito написа:
Живко6461 написа:Аз съм привърженик в представителния отбор на "Левски" да се дават реални шансове на кадрите от школата. Често изразявам неодобрение срещу слабостите в трансферната политика на клуба. В последните няколко години са единици привлечените от други клубове футболисти, които са показали добри изяви. На фона на огроммния брой разочарования. Аналогична е ситуацията и с треньорите. Много често обвинявам директно ръководството.
Все пак би било добре да бъдем коректни с фактите, които използваме, когато защитаваме някоя теза.
1. Братя Цоневи.
Според мен и на двамата им се дадоха добри шансове за изява. Играх в доста мачове. Смея да оспоря твърдението, че са ги пускали "за по пет минути в края на мачовете". Те поискаха да им се гаратират титулярни места. Извинявам се, ако греша, но тази информация беше публично оповестена.Според мен прекалено високи изисквания. Предпочетоха да продължат пътя си в други отбори. Единият в трета италианска дивизия. Аз лично нямам информация за бляскави изяви. Пожелавам му успех. След неуспешни опити да си намери отбор в чужбина другият в подписа с "Берое". Оценката "играе редовно и добре" меко казано не кореспондира със стаистиката, с оценките и мнението на привържениците на отбора. И на него му пожелавам успех без значение къде ще продължи кариерата си.
2. Жуниор Мапуку.
Един от добрите нападатели в родното първенство. Поради липса на информация не бих се ангажирал с оценка за моралните му качества. Защо е "избягал" от "Берое"? Защо след това беше приет в "Берое"?
Аналогично ми е мнението и за другия, все още потенциален трансфер. Все пак трябва да се има предвид интелектуалното ниво, възпитанието и достойнството на обсъжданите личности. Не са малко и футболистите и треньорите на "Левски", които си позволяват публични непристойни прояви.
Без да съм предварително убеден, че това са много добри трансфери желая успех и на двамата с фланелката на "Левски".
3. Лъчезар Балтанов.
Мнението ми за него е сходно с това за братя Цоневи. Получи шансове за изява. Не впечатли с качества. И в момента не мисля, че би бил подходящ за "Левски". Пожелавам му успех!
4. Антонио Вутов.
Получаваше възможности за изява. Играеше добре. От "Удинезе" проявиха интерес. Той поиска настоятелно да бъде трансфериран. Аз одобрявах новото му начинание и му пожелах успех. Още преди да замине се появиха информации, че няма да играе в "Удинезе", а ще бъде преотстъпен. Което се оказа реалност. Не успя да се наложи дори в трета дивизия. Завърна се в България. След "Ботев"? Не знам доколко той има право на избор. Пожелавам му успех!
5. Божидар Краев.
Получи шансове, оправда ги, утвърди се в първия отбор. Негов избор е къде ще продължи. Все пак е добре да си направи правилна самооценка. Интересът от иввестни клубове не означава непременно много висока оценка. Не всеки трансфер е гаранция за по-добро бъдеще. Пожелавам му успех!
...
Уважавам правото на всеки да избира как и накъде да пхродължи. Но и всеки футболист трябва да приеме, че както той не е длъжен да остане в клуба, така и клубът не е длъжен да го приеме след време.

1. Сериозен ли си за Мапуку. Направи един добър сезон в Берое и вече е "един от добрите нападатели". Добрите нападатели у нас имат повече от един... сносен сезон. Добри нападатели... Кешеру, Кафу, Камбуров. В миналия си престой в България за нападател има посредствено представяне. Този сезон, не съм сигурен, но няма гол срещу отбор от топ 3. И аз му желая успех. Подчертах, че тръгваме с трансферите с какво? С един чужденец. Поредното негро де ще ни къса нервите. Дано ме опровергае.
...
3. Отдавам го по-скоро на това, че не го помниш. Най-вероятно.
4.
Той поиска настоятелно да бъде трансфериран.
Я пак?
5. И аз така мисля.

Уважавам правото на всеки да избира как и накъде да пхродължи. Но и всеки футболист трябва да приеме, че както той не е длъжен да остане в клуба, така и клубът не е длъжен да го приеме след време.

Става въпрос за това, че ми писна да гледам в цялата А група низвергнати от "Левски" как играят по-добре от тези, които днес са в "Левски" на тяхно място. За това смърдя.

Ако нямахме тези финансови проблеми и можехме да си позволим играчи като на Лудогорец

Ама не можем. А и Митов щеше да слага сигурно Марселиньо на бека, а Кешеру щеше да е крило.

Краев е футболист с ограничени качества

Заради това е голмайстор на отбора, макар и играещ в халфовата линия.

Хахаха, и Сашо бека да го беше пуснал в онзи мач с Локо Пд нападател и той щеше да вкара четири гола... :)
Не съм виждал друг път професионален футболист да тича на пети...

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 26 май 2017 16:45

Тунде щеше да ги вкара ли?

Потребителски аватар
Sinite ot Sofia
Контакти:

Мнениеот Sinite ot Sofia » 26 май 2017 17:45

Да се ядосваш за Балтанов и Цоневите си е мазохизъм. Лъчо Балтанов, нищо лично към момчето, може да стане принца на Пловдив ( втория такъв, щото имаше някакъв такъв герой - Тимонов), ама едно е да риташ там, друго на Герена. И докато това не стане ясно на масовия фен, ще се чуди какво се случва когато подобни футболистчета направят няколко добри мача на Село ( образно казано). Названието "юноша" не ти гарантира място в първия отбор, особено на Левски. Не ти гарантира и неизчерпаем кредит на доверие ( неизчерпаем, защото специално за Балтанов и Цоневи, той бе точно такъв). Всички искаме да имаме наше момче в титулярния състав, но това момче трябва да го заслужи с играта си, с качествата си, с моралните си ценности. Можем да се ядосваме за хора като Ивелин Попов, които наистина изпуснахме с лека ръка, без да опитаме да интегрираме. Един съвет към Методи - не разчитай толкова на сухите цифри, за да оцениш става или не даден футболист. Погледай му даден брой мачове, виж как се движи без топка, как я пипа, поглед, дрибъл и т.н.
Децата в игрите за Левски мечтаят, за славния Левски футболен тим...

Живко6461
Контакти:

Мнениеот Живко6461 » 26 май 2017 20:37

Методи, твърдиш, че дискусията ти е забавна. Радвам се, че придобиваш добро настроение. И аз се забалявам като чета как свободно боравиш с числа, аритметични действия, икономика, финанси и др. и как свободно интерпретираш мнения, статисктики, статии и т.н. Обвиняваш ме, че съм ехиден. Твърдя, че не съм. Конкретен съм.
1. Жуниор Мапуку.
Продължавам да си поддържам мнението, че оценката на привържениците на "Берое" за представянето му е полжителна. Няма да се съобразя с мъдрото напътствие да отворя тема за Мапуку в подфорума на "Берое". Сигурен съм в твърдението си. Ти ми опонираш и предлагаш статия от старозагорски сайт. Прочете ли я? Цялата или само заглавието? Ако да не забеляза ли, че го критикуват защото напуска и няма нито една лоша дума за представянето му.
По повод на статистиката и аритметиката ще предложа точни числа.
2013-2014 12 мача 8 гола; играе само през пролетния полусезон
2014-2015 28 мача 8 гола; голмайстор на отбора
2015-2016 5 мача 1 гол; играе само през есенния полусезон, тогава "бяга" от отбора
2016-2017 25 мача 12 гола; голмайстор на "Берое".
Ти си проверил и твърдиш, че "В предишните два сезона няма почти мачове. Няма такъв сезон за Берое, като този. ... Просто това са факти.". Странни факти! Кои са тези "предишните два сезона"? Ако се доверим на числата би трябвало да приемем се е представил добре през три сезона в "Берое".
Зайко Байко броял "едно, три", "едно, три". А Иванчо отговорил "Две плюс две е четири. Но може да бъде пет, може и три, щом Партията нареди!".
С лека усмивка и разбиране приемам благосклонността ти да не пишеш ""от топ 4", защото има гол срещу "Дунав"". Досещаш се защо.
Повтарям. не съм ехиден. Конкретен съм. Фойерверки беше големия удебелен шрифт, фойерверки са и статията, която цитира и обобщените статистистически данни-факти, които приложи.
2. Лъчезар Балтанов.
Аз също си спомням играта му в "Левски". Титли, купи, ЛЕ... Продължавам да твърдя, че му бяха дадени достатъчно шансове, но той не впечатли. Приемам, че в "Ботев" са доволни от него. Пожелавам му успех!
3. Антонио Вутов.
"Сега последно Вутов или майка му?" Може би трябваше да бъда по-подробен в предишния коментар. Сега ще се обоснова. Вутов беше на 17 години когато "Удинезе" пожелаха да го купят. "Левски" имаше предварително споразумение с него. Майка му се намеси и пожела да бъде продаден. Няма нищо странно и още по-малко иронично. Той беше малолетен. Въпреки изразеното намерение да го задържи ръководството на "Левски" се съобрази с неговото желание и беше трансфериран. Аз не съм оспорвал правото му да пожелае трансфера. Не съм оспорвал и намесата на майка му.

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 27 май 2017 01:12

Защо мислите толкова повърхностно? Гледате колко гола имал Мапуку с Берое. То това е нормално, но не е съвсем коректно за да се дава крайна оценка поради една голяма причина. Колко възможности за гол има в Берое по принцип? Те не правят много голови положения. Докато ние на Адениджи сме му създали десетки и резултата се брои на пръсти. Ако той бележеше от два или три положения - едно, едва ли щяхме да имаме загубен мач цяла година. За предимно защитна игра на Берое, Мапуку е вкарал доста голове. КПД-то му е с доста пъти над това на всичките ни нападатели след Дембеле. Да и той ще прави пропуски като всеки футболист, но от това което съм видял да прави, няма да е по-зле от предишните.

Потребителски аватар
wilge
Контакти:

Мнениеот wilge » 27 май 2017 09:20

Относно Вутов, Живко6461 е безкрайно прав. Момчето беше само на 17 години, решаваща беше намесата на майка му. Лакомията и тесногърдието и взеха връх и тя обърка въможността синът и да играе на Запад със сбъднати мечти за благоденствие. Типично за болшинството от хората ползващи външна тоалетна. Самият Антонио няма никаква вина. Просто действителността се оказа голяма лъжица за неговата уста. Направи ми впечатление, че е израстнал доста.- физически, тактически, технически. Демонстриа самоувереност и отговорност. Разбрах, че онзи ден е станал баща. Предполагам, че вече е достатъчно зрял. Сага е моментът да започне отново в Левски. И да се докаже. От него зависи. Ако предпочете Пловдив, също не бива да му се сърдим- значи там му е мястото. Както на Лъчо му е по- добре в Ботев. Него също не го съдя. За близнаците Цоневи не мога да кажа добра дума. Ще се огранича само с една- неблагодарници. И не мисля, че сега играят на по- високо ниво и повече. Народът е казал: "Волът рие с рогата, но му пада на гърба." Колкото до Мапуку- чакайте! Още не е заиграл в Левски и хора, сутрин ядосани на себе си, след обяд на другите го захапаха. Дайте му възможност да се докаже. Колко пъти трябва да в прав текст да каже, че иска в Левски? Или е необходимо да мине през хиляди перипетии, като Карвальо, за да сбъдне мечтата си да облече синята фланелка. За мен проблемите в Левски идват от погрешната форма на управление, ниското ниво на някои от настоящите футболисти и неправилното отношение към останалите, а не от теза които евентуално ще дойдат.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 27 май 2017 10:11

Player написа:Защо мислите толкова повърхностно? Гледате колко гола имал Мапуку с Берое. То това е нормално, но не е съвсем коректно за да се дава крайна оценка поради една голяма причина. Колко възможности за гол има в Берое по принцип? Те не правят много голови положения. Докато ние на Адениджи сме му създали десетки и резултата се брои на пръсти. Ако той бележеше от два или три положения - едно, едва ли щяхме да имаме загубен мач цяла година. За предимно защитна игра на Берое, Мапуку е вкарал доста голове. КПД-то му е с доста пъти над това на всичките ни нападатели след Дембеле. Да и той ще прави пропуски като всеки футболист, но от това което съм видял да прави, няма да е по-зле от предишните.

Това е вярно: за Берое, че стилът им на игра по принцип си им е дефанзивен, а и няма общо взето кой да бяга с него. Ако имаха един бързак, като Нар, кой знае (последният им мач, който гледах - с Ботев, Борко му хвърляше нелоши топки, ама не е бърз, като Нар)?!

Аз да си го нахраня профилактично. Като тръгна с големите очаквания към някой в последните години (Стоев, Костов, Тунде, Махмудов, Йоканович) и той вземе се окаже... Дано още в първия кръг на ЛЕ някой ме цитира с: "Видя ли, бе?".

Върни се в “Левски”