PFC Litex написа:Mitata написа:Преименуването на изпразнения от съдържание Литекс (изкупен от ЦСКА на Хр. Стоичков) на ЦСКА за мен е една формалност, направена за да съществува моя любим клуб. Трябва да призная, че това бе нестандартен начин да се върнем в професионалния футбол. Защо ЦСКА да не е новатор?
Я сега ни обясни, какво значи, изпразнен от съдържание отбор, че наистина ме заинтригува.
ЦСКА-София, както го наричаш ти ЦСКА не е новатор, това е тумор, търсещ здрав организъм за да живее...
И друг път съм обяснявал, но явно не е имало кой да прочете. Фирмата "Литекс" с ЕИК ... бе изкупена/погълната от фирмата ЦСКА (бившият Чавдар Етрополе) със собственик Христо Стоичков. Когато се случи подобно нещо с една фирма, тя обикновено губи своята идентичност и самоуправление, престава да съществува като отделен юридически субект. Ето това имах предвид под "изпразнен от съдържание". Изразът може и да не е точен, но общо взето смисълът е ясен.
Ето едно кратко материалче по въпроса:
http://thefinance5000.blogspot.bg/2014/ ... ost_7.html
ЦСКА не е тумор, а велик клуб. Преди години заблудени от Л. Пенев червени фенове отхвърлиха кандидатурата на Ганчев. Ганчев разви вашия отбор, но се видя, че интерес към футбола в Ловеч общо взето няма, въпреки старанието на микренския бизнесмен. Затова Ганчев се върна към своята истинска любов ЦСКА.