Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Живко6461
Контакти:

Re: Всекидневната около Левски

Мнениеот Живко6461 » 20 май 2017 11:29

metodito написа:
Живко6461 написа:1. Какви са ти изискванията за силен европейски отбор? А определението ти за минало величие? Явно работиш с доста информация...

1. И Бенфика, и Аякс, споделят много сходни съдби, като обаче Бенфика са Виж сега, принципно, бивше величие няма. Има няколко велики клуба в света: Милан, Сао Паоло, Бенфика, Реал Мадрид, Ливърпул., Ман Юнайтед
Челси, Юве, Арсенал, Барса са .. пффф. Но в последните 10 години, първата група ги няма. В случая на Аякс - 30 години не са изкарвали добър отбор (с кратко изключение - оня отбор с Луис Суарес, ма и той, баш "велик" не беше. Ако бяха оставили Луис Суарес - кой знае?!). Бенфика - има-няма 70 години, Милан 10 години и ще продължава. Аякс... не съм сигурен. Те са между двете групи сякаш. По-скоро към първата. Но Аякс, според мен, можеха да са твърдо сред първите.
2. А не беше така. Това уби футбола. За щастие, все още имаме отбори, като Борусия Дортмунд, които може и да нямат парите на Реал Мадрид и на ПСЖ, но винаги могат да ги чупят. Факт.
3. Да съм убеден, човек... Как може да съм убеден. Казвал ли съм такова нещо, че не си спомням? Той го спомена просто. Интересно, че не беше: "аз сега ще ни направя шампиони", не знам какво, ми заговори за тоя план. Отказано му беше според мен, защото това означаваше вложение на средства. Та, ти как мислиш? Не е ли спрян човека? Да, абсолютно съм убеден, защото Жо и Зе Соареш бяха продадени много добре. Не говоря само от нашата школа, а и да вземем един млад футболист от на майната си, като Жо и да го продадем за повече, да се възползваме от качествата му, да го покажем на Европа и да му вземем повече, отколкото сме го взели. Колко мислиш са ни платили за Живко, Домо и Хичо? В сравнение с изходящите ни трансфери в последните.. да речем пет-шест години? "Левски" колко според теб между другото му е баланса приходи-разходи за трансфери в последните пет години? Добре, че беше Антонио, щото щяха да са 0 (нула) приходи. Ти продължваш да ми сравняваш спортно дружество с предприятие, което е толкова абсурдно, колкото идиотията на ГРОБ, които казват: "науката не ни носи пари, значи няма пари за нея". Живко, функцията на едно спортно дружество е на първо място социална. "Левски" не е създаден като машина за пари. Успехът на едно предприятие се измерва по парите, които генерира. Едно спортно дружество има на първо място социални функции. Заради това имаме бизнес-проектът Лудогорец без фенове и спортно дружество "Левски" и футболен клуб "Левски", който е най-популярния клуб в страната. Знам, че ме разбираш за какво говоря. Има клубове, които не са изгубили душата си по цифроманията и са на върха. Прост пример - Барселона. Примерите за еднодневки, търсещи цифрата не са един и два - Клуж, Артмедиа, Лудогорец. Клубове, обречени на забвение.

1. Помолих да формулираш критериите си за силен, респ. велик клуб и минало величие. Ти посочваш примери. Поради ограничените си възмоности не успявам да разбера защо някои клубове са велики, други не са, трети са "пфф" (каквото и да означава). Не отричам правото ти да класифицираш някои клубове като велики на базата на лични пристрастия. Защо не? В частност някои смятат клуба си за велик защото:
- веднага след влизането си в съответната елитна група стават шампиони, а някои веднага след това и носители на КЕШ;
- макар и отпаднали в долните дивизии са запазили духа си за дерби в мачовете с други отбори и дори в настоящето печелят победи в турнирни мачове;
- нарушавайки хегемонията на утвърдени клубове са станали шампиони в страната си, включително и в България;
- постигнали са победи срещу силни отбори в ЕКТ;
- някога са победили някой от т.нар. грандове в мач за първенство или за купата;
....
Критерии, които приемам. Ти не посочваш своите.
2. Мнението ти, че "Аякс" "30 години не са изкарвали добър отбор" подлежи на дискусии. Дори и с уговорката, че все пак признаваш отбора в един период. Може би отново боравиш по-свободно с числата.
3. Методи, без значение дали го разбираш или не, без значение дали си съгласен или не, в организацията и дейността на акционерните дружества има много общи неща. Макар и основната им дейност да е различна. Функцията на спортното дружество може и да е социална (каквото и да означава това), но някои от тези дружества са акционерни дружества. Акционерно дружество е и ПФК "Левски" АД. Тези акционерни дружества трябва да работят като икономически субекти. Неспазването на правила и норми генерира финансови загуби и води до неспособност да се осигурят необходимите средства за съществуването. Като логични продължения са спад в представянето, отпадане в по-долни групи, ..., фалит. Изненадвам се, че въпреки самочувствието, с което се изразяваш по икономически теми оспорваш очевидни истини. Високата популярност на съответния клуб може да помогне за просперитета му. Но тази помощ не би могла да компенсира сериозни финансови кризи. Затова футболните клубове трябва да действат съгласно споменатите икономически парвила и норми. Без значение дали това се харесва или не на някого. В частност "Аякс" се приспособиха към икономическите условия, изградиха сполучлив икономически модел и поддържат високо ниво. Разбира се всеки си има собствено мнение за това ниво. В "Левски" управлението е на ниско ниво и логично резултатите са лоши. Ти наричаш дейността на клубовете като икономически субекти цифромания. както и да е, вече и цифрите са виновни. Посочваш примери за успяващи и за еднодневки. Не мислиш ли, че това е следствие от успешна и неуспешна дейност на съответното дружество като икономически субект? По какви признаци класифицираш споменатите клубове? Например, защо "Клуж" и "Лудогорец" са еднодневки? В частност "Лудогорец" са 6 пъти поред шампиони. Въпреки неизбежния субективизъм при оценяването са може би най-добре представилия се български клуб в ЕКТ. По силата на чисто спортни, но и на географски и исторически фактори нямат и може би няма да имат много голям брой привърженици. Но вече са популярен клуб. Дори в чужбина. Какво ще е бъдещето им? Не се наемам да гадая. Какво ще е бъдещето на "Левски"? Какво се случи и ще се случи с ЦСКА и ЦСКА-София? Близко минало и перспективи за други български клубове, вкл. с традиции и голям брой привърженици? "Дукла" Прага, "Дожа" Уйпещ, "Динамо" Москва, "Лийдс", "Нотингам Форест", "Астон Вила", ..., футболни клубове от Полша, бившата ГДР, ...?
Асоциациите с политиката на управляващата партия в България и отношението ѝ спрямо науката ги приемам като поредните ти свободни интерпретации на мненията на други хора.
4. Не си казал, че си убеден в способностите на Станислав Ангелов да състави бизнес план за развитието на школата. Аз не критикувам твоя позиция, а зададох въпрос. Да, човекът беше спрян. Без да имам информация съм склонен да приема твърдението ти, че е спрян защото е поискал вложение на средства, т.е. инвестиции. Дали е успял да защити тези инвестиции. Изразих съмнение защото се съмнявам в способностите му. Поддържам мнението си. Сега изразяваш убеждение в тези му способности. С аргумента "защото Жо и Зе Соареш бяха продадени много добре". Нямам информация каква е ролята на Станислав Ангелов в тези трансфери. Колко добре сме ги продали? Би ли се ангажирал с числа, изразяващи сумите? Често претенциозно посочваш числови данни. Наистина ли си убеден в достоверността им? Все пак тези цени поне понякога са конфиденционална информация. Освен това абсолютната стойност на дадена търговска сделка може да е обвързана с много други фактори. Не непременно порочни. Поради споделеното по-горе не мога да се ангажирам със сумите, получени от продажбите на споменатите от теб футболисти. Все пак опонираш на мнението ми, че в настощия етап "Левски" не може да функционира по модела "Аякс", т.е. да разчита приходите от продажба на собствени кадри да покриват голяма част от бюджета. Ти цитираш непрекъснато цени, разходи, изразходвани суми, приходи, ...? След като си убеден в тези способности би ли се ангажирал с приблизителнр отношенис "сума от приходите от продажба на собствени кадри/сума на разходите за школата" и "печалба на школата/буджет на ПФК "Левски" АД".

Живко6461
Контакти:

Мнениеот Живко6461 » 20 май 2017 11:39

Бог да прости Бистрон!
Трагедия... Уви, самоубийството е често срещано явление. Хората имат проблеми. С някои от тях не успяват да се справят. Не всеки успява да се примири с реалността, че човешките възможности са ограничени. Неговите също. Не всеки успява да преживее определени неудачи. Може би околните са могли да помогнат. Евентуално консултация с психолог...
В конкретния случай вече няма значение...

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 20 май 2017 12:05

mikata написа:Трябва да вземем Мапуку,Неделев и Вутов :idea:
Десен и ляв бек,опорен халф,още един нападател и крило :idea:

Обади ми се за да приведа парите !
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 20 май 2017 12:38

mikata написа:Трябва да вземем Мапуку,Неделев и Вутов :idea:
Десен и ляв бек,опорен халф,още един нападател и крило :idea:

Неделев посмъртно няма да дойде в Левски.
Вутов е под наем в Ботев.
Друго?

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 20 май 2017 12:42

[offtopic]Не, не. Пелето няма общо с трансферите. Не отделих просто двете изречения с абзац.

Защо мисля, че Лудогорец е грешен модел, го казах.

И не аз, Мъри го каза: "Левски" беше стигнал до момент, в който можеше да се самоиздържа.

За Пелето съм си изказвал мнението много пъти. Той е виновник за проваления ни сезон. Гонзо не съм го чувал да приказва за развитие на школата. Планът, който е представил, кой го знае. Казах ти това, което знам - разширяване и подобряване на "Раковски".

Кое не разбираш за "величията" и еднодневките? Едните достигат до футболния връх през годините, независимо от времето. Другите - не. Пропуснал съм Байерн.

Мнението ти, че "Аякс" "30 години не са изкарвали добър отбор" подлежи на дискусии. Дори и с уговорката, че все пак признаваш отбора в един период. Може би отново боравиш по-свободно с числата.

Обоснови се. Объркал съм числата, сори. От 70-те не са изкарвали.

Тези акционерни дружества трябва да работят като икономически субекти. Неспазването на правила и норми генерира финансови загуби и води до неспособност да се осигурят необходимите средства за съществуването.

Живко, ако "Левски" беше фирма и зависеше от генерираните печалби, отдавна щеше да е отписан от търговския регистър. Кое не разбираш за социалната дейност?

Изненадвам се, че въпреки самочувствието, с което се изразяваш..

Човек, сопри се малко, бе. Изказвам мнение.Това е интернет форум.

Не мислиш ли, че това е следствие от успешна и неуспешна дейност на съответното дружество като икономически субект?

И да, и не. За Лудогорец... еми ще разбереш. Преди няколко години си спомняш вероятно една супер селекция на Клуж? Която би Манчестър Юнайтед в Англия. Само дето ставаше дума отново за бизнес проект. Какво се случи с "Клуж", знаеш. Пак ще те питам, ако "Левски" беше фирма, какво щеше да стане с него? За това ти казвам, че са различни неща.

Какво ще е бъдещето на "Левски"? Какво се случи и ще се случи с ЦСКА и ЦСКА-София?

Е, тук ме изгуби, човек. Даваш ми за пример "Левски", дружество, създадено от ентусиасти и ЦСКА, създадени с декрет, и ЦСКА-София, незаконно влязъл в Първа лига клуб. Трите субекта имат малко общи неща. Общо... Независимо от генезиса си, ЦСКА, макар и вече несъществуващ клуб, има хиляди привърженици. Те остават. ЦСКА-София... кой знае. Личното ми предположение е, че БФС ще вдигне от мъртвите ЦСКА и ще припознае ЦСКА-София за тях, а ЦСКА-София, като име ще остане в историята. Какво ще стане с "Левски"? Нищо, какво да стане. Ще продължи да съществува, но ако продължава с модела на бащицата...
"Дукла" Прага, "Дожа" Уйпещ, "Динамо" Москва, "Лийдс", "Нотингам Форест", "Астон Вила", ..., футболни клубове от Полша, бившата ГДР, ...?

Не разбрах.
След като си убеден в тези способности би ли се ангажирал с приблизителнр отношенис "сума от приходите от продажба на собствени кадри/сума на разходите за школата" и "печалба на школата/буджет на ПФК "Левски" АД".

Живко, аз в нищо не съм убеден. И не го казвам аз само!
Мисля, че ако бяхме продължили сега Левски щеше да изглежда като Динамо Загреб на Балканите. Със собствен стадион построен с пари от УЕФА.

Прочети още на: http://www.gol.bg/levski/2017-01-18/mar ... -balkanite
:!:
ОК? Питай сега Мъри.

Казах един от вариантите за мен - листване на борсата. И избор на подходящо управление. Ювентус - листнат на борсата. Рома - също. Манчестър Юнайтед, Борусия... Така ще скъсаме с модела на управление на бащицата.[/offtopic]

Мапуку, ако ставаше, вчера Берое щеше да води с 3-0 на полувремето.
...Нападателят си го имаме. Няма кой да го пуска напред. Краев. Прилича ми работата на тази с Мариан Огнянов. Не знам защо Мъри го изтегляше назад, след като е офанзивен футболист. Не помня със Спартак Варна ли с кой игра напред вкара два гола и после пак го върнаха назад. Гледах го и в Беласица един или два мача и в Ботев, там го използваха напред и се справяше. За съжаление, подобно на повечето... чернички, и той има проблем с дисциплината и постоянството. Та и Краев,, хубаво ги слагат за десетка, но той няма качествата да е подавач, той е "вкарвач", най-малкото му липсва онзи мекия пас, който Дарко и Бедоя имаха. За съжаление, нито Бурабия, нито Костадинов или Прохазка го имат. Няма и онзи поглед да подаде пас в перспектива. Но за това и тренера има вина. С извеждащи пасове по земя играхме с Люпко. Играхме и със Стоев. Но нито Елин, нито Митов могат да изградят така играта.

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 20 май 2017 21:51

metodito написа:Мапуку, ако ставаше, вчера Берое щеше да води с 3-0 на полувремето.
...Нападателят си го имаме. Няма кой да го пуска напред. Краев. Прилича ми работата на тази с Мариан Огнянов. Не знам защо Мъри го изтегляше назад, след като е офанзивен футболист. Не помня със Спартак Варна ли с кой игра напред вкара два гола и после пак го върнаха назад. Гледах го и в Беласица един или два мача и в Ботев, там го използваха напред и се справяше. За съжаление, подобно на повечето... чернички, и той има проблем с дисциплината и постоянството. Та и Краев,, хубаво ги слагат за десетка, но той няма качествата да е подавач, той е "вкарвач", най-малкото му липсва онзи мекия пас, който Дарко и Бедоя имаха. За съжаление, нито Бурабия, нито Костадинов или Прохазка го имат. Няма и онзи поглед да подаде пас в перспектива. Но за това и тренера има вина. С извеждащи пасове по земя играхме с Люпко. Играхме и със Стоев. Но нито Елин, нито Митов могат да изградят така играта.

Ако Краев беше голям "вкарвач" щеше да вкарва като 10-ка, 8-ца, 6-ца, 7-ца или 11-ица. На кривия... Краев номера му пречел. :mrgreen: :mrgreen:
На каква позиция играе Меси, че има 100 хиляди гола??? А Неймар??? И Бензема е "вкарвач", ама какъв дрибъл и асистенция направи срещу Атлетико? Кой е казал, че "вкарвачите" трябва да са дървета?
Колко гола има десятката Павел Панов??? Помниш ли го?
Офанзивен, дефанзивен... Огнянов беше със скоростта на охлюв и провали безброй контраатаки на отбора.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 21 май 2017 00:38

Споменавайки Неймар... колко толкова е полезен в Барса. От да речем един Арда Туран. Лично аз не виждам с какво е по-добър на тази си позиция... там. Обаче! Два мача гледах на Бразилия (от миналата година с Парагвай и Перу), където Неймар е със свободна позиция отпред. В средата. Навсякъде. А не е забит на крилото. Човек, тоя им прави играта, вкарва голове, бори се. Ама нииииииищо общо с това в Барса. Той е... един вид "Меси-то на Бразилия". Е, ясно, че няма как да му дадат функциите на Меси в Испания, а и ги няма Фирминьо, Вилиан и другите бразилци... Това, като коментар колко е важна позицията, на която ги поставят. Защото Неймар, определено беше длъжник на Барса в ШЛ. Но не мисля, че беше негова вината. ...само.

Краев... по-скоро бих го сравнил с Мюлер. Тоя футболист за мен си остава дърво. Обаче е най-резултатното дърво на Германия. Връзва ли му, добър ли е наистина... вкарва. За един нападател, това е важното. И Божо изглежда като фигура един дървен такъв, малко като робот се движи. Обаче е висок и за възрастта си, сравнявайки го с някакви 30-годишни, чак пък толкова зле не е. А при положение, че човек растял до 26-годишна възраст, вероятно на височина, още ще израсне. Позиционира се добре и го е доказал не един път. Може да мине един на един човек. И всъщност има доста широка крачка, ако се загледаш. За мен Краев трябва да бъде в предни позиции.

Преди единствения мач, в който Божо игра нападател - този с Локото, двама души написахме, че трябва да е на върха на атаката. Да видим кой чете форума... :mrgreen:

Потребителски аватар
mikata

Мнениеот mikata » 21 май 2017 21:04

Нар и Тунде да се махат лятото :twisted:
България има природни богатства,

България има народ несломим,

България има от всичко по малко

но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !

Потребителски аватар
zap_lv
Контакти:

Мнениеот zap_lv » 21 май 2017 22:24

Тунде остава ,но ще търка пейката ,докато се оправи !

Потребителски аватар
batmanlevski
Контакти:

Мнениеот batmanlevski » 22 май 2017 08:23

добро попадение с Мапуку , може да се окаже новия Дембеле , само да се намерят крила да му подават !
нека бъдем отново свободна и независима страна , а не подлога на сащ и турция !

[wrapimg=]https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t1.0-9/10301117_1432328167037561_8238237856843780182_n.jpg[/wrapimg]

Върни се в “Левски”