Furious_Monk написа:Може, но се гледа дали противниковият защитник има видимост към ситуацията и дали може да се справи с положението.
Както и да е. Ако си се сблъсквал с бг законодателството често има една вратичка наречена "и при други случаи", без да се споменава точно какви са те, което позволява манипулирането му според интересите на определени хора, при това напълно законно.
Та и във футбола с тези изменения постигнаха точно това. Да бягат от отговорност, въртейки правилата както им е удобно на тях.
Точно така си е! Съгласен съм.
Аз за това и написах че същите 2-ма съдии дето казаха в Испания че няма засада ако трябваше да коментират
обратно решение на главния съдя от мача- засада която отменя гола на Роналдо щаха да подкрешят съдята взел
такова решение. Просто си пазят гърба и правилата са им размити.
Аз както разбирам положението за мен без да претендирам че това е 100 %-товата истина засадата на Роналдо
не се вдига само ако:
Топката излезе в аут-> отсъжда се аут.
Топката попадне в играчите на Атлетико и те имат трайно владеене на топката (вкл. и в ръцете на вратаря), същото
като при авантаж при нарушение. Има фаул и след него единоборство м/у 2-ма противникови играчи.
Ако топкат попадне трайно в отбора чийто играч е фаулиран играта продължава, ако след единоборството попадне
в другия отбор съдята отсъжда фаул дори и да са минали няколко секунди от нарушението.
За мен това не е нова атака на Реал, това е същата атака в която Роналдо е оставен в засада!