СПАМ

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Готвача
Контакти:

Re: СПАМ

Мнениеот Готвача » 09 май 2017 18:05

Без почерпка тази работа няма да ти се получи.Преди избори партиите отварят цели винарни и месопреработвателни да работят за тях,а ти искаш да минеш тънко.Не цвъртят ли кебапчета и кюфтета,не се ли лее вино и бира/за хардлайнерите и ракия/не очаквай успех.А и гледам искаш да няма корупция и далавера сред твоите...Мчи как я виждаш да стане?Аз съм на мнение че трябва да се основе една друга партия под наслов-ЗА ВСЕКИ ПО НЕЩО!Ето такава платформа би успяла да привлече симпатизанти.Всяка партия да се състои от 100 000 човека,да са на власт за един месец и каквото откраднат си е за тях.Това означава 1 200 000 на година във властта,за 5 години ще се изреди цялото население и после отначало.Няма да смогват да изхарчат откраднатото първите,когато ще им се наложи отново да са на власт и да управляват/пардон-да крадат на воля/.Не че сегашните не крадат така,но няма за всички.Това е платформата която биха избрали българите и биха участвали с удоволствие в нея.Ще е по голяма далавера и от джакпота на тотото.
Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!
В сайт за запознанства-"Търся жена която може да лови ,чисти и готви риба.Да може да копае червеи и да обича секса.Да има мотор и лодка.Моля постнете снимки на мотора и лодката!"

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 09 май 2017 19:53

Принципно си прав. На последните избори ако някой беше ми дал 50 лв. щях да ида да гласувам за него, защото всичките са едни и същи и по-добре и аз да получа нещо в крайна сметка :lol: :lol: Просто тотално са ме изнервили вече с всичките си лъжливи обещания и липса на каквото и да е желание за промяна. Да ти кажа, Готвач ...Царя говореше за 800 дни ...а аз ти казвам, че всичко може да се промени за 100 дни и по-малко!! Единствено с правилната визия и малко действия и решителност да промениш статуквото! На партиите обаче това не им е удобно... а промяната на статуквото е ужасно трудно нещо. Само за седмица съм във фейса ...супер чисти идеи и намерения имам, наистина мога да променя страшно много неща от раз и то по начин по който на никой няма да му хрумне, кой друг ще си постави за цел примерно народопсихологията на българина да променя ...обаче всъщност, за да се случи нещо трябва да намеря някаква подкрепа, съмишленици и т.н., защото сам ще остана Никой ....и точно тук е тънкия момент. Изглежда политическата система така добре е изградена и измислена в България, че да няма как да пробиеш. Или трябва да си най-големия мазохист ....аз тепърва ще разбирам дали съм :lol: Просто системата толкова е обезверила хората, че всички ме гледат и си мислят:
вариант а - тоя е някакъв луд, не ми вдъхва доверие ...не е никакъв, а пък виж го кви промени говори, че ще прави... и премиер щял да става ..ама че смешно - луда работа :lol: :lol:
вариант б - тоя иска да влезне в политиката да може и той да краде, за какво да го подкрепям ...и той е като всички останали и нищо по-различно няма да направи ...а подобни обещания вече сме ги слушали милиони пъти
вариант в - много хубаво, има някакво желание да направи нещо момчето ..обаче аз кво ще получа от цялата работа? или пък що да го подкрепям като той ще се издигне от нищото, а аз ще си остана на същото място ...май по-добре само да му гледам сеира :twisted:

И така, за една седмица останах с усещане за тия три варианта ...почти никой не ми харесва страницата и не ми предлага покана за приятелство и не иска да ми покаже някакво минимално желание да ме подкрепи. Един вид като какво беше там ....българина дето не го пазел дявола, защото другите българи го дърпали надолу само и само да не се измъкне ....засега имам само 12 лайка на страницата, явно е доста страшно да подкрепиш някого ако не го познаваш изключително добре. Или пък в най-добрия случай всички чакат да събера 50 000 лайка, че тогава да решат да се включат и те... ама то ако всеки разсъждава така никога няма да се получат нещата. А пари за почерпки и подобни работи така или иначе нямам, но и да имах предпочитам да въведа нов морал в политиката и начин на управление. Запазване на статуквото и моделите на политика в България не ме привличат по никакъв начин. Ако го правеха, по-лесния вариант щеше да бъде да ида към някоя партия и след някоя година да пробия по-нагоре. Само че така най-много да загубя някъде по пътя на мазнене и политически игри всичко хубаво, което е имало в мен и съм искал да постигна влизайки в дадена партия. Така че предпочитам да почна сам от нулата и да запазя нещата в чист вид и да променя реално нещо, а ако не - здраве да е. Поне ще се уча на мазохизъм докато евентуално успея някой ден :lol: :lol:
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Готвача
Контакти:

Мнениеот Готвача » 12 май 2017 00:44

Гледам никой не ти отговаря-интереса е равен на нула.Затова аз ще започна от края на написаното от теб-Здраве да е.Това остава за теб и твоята неосъществена партия.Написал и нещо което ако го мислиш наистина те обявявам за луд,без да те познавам вероятно.Промяната на манталитета и народопсихологията на българина?!Това е нещо което и златната рибка не може да ти го изпълни като желание.Ако имаш в себе си манталитета на мазненето по време на пробив,никога не би могъл да станеш лидера който искаш,а ако го нямаш,никога не би пробил в дадена партия.Тогава?Всичко си остава една утопична мечта,която няма как да бъде реализирана никъде.И понеже не виждам как би променил нещо,дори и някое малко и незначително такова,отиваме на варианта че си готов да влезеш в политиката за да се "облажиш",понеже както сам казваш нямаш пари да дадеш на някой да гласува за теб,никой не ти се връзва на утопиите и си готов да загърбиш и малкото което си постигнал/тези 11-12 лайка/ и да се продадеш за политическа кариера,която ще те направи/евентуално/поредният от масата 240 недолюбвани индивида.Бил съм член на партия с подобни мисли за изграждане на нещо наистина хубаво,но като видях какви ги вършат някои наши членове и си дигнах чукалата от политиката завинаги.Там определено трябва да бъдеш всичко онова,което не би желал да бъдеш и срещу което искаш да се бориш за да успееш и всяка сутрин гледайки се в огледалото да се намразваш все повече.Оказа се че начини за промяна няма,но има начини за печелене на добри пари.Впрегни тази енергия в нещо което носи пари и вероятно ще бъдеш ако не по богат от депутат,поне по горд със себе си.Успех в каквото и да си решиш!
В сайт за запознанства-"Търся жена която може да лови ,чисти и готви риба.Да може да копае червеи и да обича секса.Да има мотор и лодка.Моля постнете снимки на мотора и лодката!"

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 12 май 2017 06:49

Хаха, да бе ...вярвай си :lol:
Искаш ли да ти кажа защо нещата за които говоря изглеждат утопични и невъзможни и едва ли не нищо няма да променя? Защото така е по-лесно! Защото ако мога да го направя ...тогава ще трябва да ме подкрепиш. Ама е по-лесно всичко да е невъзможно. Искаш ли да ти кажа още нещо? Ако не събера 51% изобщо не смятам да влизам в парламента! Съвсем сериозно говоря, няма да ставам част от статуквото. Нито смятам да влизам като независим. Или 51%+ ....или партията ми излиза от парламента и се пробвам на следващите избори. Ясно ми е, че никоя друга партия няма да подкрепи идеите ми, а аз компромиси не смятам да правя! Даже гледайки политическата картинка към момента ...ми се струва много удобно да управляваш в коалиция! Обещаваш 300 лв пенсия и 1500 лв заплата ....обаче като си в коалиция имаш удобно оправдание, че не си успял да го изпълниш. Е, аз не смятам да правя изобщо подобни компромиси.
Другото, което е ...ако исках да забогатявам, мога да го направя по много други начини да изкарвам повече както казваш (и дори напоследък полагам усилия да се развивам в 3 от тях) ...и тоя не е един от тях, не искам да забогатявам от политика! Защото по-лесния вариант е да отида в някоя партия както си направил ти ....само че там докато изкачвам стълбата, най-много наистина да стане една приказка за стълбата! Аз искам да избегна това, затова предпочитам да съм сам и да изглеждам смешен и луд. И е хубаво, че съм такъв, на мен поне ми харесва. Тия 6500 или 10000 не ме блазнят особено колкото и смешно да звучи. Не всичко е пари, за мен те не носят някакво особено удовлетворение. Повече ми носи това да променям нещата към нещо по-добро и по-смислено.
Ще ти кажа още нещо ...моята неосъществена както казваш партия ....може и да не се осъществи, обаче пътя също може да ти даде достатъчно. Като например да се бориш, да отстояваш себе си, да се мъчиш да следваш мечтите си, да намериш някакви свестни хора, да си по-концентриран и смислен и какво ли още не, сигурно няма да обхвана всичко.
Не знам защо си решил, че нищо няма да мога да променя или ще е твърде малко ....ако беше наистина така, дори нямаше да имам желание да се пробвам за подобно нещо и да губя толкова време, че току-виж някой да ми хареса страницата. И без партия и парите от политика си се чувствам добре към момента. Не е въпроса в парите, а в това как се чувстваш. Просто ми втръсна до дупка да гледам как пребиват разни старци по селата за по 20 лв ....как отнемат жилища на хората само с една бележка (запис на заповед ..или нещо такова се казваше) и какво ли още не. Ако политиците искаха да оправят нещата, щях да си кротувам както досега, не ми е чак такъв проблем. Но ми писна да ги търпя! Може и да не е за вярване, но ще изградя държавата на ново от под нулата, където е в момента.
Относно народопсихологията ...вероятно наистина ще е по-трудно. Но невъзможни неща няма. Просто на хората не им се дава особено право на избор. Дава им се телевизия и шоута да затъпяват и така да са удобни на статуквото на сегашните политици ...на тях умни хора не им трябват, затова и промените в образованието са само козметични. Само стой и гледай какви промени искам да направя относно образованието и развитието на младите ...ще си шокиран, както и всички останали :lol: :lol: Само 2-3 промени, но те ще променят всичко останало. На теб нещата може да ти изглеждат трудни и невъзможни ...на мен ми изглеждат лесни, като детска игра, все едно нареждам пъзел и трябва да напасна парченцата едно с друго... може и да не оцеля точно с дадена част от пъзела, но съм готов поне да си призная грешката и веднага ще се опитам да я променя с правилната. Щото е важен и баланса. Освен да направиш промените, да направиш и точната промяна в точния момент. Това с народопсихологията примерно няма да е точно от първия ден ....в началото мисля да променям най-вече правилата за избиране на народни представители, за да съм сигурен, че нещо наистина ще се промени. Няма да е мажоритарна системата, ще е смесена ...обаче мисля да направя така нещата, че всяка партия да е равнопоставена. Демек, ако има някой такъв ентусиаст като мен с добри идеи, да може да покаже себе си и вече хората ако преценят да го изберат. Писна ми вече от няколко "богопомазани" партии дето са захапали здрав кокала и не пускат, щото просто вече са там. Едва ли не аз трябва да се доказвам ........ама как така ще подкрепяте и ще гласувате за огризко (Петко) ?! Абе, вие добре ли сте?! Ако някой трябва да се доказва, това са ГЕРБ, БСП, СДС и всякакви такива изчадия ...дето са 30 години аз не видях с нещо да са доказали някакви способности. Ама понеже всеки ден ми ги показват по ТВ и хората са им свикнали и затова аз изглеждам страшния за България :lol: :lol: :lol:
И, може и никой да не ми отговаря тук... но ми се струва, че поне 2 фена ми харесаха страницата, дори и да не са се представили. За което им благодаря. Но защо пък да не станат 20, 200 и така. :roll:

guglata
Контакти:

Мнениеот guglata » 12 май 2017 17:40

Аз ти харесах страницата във фейсбук, очаквам интересни публикации там с айде да не е програма но поне намерения и амбиции.
Винаги съм гласувал за СДС после за ДСБ и накрая за Нова Република, а и веднъж за ГЕРБ нещо което още не мога да си простя. Казват ми, че съм идеалист и търся невъзможното, обаче все още търся честният политик който иска да оправи държавата и да не се поквари. Желая ти успех.

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 12 май 2017 20:30

Благодаря за подкрепата, guglata :)
Ами, написах нещо като програма. Но признавам, че предпочитам действията пред безсмисленото говорене. Демек, предпочитам още сега да си провеждам реформите отколкото да обяснявам какво ще правя и как ще правя. Затова и явно си мислех, че лесно ще получа подкрепа дори само заради добрите ми намерения. Мен многото говорене ме уморява принципно и явно не ставам много за политик, но все пак ...да речем ако изобщо стана политик, че ще съм политик дето по-малко говори и обещава, а повече действа и променя.
Казваш, че търсиш невъзможното ...аз казвам, че си го намерил. И аз мечтаех доскоро за същото като теб ...но след като не намирам този политик, който описваш ...взе да ми хрумва, че след като не мога да намеря нещото, което търся ...мога сам да го създам, т.е. аз самия да се превърна в тоя политик, който ти и аз търсим. Политик, който мисли за обикновения човек и работи в негова полза, а не за 240+ не знам колко още около тях. Искам да подобря живота на всички.
guglata ...радвам се, че и двамата вярваме в невъзможното ...иначе едва ли щеше да ме подкрепиш, а аз едва ли щях да реша да ставам премиер и да променям държавата :P Остава все пак да видим колко човека могат да мечтаят и да допуснат, че нещата могат да стават по друг начин... и да повярват :roll:

Потребителски аватар
Готвача
Контакти:

Мнениеот Готвача » 13 май 2017 01:40

ogrizko написа:Благодаря за подкрепата, guglata :)
Ами, написах нещо като програма. Но признавам, че предпочитам действията пред безсмисленото говорене. Демек, предпочитам още сега да си провеждам реформите отколкото да обяснявам какво ще правя и как ще правя. Затова и явно си мислех, че лесно ще получа подкрепа дори само заради добрите ми намерения. Мен многото говорене ме уморява принципно и явно не ставам много за политик, но все пак ...да речем ако изобщо стана политик, че ще съм политик дето по-малко говори и обещава, а повече действа и променя.
Казваш, че търсиш невъзможното ...аз казвам, че си го намерил. И аз мечтаех доскоро за същото като теб ...но след като не намирам този политик, който описваш ...взе да ми хрумва, че след като не мога да намеря нещото, което търся ...мога сам да го създам, т.е. аз самия да се превърна в тоя политик, който ти и аз търсим. Политик, който мисли за обикновения човек и работи в негова полза, а не за 240+ не знам колко още около тях. Искам да подобря живота на всички.
guglata ...радвам се, че и двамата вярваме в невъзможното ...иначе едва ли щеше да ме подкрепиш, а аз едва ли щях да реша да ставам премиер и да променям държавата :P Остава все пак да видим колко човека могат да мечтаят и да допуснат, че нещата могат да стават по друг начин... и да повярват :roll:

Във фейсбук има един образ-Николай Ненчев се казва,ако искаш намери го и стани част от групата му.Човека поне не го мързи да пише и говори и доста добре е обяснил това което иска да прави и как да го направи.И има доста последователи,мисля че са над 100 000 ако не се лъжа.Вероятно за следващите избори ще е някой със значение.Прегледай му нещата,може и да намериш допирни точки с платформата му и начина по който иска да извърши промяната към която се стреми.Това което ти си решил да правиш-промяна,която от друга страна не искаш да обясняваш на хората каква точно ще е...си мисля че няма да се хареса на никого."На каква база да те подкрепя и защо по дяволите да го правя?"-това ще е въпроса който ще си задават хората ,ако въобще решат да ти обърнат внимание.Искам да съм добронамерен и да ти осветя грешките,които се опитваш да направиш.Поставяш се в изолация,а искаш да променяш света.Това поведение е описано от Сервантес и героят му е станал нарицателно за подобен тип поведение.И за пореден път ще ти пожелая успех,но първо намери себе си млади ми приятелю.

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 13 май 2017 11:22

Добре, намерих го. Харесах страницата му, пратих покана за групата му. За 4-5 мин. погледнах за какво става дума. Не ми стана ясно защо му вярваш повече от на мен, но както и да е.
Първо, поне от това кратко поглеждане забелязвам, че той говори само за промени на начина на управление. Както и Слави, същата работа ...мажоритарен вот, мажоритарен вот ....и какво като пак повечето ще са същите?! Аз ти говоря за промени и то големи във всеки един сектор, изключителна прозрачност във всичко, равен шанс на всеки, който иска да влезне в парламента. Много хубаво без партии и политици ...обаче така отговорността се размива. И нали знаеш ...много баби - хилаво дете. Сегашната система не е чак толкова лоша колкото изглежда, в политиците дето избираме е проблема. С подобрения в прозрачността и даване равен шанс на всеки като теб и мен да представи себе си (а не под прожекторите да са само няколкото партии с пари), ще избираме по-качествени политици, а останалите промени дето мисля да направя ще се наложи малко да мислят какво и как правят.
Наистина, прав си че има над 100 000 вече ...ако бъдем точни 118 000 ....единствено по негови думи, аз в групата виждам 25 000 и в страницата му - под 2 000. Демек лъже и маже на поразия, где ги тия толкова много хиляди ...странна работа. Пък и от тия 25 000 не се знае колко ще гласуват за него. Ето, аз примерно сега реших да се включа там, ама като гледам едва ли ще гласувам за него. Не може така нагло да лъжеш и да чакаш да гласувам за теб. Аз поне си казвам ...15 човека са ми харесали страницата ...ама верно, ако ги превърна в 15 000 дето уж ме подкрепят, сигурно по-лесно ще събера хора :lol: :lol:
Другото интересно ....той и русата жена (предполагам жена му ....която не ми изглежда особено руса, а магически изрусена :lol: ) ....щели били да са изпълнители на някакво пророчество за мъж и руса жена дето явно ще спасят държавата :P Ама що да не са Румен Радев и Мая Манолова примерно ...понеже са от малкото политици дето ми правят някакво положително впечатление?! Що пък да не съм аз с някоя руса булка дето ще търся :lol: :lol: Другото е, че е леко сектант ...демек не се знае колко Бог му говори пророчества и колко тъмните сили. Но това е друг въпрос вече де :P
Ами, на теб може да ти вдъхва повече доверие ...отколкото аз ти вдъхвам. Обаче аз не съм толкова впечатлен колкото теб на първо четене. Все пак ще разгледам по-подробно да не би да съм пропуснал нещо.

Потребителски аватар
Готвача
Контакти:

Мнениеот Готвача » 13 май 2017 20:16

кЪДЕ ВИДЯ ДА КАЗВАМ ЧЕ ГО ХАРЕСВАМ?От много години не вярвам на никого с политически амбиции и съответно не ги харесвам.дадох ти пример как се прави и как се събират последователи.Просто ТРЯБВА да имаш платформа,която да се хареса на максимален брой хора,които след като претеглят за и против.отиват да гласуват за ГЕРБ и БСП. ;) Просто съвета ми беше-като искаш да правиш нещо,не започвай с мързела.А колко и дали ще те харесат си зависи само и единствено от теб.Аз и да те харесам,няма да гласувам за теб,защото не гласувам от 2000-та година някъде.

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 13 май 2017 20:38

Добре, но пък някой от твоите познати и приятели може да видят, че си ме харесал и да се заинтригуват..а те да не са скептици като теб :lol: :lol:
Просто ще съм търпелив, явно нещата няма да станат толкова лесно колкото си ги представям ..или поне в началото. Но така или иначе като не стане по един начин, ще пробвам по друг и така. Ако трябва да съм честен, ти си ми таргет група и другите като теб дето не гласуват. Ще ми се да прежалиш да гласуваш веднъж за мен и да видим какво ще стане. После ако не си доволен спри да гласуваш за винаги. Само че ти явно няма да го направиш ...принципно говоря, за други като теб дето има ..и да речем живеят в България и малко повече ги сърбят космите по главата какво се случва в държавата им. А така или иначе ако някой ден решиш да се върнеш в България, голям е шанса аз да съм причината ...Това ще е моето отмъщение към теб заради недоверието ти :twisted:

Редакция: Леле, Готвач ...къде ме прати при тоя Ненчев направо ме разби. Нямам нерви да разглеждам по-назад във времето публикации. Това са само някакви "пророчества" ....един куп празни приказки и леко бозава идея като цяло (тия наистина нямат идея каква суматоха ще настъпи, ако се стигне до осъществяване на "великата" им идея) ....че на всичкото отгоре гледам и банкова сметка отворили за дарения да събират ...като уж ако аз пратя 50 лв и те щели да дадат 50 лв за каузата :lol: Че и това с даренията гледам 22 лайка ...разбира се 2 са от двамата главни дето изпълнявали пророчествата ...някаква жена дето има 5 ли колко регистрации изброих и работодател й е тоя Ненчев като гледам ...абе, тия щом толкова гласове имат ...аз трябваше вече да съм в парламента с 80%. Но явно ако не умееш да лъжеш не се получават толкова лесно нещата ...хем ми е смешно, че такава глупост може да съществува ...хем ми е тъжно как може толкова хора да се връзват ...както и да е, и други неща по-смислени разгледах от това. Но точно такова чудо не очаквах да намеря и ти баш към него пък реши да ме насочваш...

Върни се в “Черно море”