metodito написа:Живко6461 написа:Поиска да ти кажа дали съм отказал. Призова за честност. Обясних ти подробно. За себе си и обощено. С примери. Явно недостатъчно ясно. Самочувствието трябва да се гради на базата на реална самооценка. Който не може да си я направи рискува при подценяване да пропусне добри възможности, а при надценяване да понесе сериозни загуби или най-малкото да изпадне в неловки ситуации. Е, за някои хора тези неловки ситуации не са от особено значение. Те ще приемат всяко предложение. С юмрук в гърдите и високопарното "Аз съм човека!". .
Методи, гледам отдавна Костадинов в националния отбор. Гледал съм и други футболисти. Някои са постигнали много повече от него. Не съм цъкал с език. Пожелавам му успех. И той и Де Нойер са добри футболисти. Но все още не са показали кой знае какво. По-скоро показват признаци на заболяване от звездомания. Опасна болест. Повдига самочувствието. Футболистът започва да не се съобразява с изискванията на треньора, със съотборниците си, с тренировките. И ... полет надолу. Оказва се, че не е бил толкова добър. Че интересът към него съществува, но реален транфер няма. Дори и тук споменах някои примери.
Да ти кажа честно не мисля, че юноша на Фейенорд го е хванала звездоманията, щото е дошъл в "Левски". Нали... Все Пак. Не, че са толкоз добри, ама на първо време, тях ги учат на тактика от осемгодишни... Както и да е, де.
Друга ми е мисълта. Аз примерно пък съм се подценявал и съм изпускал много кадърно бачкане... Поне беше на дългосрочен договор и с нормални кинти. И ми харесваше самото бачкане. Само де ставах в 5.. Не знаеш колко съм се псувал. Та, за това, де....
Методи, изпадаме в тавтология. Може би не се изразявам достатъчно ясно. Или ти не се концентрираш върху когато четеш. Но отговорите ти съдържат прекалено свободни интерпретации. Понякога приписваш неизказани съждения. Както и да е. Въпрос и на стил.
Когато споменах звездоманията, която подозирам, че е обхванала и посочени футболисти имах предвид настоящия период. Изобщо не мисля, че от звездомания Де Нойер е предпочел "Левски" пред Eredivisie, макар и друг клуб, по-скромен от Фейенорд. Имал си е лични мотиви. Предполагам е проявил реализъм. Не подлагам на съмнение качествата на холандската школа. Без да съм запознат с програмите и методиките на обучение. Не съм и сигурен, че Де Нойер е започнал да тренира от 8 годишен. Не оспорвам, че е добър футболист, вписа се в "Левски" и беше един от най-добрите в отбора. Факт е, че този сезон не показва нищо особено. Може би е случайно съвпадение, че договорът му изтича. Подобна е ситуацията и с Георги Костадинов. Между другото той дойде в "Левски" по аналогичен начин. Не оспорвам правото им на избор. Желая успех и на двамата.
Тук не е място да си представяме CV-тата. Аз споменах подробности за себе си за да аргументирам обвиненията си към Митрев и констатациите за други футболисти. Способността да си направиш реална самооценка не е подценяване на личните качества. Напротив, това подценяване е израз на неспособност за самооценяване. Когато работодателят, респ. контратентът те оценява като надежден и държи да работи с теб той ще се поинтересува, каква е причината за колебанието ти, ще ти предложи съдействие, ще направи необходимото за съвместна дейност. Има и такива случаи. И в моя опит. Твоите действия са твой проблем. Като връзка с темата исках и искам да кажа, че тази способност за самооценяване липсва на много от нашите футболисти. Вместо да я придобият те я игнорират. А някои я губят при първи признаци за интерес от известен клуб.