За кого ще гласувате на 26 март?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: За кого ще гласувате на 26 март?

Мнениеот metodito » 25 мар 2017 11:16

Бира. Бира за мача де ще търся. Тва ми е болката! Как са паднаха мача с размисъла. Дева!

pomiqr272
Контакти:

Мнениеот pomiqr272 » 25 мар 2017 14:08

Там по пътя към селото вървеше народ на тумби, на тумби. Те се изтакаха из класилите ниви и пълнеха целия път. Чуваха се пискливи звуци от гайда.
- Сватба - каза чичо Горан и погледна въпросително циганчето.
- Не - избор! - каза Рустем. - Тия пристигат от Шупливци.
- Вълци главата им да ядат! - рече докторът и цъкна плянката си през зъби. - Влачат се по избори, бият се, трепят се, омразлъци правят, какво По-лошо става, по-добро не става! Народ - вълци главата му яли! Полъгал се по ума на разни панталонджии, доктори и нехранимайковци и мисли, че кой какви големи работи върши. Сиромах ли си, приятелю, спукана ти е работата. Все ще те лъжат, все на другите маша в ръцете ще си. Нямаш нищо в къщата си и се въртиш, сиромашинката, из село за торба брашно да нахраниш децата си, а той, оня, панталонджията, който и да е, тамо нему, ти казва ти, приятелю, мислиш, че нямаш нищо, ама не е така, ти имаш най-голямото богатство в света - ти, каже, имаш избирателно право. И тоя синковец ти мушне някоя бюлетинка в ръка, ти се почешеш по врата, па я пуснеш в кутийката - и ето че хайдутинът дошъл да те управлява. Аз по тия работи не ходя. Душата ми се гнуси, като гледам всичко това, и децата си уча така да правят. Не им трябва. Нек овцете избират овчар - ако не е Вълкан, то ще е Вълчан, пък те са братя пущините. .
"Мечтатели" – Елин Пелин

Потребителски аватар
dindan
Контакти:

Мнениеот dindan » 25 мар 2017 15:00

Вие нормални ли сте?!
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=LA8lyQoxGgw[/youtube]
ЧОВЕШКИЯТ УМ Е ОГРАНИЧЕН,ГЛУПОСТТА НЕ Е

Podcast

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 25 мар 2017 18:02

sin4ec написа:
diplomat написа:Синчец, ти вярваш ли в идеологическото разделение на ляво и дясно? На мен все повече ми се струва напълно целенасочено структурирано, за да не се постигат истински реални политики за развитие, защото сляпата вяра, че някаква предопределена програма ще реши всички предишни, сегашни и бъдещи проблеми. Безумно е, за мен всеки казус си има решение според ситуацията, а налагането на някаква тотална идеология води само до деградация в дългосрочен план.

Иначе в РБ се събраха най-големите отрепки, ламтящи за власт на момента. Скакалците, които излъгаха една камара хора, на Ковачки хората, абе само интересчии.

В нищо не вярвам. На този етап предпочитам служебният кабинет да води страната още поне година.

Лошото е, че институциите от страх не искат да работят както трябва. Митниците са на самотек и шефовете казват кога се работи, а те трябва 7 дена в седмицата да бачкат. Цялата българска държавна администрация е пълна с престъпници, хем алчни, хем страхливи...

Вълчан

Мнениеот Вълчан » 25 мар 2017 18:46

metodito написа:Бира. Бира за мача де ще търся. Тва ми е болката! Как са паднаха мача с размисъла. Дева!

Кои мач....

Потребителски аватар
Thomas Müller
Контакти:

Мнениеот Thomas Müller » 26 мар 2017 11:01

Винаги ми е било интересно как в 10.00 ч. или в 17.00 ч. публикуват резултати и кой с колко води и кой колко процента има, и още по странното ми е, че с приблизителна точност ги уцелват тези резултати. как става това при положение, че вота е тайна и теоретично може 100 процента от гласувалите да са пуснали за една партия?

Потребителски аватар
FCD
Контакти:

Мнениеот FCD » 26 мар 2017 13:11

Който е учил статистика и социология във ВУЗ е наясно с тези работи. Без излишни подробности. Въпреки че вотът е таен, определен необходим брой хора се съгласяват да участват в паралелно гласуване с някоя агенция. После се преброява и се установява вотът на извадковото множество. По едни доказани формули (на Браве и други http://mitko.villaverde-bansko.com/stat ... 8-4-2.html ) се изчислява корелация на резултатите на общото множжество със стохастична грешка +-5% примерно. В зависимост от представителността на извадката, резултатите могат да бъдат по-точни или не.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 26 мар 2017 14:00

Статистики, матистики, глупости на търкалета 8-) Човекът си го е казал ясно и точно преди близо 100 години, ама кой да чете 8-)

Не е важно как са гласували, а кой брои гласовете.
Важно не как голосуют, а кто считает голоса.

Йосиф Висарионович Джугашвили

Когато го е казал това, едва ли го е вълнувала някаква статистика 8-) Пък Вие си вярвайте, на никого не пречите 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 26 мар 2017 14:51

Каква корелация между гласуването в София и Делиормана?

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 26 мар 2017 14:53

Изображение

И за да не бъда обвиняван в каквото и да е, давам линк към националната медия, от която са данните 8-)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6137212
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Върни се в “Свободна зона”