BRF написа:Заклет Левскар написа:Ozzimozzi написа:Само не разбрах как Заклетия Левскар определя кой е урод и кой не? Не разбрах също и кои са тези неща, които определят наследственост при спортните клубове? Как Динамо стана наследник на Левски?
[offtopic]И аз това попитах Митата - при какви обстоятелства Динамо (София) е прекръстен на Левски-София(София)?
Признавам си - не съм запознат и отново ще апелирам, който е запознат да напише. Кога е станало това? 50-те години ли? 60-те ли? 40-те ли? 70-те ли? Защо се е стигнало до този ход? За колко милиона дългове е обявен Левски в несъстоятелност? Кой е бил собственика на Днамо (София). Бил ли е левскар и в добри отношения с тарторите на агитката? Подсъдими ли са били собственика на Динамо и водачите на агитката?
Митата си трае, дано поне ти ме запознаеш с това, което се е случило.[/offtopic]
[offtopic]Четирисет и девета година мисля беше се закрива Левски София!След около месец се прави отбор Динамо София!Вместо да се възроди отбора на Левски,феновете му избират по-лесния вариант и припознават Динамо София за Левски София!Така успяват да заиграят в А група без да са се класирали!Това е в общи линии![/offtopic]
[offtopic]Благодаря за отговора, но остават някои въпроси:
- Как така "се закрива" Левски София? Сам ли се самозакрива или някой го закрива? Кой е този някой и по каква причина закрива Левски София? Заради дългове ли е закрит Левски София? По спортно-технически причини ли е закрит Левски-София?
- Кой прави Динамо София и така ли се казва отбора, или от самото начало(същия ден) е преименуван на Левски София?
- Колко време съществува Динамо София, преди да му е сменено името на Левски-София?[/offtopic]