1982 написа:Русия не е затворила пазарите си за нас, а ги отвори и за другите, пишеш си малко наизуст. Просто нашите стоки се оказа, че не са конкурентноспособни при пазарна икономика и, нормално, загубихме позициите си там.
Сега конкурентни ли са?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
1982 написа:Русия не е затворила пазарите си за нас, а ги отвори и за другите, пишеш си малко наизуст. Просто нашите стоки се оказа, че не са конкурентноспособни при пазарна икономика и, нормално, загубихме позициите си там.
GOLEADOR написа:...
Thsmith написа:ivan56 написа:@GOLEADOR
Можеш да бъдеш спокоен, ти и германеца ядете едни и същи Милки, Киндери и Нестлета(известни брандове като цяло)
В Словакия от това което намерих из тамошните медии става въпрос за клозета Лидл(за мен най-долнопробният магазин от големите вериги) и изпърдяните продукти които се продават там. Както и по-рано писах, никой голям бранд няма да си позволи да шикалкави толкова на дребно.Големите марки затова са големи, качеството им е спечелило клиенти из цял свят, и няма да си позволи да сложи 10% по малко какао(примерно) в шоколада за България или друга страна от ИЕ.
А такива измекярски магазини и продукти, си ги имаме бол и тук в България.
https://gazduj.etrend.sk/clanky-gazduj/ ... npageTREND
Абе не е баш така, но не виждам на какво се дължи недоволството.
Аз лично ям адски много сладко, ултра много. Изяждам едно 200-300 грама шоколад дневно и ям основно Линд, но от Швейцария. Ако вземеш един линд от тоя на мимис от интеркозметик и този, който се продава в Швейцария... еми ще усетиш разликата във вкус.
Дори колата е различна. Само дето на мен ми допада повече нашата от немската примерно![]()
Това обаче си е работа на фирмата, а не на някое правителство.
Neo M написа:GOLEADOR написа:...
Въобще не съм чел изказването ти, което визираш, за да намеквам за него. Русия (Съветския съюз) я / го / намесих заради твърдението ти, че що да шикалкавим в производството на храни, като имало толкова много продукция, че нямало смисъл да се правят шмекерии. Просто твърдя, че тогавашната храна имаше по-добри качества от сегашната не благодарение на БДС, а на липсата за възможност да "произвеждат" като днешните. То има достатъчно примери от онова време, които да ти докажат, че чак толкова онзи режим не е мислил за добруването ни. Иначе що ни лъгаха тогава, че тук проблеми с аварията в Чернобил нямало, вместо да вземат адекватни мерки за защита на населението?!
Пък за сегашното положение за руските пазари не ми се коментира, щото една политическа сила ви като линейка, че заради санкциите сме ги загубили, пък то търговския баланс между двете страни от преди и след санкциите показва, че особена разлика няма. При това излиза, че ние внасяме повече руски стоки в България, отколкото изнасяме български за там и поради тази причина имаме отрицателно търговско салдо с Русия. Толкова по тая дъвка, която измекярската ни политическа класа пуска на народа, за да гони свои собствени цели.
GOLEADOR написа:Neo M написа:GOLEADOR написа:...
Въобще не съм чел изказването ти, което визираш, за да намеквам за него. Русия (Съветския съюз) я / го / намесих заради твърдението ти, че що да шикалкавим в производството на храни, като имало толкова много продукция, че нямало смисъл да се правят шмекерии. Просто твърдя, че тогавашната храна имаше по-добри качества от сегашната не благодарение на БДС, а на липсата за възможност да "произвеждат" като днешните. То има достатъчно примери от онова време, които да ти докажат, че чак толкова онзи режим не е мислил за добруването ни. Иначе що ни лъгаха тогава, че тук проблеми с аварията в Чернобил нямало, вместо да вземат адекватни мерки за защита на населението?!
Пък за сегашното положение за руските пазари не ми се коментира, щото една политическа сила ви като линейка, че заради санкциите сме ги загубили, пък то търговския баланс между двете страни от преди и след санкциите показва, че особена разлика няма. При това излиза, че ние внасяме повече руски стоки в България, отколкото изнасяме български за там и поради тази причина имаме отрицателно търговско салдо с Русия. Толкова по тая дъвка, която измекярската ни политическа класа пуска на народа, за да гони свои собствени цели.
За какво шикалкавене става въпрос като никое предприятие не произвеждаше продукция която да не е по БДС?Кажи ми поне едно(1).И как ти хрумна мисълта,че държавата не е имала достъп до заместители и не е могла да зарие пазара със сирене произведено от палмово масло?Единствено съм съгласен за Чернобил,това ще им е грях за цял живот на тези които го допуснаха.Чудя им се с какъв акъл поставиха под риск нашето и тяхното здраве.На първи май имаше манифестация и вместо да я отменят те я проведоха.Да седиш под радиоактивния дъжд и да вдишаш тази отрова си е безумие което не трябваше да се допуска.
П.П.
За руските пазари - сега ни цакат с мита.Още преди да забранят вноса от ЕС ни заковаха такива мита,че стоката ни става непродаваема в Русия.Иначе имаме стоки които са търсени.Алкохол,мед,зеленчуци,плодове,козметика,имаме утвърдени марки които се търсят в Русия.Щом в новите им филми присъстват български продукти значи още ни купуват.Едва ли българското правителство е платило за да има продуктово позициониране във руските филми.
Neo M написа:
Пък за сегашното положение за руските пазари не ми се коментира, щото една политическа сила ви като линейка, че заради санкциите сме ги загубили, пък то търговския баланс между двете страни от преди и след санкциите показва, че особена разлика няма. При това излиза, че ние внасяме повече руски стоки в България, отколкото изнасяме български за там и поради тази причина имаме отрицателно търговско салдо с Русия.
Uncle_Sam написа:Днес се навършват 32 години от най-големия терористичен атентат в историята на БДЖ Взрив на пътническия влак Бургас - София, край гара Буново.
В атентата загиват:
12 годишният Георги Цветанов,
13-годишният Стефан Атанасов,
40-годишният Емил Георгиев,
63-годишният Николай Генков,
64-годишната Райна Бозукова.
Ранени са тежко още 9 души, сред които и още 2 деца...
Севдалин Алипиев Маджаров (Сабри Мехмедали), брат на прекия извършител на атентата и осъден за съучастие е излежал в затвора само 2 години, като след това е бил амнистиран от Желю Желев и до настоящия момент е висш активист (координатор) на ДПС в Бургас. Същият Сабри Мехмедали (Сабри бей) се появяваше на митинги в подкрепа на Георги Първанов в борбата му за президентското място.
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 11 госта