Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
GA_ veliki
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот GA_ veliki » 09 мар 2017 19:06

1982 написа:Русия не е затворила пазарите си за нас, а ги отвори и за другите, пишеш си малко наизуст. Просто нашите стоки се оказа, че не са конкурентноспособни при пазарна икономика и, нормално, загубихме позициите си там.

Сега конкурентни ли са?
Не с гняв, със смях се убива..
Това е спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България... :lol:
Това, че не обичам сащ не значи,че обичам путин
"Люлека ми замириса"

Neo M
Контакти:

Мнениеот Neo M » 09 мар 2017 20:01

GOLEADOR написа:...

Въобще не съм чел изказването ти, което визираш, за да намеквам за него. Русия (Съветския съюз) я / го / намесих заради твърдението ти, че що да шикалкавим в производството на храни, като имало толкова много продукция, че нямало смисъл да се правят шмекерии. Просто твърдя, че тогавашната храна имаше по-добри качества от сегашната не благодарение на БДС, а на липсата за възможност да "произвеждат" като днешните. То има достатъчно примери от онова време, които да ти докажат, че чак толкова онзи режим не е мислил за добруването ни. Иначе що ни лъгаха тогава, че тук проблеми с аварията в Чернобил нямало, вместо да вземат адекватни мерки за защита на населението?!

Пък за сегашното положение за руските пазари не ми се коментира, щото една политическа сила ви като линейка, че заради санкциите сме ги загубили, пък то търговския баланс между двете страни от преди и след санкциите показва, че особена разлика няма. При това излиза, че ние внасяме повече руски стоки в България, отколкото изнасяме български за там и поради тази причина имаме отрицателно търговско салдо с Русия. Толкова по тая дъвка, която измекярската ни политическа класа пуска на народа, за да гони свои собствени цели.

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 09 мар 2017 20:05

Thsmith написа:
ivan56 написа:@GOLEADOR
Можеш да бъдеш спокоен, ти и германеца ядете едни и същи Милки, Киндери и Нестлета(известни брандове като цяло)
В Словакия от това което намерих из тамошните медии става въпрос за клозета Лидл(за мен най-долнопробният магазин от големите вериги) и изпърдяните продукти които се продават там. Както и по-рано писах, никой голям бранд няма да си позволи да шикалкави толкова на дребно.Големите марки затова са големи, качеството им е спечелило клиенти из цял свят, и няма да си позволи да сложи 10% по малко какао(примерно) в шоколада за България или друга страна от ИЕ.
А такива измекярски магазини и продукти, си ги имаме бол и тук в България.

https://gazduj.etrend.sk/clanky-gazduj/ ... npageTREND

Абе не е баш така, но не виждам на какво се дължи недоволството.
Аз лично ям адски много сладко, ултра много. Изяждам едно 200-300 грама шоколад дневно и ям основно Линд, но от Швейцария. Ако вземеш един линд от тоя на мимис от интеркозметик и този, който се продава в Швейцария... еми ще усетиш разликата във вкус.
Дори колата е различна. Само дето на мен ми допада повече нашата от немската примерно :lol:

Това обаче си е работа на фирмата, а не на някое правителство.

Никой не и се бърка на фирмата,просто продавача предлага на различни щандове продуктите произведени за ИЕ и ЗЕ.Сега се чува,че ще се правят проверки не само на хранителни стоки.И за тях трябва да се въведе такова правило.Така ако искаш да си купиш Ариел (примерно) произведен за ЗЕ или ИЕ ще си ги купуваш от различни щандове и няма да се бъркаш или подвеждаш за качеството за което си платил.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Uncle_Sam
Контакти:

32 години от Буново

Мнениеот Uncle_Sam » 09 мар 2017 20:11

Днес се навършват 32 години от най-големия терористичен атентат в историята на БДЖ Взрив на пътническия влак Бургас - София, край гара Буново.
В атентата загиват:
12 годишният Георги Цветанов,
13-годишният Стефан Атанасов,
40-годишният Емил Георгиев,
63-годишният Николай Генков,
64-годишната Райна Бозукова.
Ранени са тежко още 9 души, сред които и още 2 деца...
Севдалин Алипиев Маджаров (Сабри Мехмедали), брат на прекия извършител на атентата и осъден за съучастие е излежал в затвора само 2 години, като след това е бил амнистиран от Желю Желев и до настоящия момент е висш активист (координатор) на ДПС в Бургас. Същият Сабри Мехмедали (Сабри бей) се появяваше на митинги в подкрепа на Георги Първанов в борбата му за президентското място.
След ВСВ Русия отново се опитва да унищожи Европа. Този път съюзник им е ИДИЛ.

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 09 мар 2017 20:25

Neo M написа:

Въобще не съм чел изказването ти, което визираш, за да намеквам за него. Русия (Съветския съюз) я / го / намесих заради твърдението ти, че що да шикалкавим в производството на храни, като имало толкова много продукция, че нямало смисъл да се правят шмекерии. Просто твърдя, че тогавашната храна имаше по-добри качества от сегашната не благодарение на БДС, а на липсата за възможност да "произвеждат" като днешните. То има достатъчно примери от онова време, които да ти докажат, че чак толкова онзи режим не е мислил за добруването ни. Иначе що ни лъгаха тогава, че тук проблеми с аварията в Чернобил нямало, вместо да вземат адекватни мерки за защита на населението?!

Пък за сегашното положение за руските пазари не ми се коментира, щото една политическа сила ви като линейка, че заради санкциите сме ги загубили, пък то търговския баланс между двете страни от преди и след санкциите показва, че особена разлика няма. При това излиза, че ние внасяме повече руски стоки в България, отколкото изнасяме български за там и поради тази причина имаме отрицателно търговско салдо с Русия. Толкова по тая дъвка, която измекярската ни политическа класа пуска на народа, за да гони свои собствени цели.

За какво шикалкавене става въпрос като никое предприятие не произвеждаше продукция която да не е по БДС?Кажи ми поне едно(1).И как ти хрумна мисълта,че държавата не е имала достъп до заместители и не е могла да зарие пазара със сирене произведено от палмово масло?Единствено съм съгласен за Чернобил,това ще им е грях за цял живот на тези които го допуснаха.Чудя им се с какъв акъл поставиха под риск нашето и тяхното здраве.На първи май имаше манифестация и вместо да я отменят те я проведоха.Да седиш под радиоактивния дъжд и да вдишаш тази отрова си е безумие което не трябваше да се допуска.
П.П.
За руските пазари - сега ни цакат с мита.Още преди да забранят вноса от ЕС ни заковаха такива мита,че стоката ни става непродаваема в Русия.Иначе имаме стоки които са търсени.Алкохол,мед,зеленчуци,плодове,козметика,имаме утвърдени марки които се търсят в Русия.Щом в новите им филми присъстват български продукти значи още ни купуват.Едва ли българското правителство е платило за да има продуктово позициониране във руските филми.

Потребителски аватар
teerr
Контакти:

Re: 32 години от Буново

Мнениеот teerr » 09 мар 2017 20:27

И най-лошото е, че има "българи "които са съмишленици на наследниците на тези изроди.
Г.Ганчев:Душата ми е люлякова,сърцето оранжево.......- Никога няма да напусна Литекс......

https://www.youtube.com/watch?v=BLd0kDXPuHI

Neo M
Контакти:

Мнениеот Neo M » 09 мар 2017 21:02

GOLEADOR написа:
Neo M написа:

За какво шикалкавене става въпрос като никое предприятие не произвеждаше продукция която да не е по БДС?Кажи ми поне едно(1).И как ти хрумна мисълта,че държавата не е имала достъп до заместители и не е могла да зарие пазара със сирене произведено от палмово масло?Единствено съм съгласен за Чернобил,това ще им е грях за цял живот на тези които го допуснаха.Чудя им се с какъв акъл поставиха под риск нашето и тяхното здраве.На първи май имаше манифестация и вместо да я отменят те я проведоха.Да седиш под радиоактивния дъжд и да вдишаш тази отрова си е безумие което не трябваше да се допуска.
П.П.
За руските пазари - сега ни цакат с мита.Още преди да забранят вноса от ЕС ни заковаха такива мита,че стоката ни става непродаваема в Русия.Иначе имаме стоки които са търсени.Алкохол,мед,зеленчуци,плодове,козметика,имаме утвърдени марки които се търсят в Русия.Щом в новите им филми присъстват български продукти значи още ни купуват.Едва ли българското правителство е платило за да има продуктово позициониране във руските филми.

Виж, спри с тая мантра за тия стандарти, сякаш е било достатъчно някой да напише една рецепта за производство на сирене и това да принуди някой друг да го прави по този начин. Нали разбираш правилно? Държавата си пише стандарти и тя управлява тези дето трябва произвеждат по тях. Когато на държавата й е угодно, може да ги нарушава колкото си иска, щото тя ги и контролира. То и стандарта за баницата беше със сирене, ама единият от хлебозаводите в нашия град, в който баща ми работи известно време, сирене не слагаше. Сигурно щото млекопреработвателната промишленост не е смогвала да преработи произведеното мляко в достатъчно готова продукция за търговската мрежа и за хлебозаводите едновременно. Повече по тая тема не ми се спори, щото трудно ще убедиш някой в легендите дето прокламираш, ако поне малко е имал досег с онова време. Вярвай си в каквото искаш, и ме остави мен да не ти вярвам на вицовете, които разказваш.

Втората ти част от поста звучи доста интересно - значи руснаците имат нужда от определени наши стоки и мерак да ги потребляват, ма ни друсват едни яки мита с цел да улеснят вноса им от България? Всъщност не ми отговаряй. Не ми се коментират теми, дето накрая ще избият в някаква политическа посока.

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 09 мар 2017 22:01

1.Казах как руснаците ни притискат с пазарите си (с мита) и оборих твърдението,че нямаме стоки които да са търсени там,толкова по въпроса.
2.Относно това кой разправя вицове - не аз разсмива аудиторията с твърдрния,че държавата няма достъп до заместители.Нито пък вица как баща ти правел (в държавния завод) баница със сирене без сирене и ги продавали на хората като баница със сирене.Вярвай си в каквото искаш,даже и в такива абсурдни неща,няма да ти преча.
Последна промяна от GOLEADOR на 09 мар 2017 23:23, променено общо 1 път.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 09 мар 2017 22:33

Neo M написа:
Пък за сегашното положение за руските пазари не ми се коментира, щото една политическа сила ви като линейка, че заради санкциите сме ги загубили, пък то търговския баланс между двете страни от преди и след санкциите показва, че особена разлика няма. При това излиза, че ние внасяме повече руски стоки в България, отколкото изнасяме български за там и поради тази причина имаме отрицателно търговско салдо с Русия.

От Русия едвали внасяме много стоки, "стоки" е силно казано.
Не съм проверявал, но вносът ни от Русия сигурно към 90 % е горива и субстанции за такива.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Re: 32 години от Буново

Мнениеот fcb_bg » 09 мар 2017 23:22

Uncle_Sam написа:Днес се навършват 32 години от най-големия терористичен атентат в историята на БДЖ Взрив на пътническия влак Бургас - София, край гара Буново.
В атентата загиват:
12 годишният Георги Цветанов,
13-годишният Стефан Атанасов,
40-годишният Емил Георгиев,
63-годишният Николай Генков,
64-годишната Райна Бозукова.
Ранени са тежко още 9 души, сред които и още 2 деца...
Севдалин Алипиев Маджаров (Сабри Мехмедали), брат на прекия извършител на атентата и осъден за съучастие е излежал в затвора само 2 години, като след това е бил амнистиран от Желю Желев и до настоящия момент е висш активист (координатор) на ДПС в Бургас. Същият Сабри Мехмедали (Сабри бей) се появяваше на митинги в подкрепа на Георги Първанов в борбата му за президентското място.

Сабри си е шефче, Кървавата чешма си я има, не знам защо тази тема е слята, а моят коментар е първият. Освен взрива на гарата, има и други атентати, не знам защо ревем за Кулите, за Сарафово, а за тези атентати не. За властта те сякаш не съществуват.
СРАМ!!!
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Върни се в “Свободна зона”