Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
1982

Re: Тема за политика - България

Мнениеот 1982 » 08 мар 2017 23:42

Аз съм работил 2 пъти в държавна фирма и мога смело да заявя, че в държавната фирма се работи през пръсти и качеството е последното, за което го боли работника. Да, след 1989-а е, ама не ми обяснявайте, че преди това е било нещо по-различно. :lol: :lol: Тоя манталитет не е от днес или вчера. Да не отварям дума за връзкарщината, която вилнее, че .....
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Neo M
Контакти:

Мнениеот Neo M » 08 мар 2017 23:50

1982 написа:Аз съм работил 2 пъти в държавна фирма и мога смело да заявя, че в държавната фирма се работи през пръсти и качеството е последното, за което го боли работника. Да, след 1989-а е, ама не ми обяснявайте, че преди това е било нещо по-различно. :lol: :lol: Тоя манталитет не е от днес или вчера. Да не отварям дума за връзкарщината, която вилнее, че .....

Не си съвсем прав. Монетата винаги си има две страни. Вярно е, има много връзкари, което не винаги е белег за некомпетентност, просто щото живеем във вълчи времена дето пазара на труда си е е**л майката. Парадокса в България е, че подобно нещо се среща и сред частниците дето уж трябва да гонят максимална печалба на основата на качество и производителност. Да не ти говоря, че голяма вина за "ниската производителност" на администрацията и държавните предприятия / доколкото съществуват / има и организацията на работа спъвана от безумни, понякога, правила и норми, които спъват нормалния работен процес, отговорен за което в случая е "висшия пилотаж". Гаранция ти давам, че при добро желание нещата биха могли да изглеждат и по коренно различен начин. Ама желание липсва в повечето случаи. И все пак, в повечето случаи бих избрал да се лекувам в държавно или общинско медицинско заведение, пред частно такова. Това просто като пример.

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 09 мар 2017 00:56

Neo M написа:Не ми разправяй за тоновете продукция, щото толкова гнилоч е отишла по тия консерви та да не стане зян, че хич не ме грее, че някога е имало вид на домат или на чушка. Пък и ти удобно изкривяваш факта, че сме имали бол материал за преработка, та да слагаме заместители, щото бая преработена продукция пращахме към братския съветски народ, което автоматично създава предпоставки за недостиг на нашия пазар, който по някакъв начин трябва да се избегне. Пак ти казвам, ако технически можеха да правят като днешните, щяха да го правят. Ние и електроенергия евтина имахме много, ма имаше едни години, беше като дискотека в България - един час има, два няма, щото продавахме яко навънка за повечко парици.

Защо да не ти разправям като беше факт?Ти за какво мислиш имаше толкова КК?Както и да е,целта на тези КК е точно тази,да оползотворяват реколтата която произвеждахме.Що се отнася до руските пазари - предполагам намекваш за казаното от мен в темата за демокрацията.Казал съм го,то така си и беше.Масово се изнасяше всичко което произвеждахме и си мислехме,че като падне комунизма дефицита за нас ще свърши.За съжаление дойде купонната система ,Русия затвори пазарите си за нас и изведнъж се оказа,че няма нищо по-хубаво от това да имаш сигурен пазар за производството си.Както и да е,сега всичко е ОК,дефицита е забравен и България макар и бавно върви напред.Малко изместихме темата,а тя е да накараме фирмите да се отнасят към нас като бели хора.ОК,имат право да произвеждат стоки с ниско качество за нас,просто трябва да приемем закон с който еднакви продукти на една и съща фирма с различно качество да се продава на разделни рафтове.Такъв закон бе създаден за сирената,защо да не важи и за други стоки?Така сам преценяваш кое ще избереш.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 09 мар 2017 01:05

Русия не е затворила пазарите си за нас, а ги отвори и за другите, пишеш си малко наизуст. Просто нашите стоки се оказа, че не са конкурентноспособни при пазарна икономика и, нормално, загубихме позициите си там.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 09 мар 2017 11:51

И на мен винаги ми е смешно когато някой каже, че Русия затворила пазарите си за нас, или па, че ние сме спрели износът за Русия. :lol:
Има си статистики след 89-та и спокойно може да се види, какъв износ сме имали за Русия преди да се присламчим към западните структури.
Нищо особено, за да рИвем сега.

Разбира се, винаги е хубаво да имаме допълнителни опции извън пазарите в ЕС и тези на техните партньори, но както не веднъж е ставало дума, за подобно нещо трябва и двете страни да имат желание.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 09 мар 2017 12:15

@GOLEADOR
Можеш да бъдеш спокоен, ти и германеца ядете едни и същи Милки, Киндери и Нестлета(известни брандове като цяло)
В Словакия от това което намерих из тамошните медии става въпрос за клозета Лидл(за мен най-долнопробният магазин от големите вериги) и изпърдяните продукти които се продават там. Както и по-рано писах, никой голям бранд няма да си позволи да шикалкави толкова на дребно.Големите марки затова са големи, качеството им е спечелило клиенти из цял свят, и няма да си позволи да сложи 10% по малко какао(примерно) в шоколада за България или друга страна от ИЕ.
А такива измекярски магазини и продукти, си ги имаме бол и тук в България.

https://gazduj.etrend.sk/clanky-gazduj/ ... npageTREND
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 09 мар 2017 17:39

ДПС търпи някаква гигантска метаморфоза.Явно вече не е партията на Турция и говори за някакво родолюбие, завети на Левски, бивши атакисти в листите.Май тая партия вече няма да е това, което беше.
[center]Levski & Lazio[/center]

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 09 мар 2017 17:45

Балкански Орел написа:ДПС търпи някаква гигантска метаморфоза.Явно вече не е партията на Турция и говори за някакво родолюбие, завети на Левски, бивши атакисти в листите.Май тая партия вече няма да е това, което беше.

Ти случайно да не падаш от Марс или си отсъствал от България последно време :?
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 09 мар 2017 18:53

ivan56 написа:@GOLEADOR
Можеш да бъдеш спокоен, ти и германеца ядете едни и същи Милки, Киндери и Нестлета(известни брандове като цяло)
В Словакия от това което намерих из тамошните медии става въпрос за клозета Лидл(за мен най-долнопробният магазин от големите вериги) и изпърдяните продукти които се продават там. Както и по-рано писах, никой голям бранд няма да си позволи да шикалкави толкова на дребно.Големите марки затова са големи, качеството им е спечелило клиенти из цял свят, и няма да си позволи да сложи 10% по малко какао(примерно) в шоколада за България или друга страна от ИЕ.
А такива измекярски магазини и продукти, си ги имаме бол и тук в България.

https://gazduj.etrend.sk/clanky-gazduj/ ... npageTREND

Абе не е баш така, но не виждам на какво се дължи недоволството.
Аз лично ям адски много сладко, ултра много. Изяждам едно 200-300 грама шоколад дневно и ям основно Линд, но от Швейцария. Ако вземеш един линд от тоя на мимис от интеркозметик и този, който се продава в Швейцария... еми ще усетиш разликата във вкус.
Дори колата е различна. Само дето на мен ми допада повече нашата от немската примерно :lol:

Това обаче си е работа на фирмата, а не на някое правителство.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
GA_ veliki
Контакти:

Мнениеот GA_ veliki » 09 мар 2017 19:05

1982 написа:Аз съм работил 2 пъти в държавна фирма и мога смело да заявя, че в държавната фирма се работи през пръсти и качеството е последното, за което го боли работника. Да, след 1989-а е, ама не ми обяснявайте, че преди това е било нещо по-различно. :lol: :lol: Тоя манталитет не е от днес или вчера. Да не отварям дума за връзкарщината, която вилнее, че .....

В частните няма ли връзкарщина?
Не с гняв, със смях се убива..
Това е спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България... :lol:
Това, че не обичам сащ не значи,че обичам путин
"Люлека ми замириса"

Върни се в “Свободна зона”