Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
1982

Re: Тема за политика - България

Мнениеот 1982 » 02 мар 2017 23:08

Thsmith написа:Харесва ти на теб... Поредната дивотия за мародерстване и изпиване на парите.
Имат хиляди глупости с които да се занимават и това определено не е от тях.

Единствено бих подкрепил дадени надписи тип утвърден стандарт. Или държавата да НАМАЛИ (а не да увеличава) дадени такси при по здравословните храни.

---
Всичко друго е просто пореден шут в задника на потребителя. Караш го да се лишава от нещо за да си позволи друго което иска, да се стиска повече и да се чуди как да събере стотинките.

Да, това също е много полезна мярка - свали облагането на плодовете и зеленчуците, примерно, за да стимулираш консумацията им, щом си толкова загрижен за здравето на нацията ..... плюс затягане стандартите за производство на "вредни храни" ...... това би било наистина чудесна политика ..... ама има един огромен минус ..... НЯМА ЗА КРАДЕНЕ !!! :mrgreen:
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 02 мар 2017 23:12

nghcvth написа:И как се определя, кои са вредни стоки? Това е супер субективно. Някои имат непоносимост към глутен, значи да вдигнем и цените на хлебните изделия. :lol: Това е поредната глупост, с която се търси и поредното увеличение. И дори това не е ново, говореше се още миналото лято.

Ахъм .... цените на винетките ги вдигнаха ударно със същото обяснение - уж щели да съберат повече пари и с тях да стегнат пътната инфраструктура ..... резултатът е ..... "Ечемишка" ... и куп още "инциденти", слава Богу, без фатални последици .....

Билетчето за градския със същия мотив ..... пак в интерес на гражданите ..... нещастници.

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
1982

Re: Бившата преводачка на Тодор Живков арестувана за кражба

Мнениеот 1982 » 02 мар 2017 23:18

boabbb написа:
damyanov1963 написа:И аз мислех да пусна тази тема, но реших, че няма смисъл. Ако наистина са я хванали по време на телефонния и разговор, логично е да се предположи, че го е направила неволно, иначе щеше да се измъкне по най-бързия начин. Но друго ми прави впечатление - как бивша преводачка на Т.Ж. и депутатка от БСП в първото демократично НС след 89-та, след като стана посланик в САЩ изведнъж обърна курса и стана радетел за сътрудничество със САЩ и ЕС?

Лошото е друго ... Сега излезе информацията, че полицията всъщност я е задържала 3 дни след кражбата, след като са видяли на камерите :x Срам, братче - дипломат да краде :evil: Ако е прибрала по случайност крема и сега всичко е ОК - защо тогава версията й се различава от тази на полицията :?: Хибридната война на Путин ли се прокрадва тук :?

Да, бе, братче, как па 3 дена не е разбрала, че козметиката е останала "случайно" в нея, без да я плати ??! Айде, приемаме версията с лошата телефонна връзка и как после забравила, че трябвало да плати стоката, ама като се е прибрала у дома и е извадила "покупката", как па няма да се сети, че това не го е платила ?!?!

А същата госпожа се оказа и, че е била позорно гонена и от някакъв супермаркет в САЩ преди много години. :lol: :lol: :lol: Явно обича циганийката. :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Re: Бившата преводачка на Тодор Живков арестувана за кражба

Мнениеот fcb_bg » 03 мар 2017 14:52

Small_wind написа:
boabbb написа:
damyanov1963 написа:И аз мислех да пусна тази тема, но реших, че няма смисъл. Ако наистина са я хванали по време на телефонния и разговор, логично е да се предположи, че го е направила неволно, иначе щеше да се измъкне по най-бързия начин. Но друго ми прави впечатление - как бивша преводачка на Т.Ж. и депутатка от БСП в първото демократично НС след 89-та, след като стана посланик в САЩ изведнъж обърна курса и стана радетел за сътрудничество със САЩ и ЕС?

Лошото е друго ... Сега излезе информацията, че полицията всъщност я е задържала 3 дни след кражбата, след като са видяли на камерите :x Срам, братче - дипломат да краде :evil: Ако е прибрала по случайност крема и сега всичко е ОК - защо тогава версията й се различава от тази на полицията :?: Хибридната война на Путин ли се прокрадва тук :?

Право в десетката! Путин е отмъстителен по характер, няма да и прости, че мина на демократични релси. И освен това чрез нея прави предупредителен удар и по евреите, което в крайна сметка ще му струва скъпо.

Путин е милозлив по характер. Вдигнал телефона на Поро, сега благоволил да вдигне и на НАТО.
Всичко може да ви прости, само трябва да го помолите.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 03 мар 2017 20:23

Thsmith написа:Училището не е за да възпитава детето ти. Родителите са за това.
Училището не е за да ти казва какво да ядеш или как да гледаш детето си. Това отново е отговорност на родителите.
Училището не е за да учи родителите.
Функцията на училищата и университети са съвсем различни и те са свързани с образование по съответните предмети. Престанете да вменявате други отговорности на учебните заведения.

Твърдо, категорично и безусловно не съм съгласен!
Училището на първо място трябва да възпитава! Да предава ценности, добродетели. Да учи на навици, на умения. Да социализира. Да обогатява общата култура и да развива потенциала и интересите на децата. Да развива мисленето. Да ликвидира неграмотността. Разбира се трябва и да предоставя определен набор от знания (колкото по-голям, толкова по-добре), но ако е само това с тази задача може да справи и всеки добре направен учебник или онлайн курс. Още помня в местните детски градини колко въртяха песните на Кати и това ако не е пример за възпитателна функция, не знам кое е.

1982 написа:Ахъм .... цените на винетките ги вдигнаха ударно със същото обяснение - уж щели да съберат повече пари и с тях да стегнат пътната инфраструктура ..... резултатът е ..... "Ечемишка" ... и куп още "инциденти", слава Богу, без фатални последици .....
Билетчето за градския със същия мотив ..... пак в интерес на гражданите ..... нещастници.

Значи тука смесвате много неща.
Споменах, че нещо вредно би било добре да поскъпне, за да намалее малко потреблението му и веднага ми заговорихте за инфлация, винетки, билетчета, както и да ме сравнявате с онова недоразумение на природата Москов. Последното трудно мога да го преглътна.
Цигарите като поскъпнаха имаше ли инфлация? Нещо да се промени към по-лошо? С какво поскъпването на колата и чипса би довело до вдигане цената на основните хранителни продукти - на хляба, на млякото, на плодовете и зеленчуците? Не било лошо всъщност и да се стимулира консумацията на полезни храни и такива от първа необходимост с по-ниско ДДС например. Далеч съм от мисълта да се увеличават цените за щяло и нещяло. Дори напротив, все пак съм с ляво мислене. Само богатите дето трябва да бъдат обложени с по-високи данъци и престъпниците и нарушителите от всякакво естество (особено по пътищата) трябва да бъдат смачкани и да им се съдерат по няколко кожи. Както и на тези, които си изкарват прехраната по законен, но вредящ на другите начин трябва да се бръкне по-дълбоко в джоба. Това е.

Принципно това с билетчето в София е много интересен въпрос, за който имам категорично мнение, но мисля че не съм го споделял тук. Къде бяха мамините ненагледни умни и красиви, които близо година протестираха и те не знаеха срещу кого, когато се увеличи билетчето? Защо не искаха оставката на г-жа 1,60? Билетчето поскъпна заради мълчаливото съгласие на софиянци, елементарно е. Сега сигурно пак ще се разкудкудякат след предстоящите избори.

Колкото до винетките мнението ми е че е справедливо недоволството на всички, които не одобряват събирането на високи винетни такси с цел подобрение на инфраструктурата, когато резултатите не са налице. Трябва според мен да се стимулира намаляването на автомобилния за сметка на обществения транспорт, но за целта да се предприемат мерки общественият да стане по-евтин, по-уютен, по-надежден и по-достъпен.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 03 мар 2017 21:56

doktora25 написа:Значи тука смесвате много неща.
Споменах, че нещо вредно би било добре да поскъпне, за да намалее малко потреблението му и веднага ми заговорихте за инфлация, винетки, билетчета, както и да ме сравнявате с онова недоразумение на природата Москов. Последното трудно мога да го преглътна.

Точно това не разбираш - никакво потребление няма да намалее. Все едно, като ми вдигнаха винетката, спрях да карам колата си. :lol: :lol: Все едно, като ми вдигнат сега и цената на водата, ще намаля потреблението й ??! Все едно, като бях пушач, намалявах цигарите при поредното увеличение ?! ....... няма такъв филм и те много добре го знаят. И им изнася да вдигат, вдигат, вдигат цените, за да има още и още пари за крадене и смучене, боли ги патката за здравето на хората. ;)

Кой общественик беше, не се сещам вече, предложи точно това още докато Москов дрънкаше тези тъпотии - вместо да се вдигат безсмислено цените на "вредните храни", да се намали облагането на полезните - плодове, зеленчуци и т.н., така ще стимулираш хората да си ги купуват повече и повече. А па, бих добавил аз, ако към това затегнеш и стандарта и контрола над производството на "вредните стоки", ще е перфектният вариант. Всичко друго е пълен театър ....

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 03 мар 2017 22:30

1982 написа:
doktora25 написа:Значи тука смесвате много неща.

Точно това не разбираш - никакво потребление няма да намалее. Все едно, като ми вдигнаха винетката, спрях да карам колата си. :lol: :lol: Все едно, като ми вдигнат сега и цената на водата, ще намаля потреблението й ??! Все едно, като бях пушач, намалявах цигарите при поредното увеличение ?! ....... няма такъв филм и те много добре го знаят. И им изнася да вдигат, вдигат, вдигат цените, за да има още и още пари за крадене и смучене, боли ги патката за здравето на хората. ;)

Кой общественик беше, не се сещам вече, предложи точно това още докато Москов дрънкаше тези тъпотии - вместо да се вдигат безсмислено цените на "вредните храни", да се намали облагането на полезните - плодове, зеленчуци и т.н., така ще стимулираш хората да си ги купуват повече и повече. А па, бих добавил аз, ако към това затегнеш и стандарта и контрола над производството на "вредните стоки", ще е перфектният вариант. Всичко друго е пълен театър ....

Пак казвам приемам напълно мерките за стимулиране употребата на полезни храни, както и засилване на контрола. От другото обаче също мисля че би имало полза. Предполагам знаеш икономическия показател еластичност на търсенето. Ако приемем че цигарите, горивата, лекарствата и водата са с ниска, съвсем не съм сигурен, че това се отнася за колата и чипса. Не е все едно дали родителите ще дават на децата си по 3 или по 5 лв дневни (извън София) и не мисля че доброволно биха предприели второто или биха продължавали да им угаждат в същата степен, влизайки в някой магазин.

А откъде го измисли "да има още пари за крадене и смучене"? Та ние говорим за данъци - държавен бюджет. Това са парите за образование, здравеопазване, пенсии, учителски заплати, отбрана. Нали не предлагаш неговото свиване, за да се краде по-малко? Специално в момента най-много се краде от еврофондовете.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Messi_fan

Мнениеот Messi_fan » 04 мар 2017 15:01

Тоя изпър*ян лаладжия ДАЕШ1982 още ли му се връзвате на тролските провкацийки. Да ходи на рине конските изпражнения с лопатата заедно с всичките си чавета и толкоз. 8-) 8-)

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 04 мар 2017 15:43

Messi_fan написа:Тоя изпър*ян лаладжия ДАЕШ1982 още ли му се връзвате на тролските провкацийки. Да ходи на рине конските изпражнения с лопатата заедно с всичките си чавета и толкоз. 8-) 8-)

Остави ги да се излагат на воля, друже 8-) Тъкмо ние ще изпъкваме повече 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 04 мар 2017 17:44

doktora25 написа:А откъде го измисли "да има още пари за крадене и смучене"? Та ние говорим за данъци - държавен бюджет. Това са парите за образование, здравеопазване, пенсии, учителски заплати, отбрана. Нали не предлагаш неговото свиване, за да се краде по-малко? Специално в момента най-много се краде от еврофондовете.

Именно, човек, точно от държавния бюджет се краде много яко. Отделните министерства нали от него формират своите бюджети, после правят едни добре познати у нас "обществени поръчки", където една камера за 400 долара пазарна стойност, се изплаща на фирмата на "батко и братко" за близо 30 000 лева ....... реален случай от Червен бряг ......

п.п.: много се лъжеш, ако си мислиш, че се краде много само от еврофондовете .... краде се отвсякъде по много - държавен бюджет, общински бюджети, еврофондове .... ;)

Върни се в “Свободна зона”