Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот v.r.s. » 28 фев 2017 12:38

Обявеният за утре дебат между БСП и ГЕРБ е на път да се провали, поради неясни за мен причини, поне така изнесените причини са такива.

Позицията на БСП.

"Екипът на БСП предлага лидерският дебат между Корнелия Нинова и Бойко Борисов да бъде очи в очи. Неприемливо е за нас да се смесват формите - експерти и лидери заедно, защото хората заслужават да чуят от първо лице визията на всеки един лидер за бъдещето на България. Това обявиха преди минути от пресцентъра на БСП.
Съгласие по това не беше постигнато между екипите на БСП и ГЕРБ и затова лидерският дебат не може да бъде осъществен.

Корнелия Нинова е готова и чака - когато ГЕРБ решат, че искат лидерски дебат очи в очи, да дебатира с Бойко Борисов по важните за страната и гражданите теми."

Позицията на ГЕРБ и предложеният от трите телевизии формат на дебата.

"Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов оповести последните новини около дебата с Корнелия Нинова, научи БЛИЦ. Стана ясно, че двамата са разговаряли по телефона.
"Разговарях с г-жа Нинова по телефона преди минути и тя за пореден път отказа всички форми на дебат, които трите национални телевизии и аз и моят екип предложихме.

Очевидно г-жа Нинова има проблем да представи екипа си и държи дебат да не се състои. За пореден път заявявам, че приех в първата част на дебата, в отделен модул, да спорят екипите на ГЕРБ и БСП.

Съгласих се на пряк дебат между мен и г-жа Нинова във втора част, в абсолютно отделен модул. Г-жа Нинова отказва. Аз и екипът ми ще бъдем на 1 март 2017 г. в зала 6 на НДК, където сме поканени от трите национални телевизии в 19:30 часа", заяви преди минути Борисов."

От прочетеното разбирам, че Нинова е съгласна да води дебат с Борисов, какъвто е и формата на дебата, но не е съгласна да има дебат между екипите на двете партии. Странно защо Нинова е против при положение, че всеки един министър председател работи в екип, който е много важен за управлението на страната. А да не говорим, че формата на дебата би трябвало да се задава от телевизиите, а не от участниците в него, остава Нинова да им постави и условия за темите и въпросите, които имат право да задават.

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 28 фев 2017 12:55

Thsmith написа:Почти всичко хубаво е вредно. Искат да пасем трева, но няма как да стане.

Иначе в случая говорят за чипсовете, колите и етк. Пълни глупости, все едно оня нехранимайко Москов слушам. Той е по подобните дивотии. Даже майка му я хвана срам от глупостите му.

Да се приравнява хубавото с вредното е доста подвеждащо, спекулативно и маркетингов трик. Кое е хубаво - чистотата, здравето, природата, чистият въздух, естетиката, поддържаният външен вид или Е-тата, канцерогенните елементи в храните, диабетът, наднорменото тегло в т.ч. и сред децата, катраненочерните бели дробове и дъх на пор, видът на търкалящ се пияница?

А че Москов е нехранимайко 2 мнения няма и не му приписвай тези идеи на него, че единствената му мозъчна гънка едва ли е в състояние да роди нещо конструктивно.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 28 фев 2017 17:30

Не, че този дебат ще предреши изборите или повлияе кой знае колко, но от прочетеното в информационните сайтове, госпожа Лъжа затвърждава все повече това определение за нея. Заявява, че желае дебат очи в очи с Борисов, а търси оправдания и начини да го провали, както се вижда и от кореспонденцията между ПР-ите на двете партии, имало е предложение и съгласие от БСП за формата на дебата, след което променят позициите си и г-жа Лъжа е против да има дебат между екипите на двете партии и държи това да не се случва. Както излъга и, че Борисов настоявал за дебат заедно с екипите, зад които искал да се скрие. Много точно е казано, че дебата ще е от две части, едната част екипите и евентуалните бъдещи министри, а в другата ще е лидерски между нея и Борисов.

http://static.blitz.bg/documents/thumbn ... 7fqg0z.jpg

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 28 фев 2017 19:15

Курнелия не е на нивото на Бат'Бойко.
Изобщо всички са далеко от неговото ниво, защото единствен е бил 2 пъти министър-председател.

nghcvth

Мнениеот nghcvth » 28 фев 2017 19:42

И единственият премиер, който два пъти не си е изкарвал мандата докрай.
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 28 фев 2017 19:47

nghcvth написа:И единственият премиер, който два пъти не си е изкарвал мандата докрай.

Така реши НВ Народът и той му се подчини.

Uncle_Sam
Контакти:

Бившата преводачка на Тодор Живков арестувана за кражба

Мнениеот Uncle_Sam » 28 фев 2017 22:00

Бившият български посланик в САЩ Елена Поптодорова е била задържана на летището във Варшава заради кражба на козметика от безмитния магазин, съобщи местното частно радио Ер Ем Еф.

Стойността на задигнатите продукти е 1600 злоти (около 400 долара).

"Пътувах по спешност за България във връзка със сериозен проблем с майка ми", заяви Поптодорова по повод случая на летището във Варшава.

"За да убия времето на летището, влязох в зоната на безмитния магазин и разглеждах някаква козметика. В този момент получих обаждане от България и потърсих по-тихо място, за да проведа разговора. С цялото ми внимание в разговора съм напуснала безмитната зона с продукта, който разглеждах", разказа тя.

"Появиха се двама служители, които ме отделиха за разговор. Обясних, че съм допуснала неволна грешка, извиних се и заплатих полагаемата се глоба. Така случаят приключи", посочи Поптодорова.

Тя се е легитимирала с дипломатическия си паспорт пред властите.

"Недоумявам, че такъв нелеп инцидент, за който, разбира се, нося вина и безкрайно съжалявам, привлече толкова внимание и тежки интерпретации. Аз нямам проблем да си купувам сама козметиката, от която имам нужда, за да рискувам по този начин репутацията си", заяви дипломатът.

Елена Поптодорова е дългогодишен служител на българското външно министерство. Тя е дипломат от кариерата.

1975 – 1990: работи в МВнР, започва като 3-и секретар и стига до длъжност пълномощен министър на НРБ в Рим и генерален консул на България в Сан Марино (1987-90)

В периода юни 1990 – април 2001 г. е избрана за народен представител от листата на БСП, последователно в 7 Велико народно събрание, както и в 36-ото, 37-ото и 38-ото Народно събрание на Република България. В качеството си на народен представител работи в комисиите по външните работи, националната сигурност, радио и телевизия, права на човека и земеделие
След ВСВ Русия отново се опитва да унищожи Европа. Този път съюзник им е ИДИЛ.

Потребителски аватар
damyanov1963

Re: Бившата преводачка на Тодор Живков арестувана за кражба

Мнениеот damyanov1963 » 28 фев 2017 22:25

И аз мислех да пусна тази тема, но реших, че няма смисъл. Ако наистина са я хванали по време на телефонния и разговор, логично е да се предположи, че го е направила неволно, иначе щеше да се измъкне по най-бързия начин. Но друго ми прави впечатление - как бивша преводачка на Т.Ж. и депутатка от БСП в първото демократично НС след 89-та, след като стана посланик в САЩ изведнъж обърна курса и стана радетел за сътрудничество със САЩ и ЕС?
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 28 фев 2017 23:49

doktora25 написа:
Thsmith написа:Почти всичко хубаво е вредно. Искат да пасем трева, но няма как да стане.

Иначе в случая говорят за чипсовете, колите и етк. Пълни глупости, все едно оня нехранимайко Москов слушам. Той е по подобните дивотии. Даже майка му я хвана срам от глупостите му.

Да се приравнява хубавото с вредното е доста подвеждащо, спекулативно и маркетингов трик. Кое е хубаво - чистотата, здравето, природата, чистият въздух, естетиката, поддържаният външен вид или Е-тата, канцерогенните елементи в храните, диабетът, наднорменото тегло в т.ч. и сред децата, катраненочерните бели дробове и дъх на пор, видът на търкалящ се пияница?

А че Москов е нехранимайко 2 мнения няма и не му приписвай тези идеи на него, че единствената му мозъчна гънка едва ли е в състояние да роди нещо конструктивно.

бла бла бла, яж трева и живей позитивно. Никой не те спира. Не виждам защо трябва да се мъчиш да тормозиш другите, които не желаят да пасат трева или да живеят по твоя начин....

Между другото тук само ще спомена, че имам приятел заместник директор на училище. Преди няколко години решиха да спазват някакви предписания и забраниха "вредните храни" в магазинчето на училището. Накараха го да продава здравословни храни. В резултат почти всички деца напускали училището през междучасие и отивали в магазинчето срещу съответното училище за да си купят каквото им се яде/пие. В резултат за следващата година нямаше желаещ да вземе магазинчето на територията на училището и то остана без наемател, а децата скитаха напред-назад допълнително. Ето това е единствения ефект на подобни глупави забрани.

--

Това е конструктивно, но в някой друг живот. Точно на акъла на москов е.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 01 мар 2017 19:44

Thsmith написа:бла бла бла, яж трева и живей позитивно. Никой не те спира. Не виждам защо трябва да се мъчиш да тормозиш другите, които не желаят да пасат трева или да живеят по твоя начин....
Между другото тук само ще спомена, че имам приятел заместник директор на училище. Преди няколко години решиха да спазват някакви предписания и забраниха "вредните храни" в магазинчето на училището. Накараха го да продава здравословни храни. В резултат почти всички деца напускали училището през междучасие и отивали в магазинчето срещу съответното училище за да си купят каквото им се яде/пие. В резултат за следващата година нямаше желаещ да вземе магазинчето на територията на училището и то остана без наемател, а децата скитаха напред-назад допълнително. Ето това е единствения ефект на подобни глупави забрани.
Това е конструктивно, но в някой друг живот. Точно на акъла на москов е.

Тук все едно ми даваш пример, че една самостоятелна акция на почистване на боклуците около училище или някаква сграда няма да има голям ефект щом няма масовост, най-малкото защото до броени дни вятърът ще довее нови боклуци. И ти казваш няма смисъл от инициативи в тази насока, нека си е мръсно, нямам проблем с това. А ако не обичам мръсното вкъщи ще си чистя или пък ще се преместя в по-чист град или страна.

Не мога да се съглася обаче с такава гледна точка. Безпредметно е ако няма масовост и точно заради това трябва да има такава чрез всякакви законови или други механизми.
В случая с мръсотията - солени глоби, инициативи като "Да изчистим България за един ден" повече от веднъж годишно, активно въвличане на учениците, студентите и младите хора в нея и т.н.
В случая с вредните храни - вдигане на цените, забрана за продаването им на деца в радиус от Х м около училищата, залягане в учебната програма за вредата от тези храни от най-малките класове и активна работа с родителите на родителските срещи във връзка с този въпрос.

Когато се наблюдава даден проблем, трябва всички ние да търсим начини как най-ефикасно да бъде изкоренен.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Върни се в “Свободна зона”