Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот THE G.A.M.E » 25 фев 2017 11:21

vaskonti написа:
Ако крайната цел е премахване на религиите, защо е това радикализиране на исляма, което води и до съответна реакция от останалите? Всички действия през последните 100 години до ден днешен сочат едно - разделението се задълбочава с огромни темпове.

Именно... Традиционните религии не могат да бъдат забранени и премахнати ей така.
Те трябва да бъдат дискредитирани по някакъв начин.
Радикализирането, е никак не лош ход.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 26 фев 2017 00:36

Кои са различните религии?В древността в Близкия изток, средиземноморските острови и по-късно в Елада и Рим и северна Африка(без Египет) религията е една и съща."Боговете" имат различни имена в различните държави и региони, но всички знаят, че Баал, Зевс, Юпитер и т.н. е едно и също лице(гъзо влиза в лицето :mrgreen: ).Проблема започва с опитите за налагане на монотеизма.В Стария Завет за пръв път се описва, че се и хвалят с него геноцид на верска основа.Всички издънки на т.н. Авраамически религии(юдаизъм, христианство, мюсюлманство) са налагани насилствено, както се казва с огън и меч.

Messi_fan

Мнениеот Messi_fan » 26 фев 2017 12:12

http://www.novini.bg/news/409004-%D0%BA ... D1%81.html

Най-малко 28 души бяха ранени, след като шофьор на камион прегази хора, събралите се за традиционно шествие в центъра на Ню Орлиънс, предаде БТА, цитирайки АП и ТАСС. По данни на в. "Таймс-Пикаюн" катастрофата се е случила в 18:45 местно време снощи (около 0:45 ч. днес по Гринуич). Пострадалите са гледали карнавала в чест на принца-овчар Ендимион, който е част от традиционните празненства "Марди Гра", съобщава ДПА. Полицията на Ню Орлиънс съобщи, че броят на пострадалите при инцидента е 28 души, но няма подозрения за терористичен акт. Началникът на градската полиция Майкъл Харисън съобщи, че един човек е арестуван и се разследва за шофиране в нетрезво състояние. Полицията не вижда основания да подозира терористичен акт, добави Харисън. 21 души са приети в болница след катастрофата, а седем отказали да отидат в болница добави полицейският началник. Лекарите не могат да кажат дали петима от приетите в болница ще се възстановят, добави Харисън.

Поредното надрусано с нискокачествен крек янки, което се е помислило за каубой от дивия запад. :roll: :? Как бихте коментирали тази новина, приятели ?

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 26 фев 2017 21:27

vaskonti написа:Различните течения на практика са различни религии в очите на фанатиците. Колкото повече религии и течения, толкова по-голямо раздение и възможност за контрол. На теория, ако има 7 милиарда религии, това би било перфектния вариант - всеки ще е срещу всеки. Ако има само една религия или изобщо няма, тогава няма какво да разделя хората и...ще има мир, което не устройва ония горе, дори не знам как да ги нарека.

О, има ....... нали затова съществува национализмът ??! Повечете съседни народи по земята се мразят едни други ......
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
valheru
Контакти:

Мнениеот valheru » 27 фев 2017 11:53

При нацизма омраза към чуждото е движеща сила - при национализма силата на обичта към своето.
Поне такава трябва да е идеята.
[offtopic]https://plus.google.com/104434860873145164030
https://njakoimisli.tumblr.com/[/offtopic]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 27 фев 2017 12:44

valheru написа:
При нацизма омраза към чуждото е движеща сила - при национализма силата на обичта към своето.

Точно това е идеята.

Мен винаги са ме забавлявали мнения тип - "Аз съм националист/патриот и мразя евреите, негрите, циганите, турците ..." :lol:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 27 фев 2017 16:23

Руснаците са хакнали наградите "Оскар",трябва да им се наложи ембарго и в културата. ;)

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 27 фев 2017 16:48

каква култура бре :lol:

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 27 фев 2017 18:52

GOLEADOR написа:Руснаците са хакнали наградите "Оскар",трябва да им се наложи ембарго и в културата. ;)

Не, т'ва е карма заради финала на Ла ла Ленд, който е гледал филма знае за какво говоря. :evil:

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 27 фев 2017 18:57

THE G.A.M.E написа:
valheru написа:

Точно това е идеята.

Мен винаги са ме забавлявали мнения тип - "Аз съм националист/патриот и мразя евреите, негрите, циганите, турците ..." :lol:

Н в НСДАП, коя дума в немския означава и има ли разлика между Национал и Наци?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Върни се в “Свободна зона”