Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот doktora25 » 23 фев 2017 19:37

THE G.A.M.E написа:
v.r.s. написа:
Турска партия да подкрепи руската позиция в този конфликт, някак не ми се струва нормално и това беше смисълът на коментара ми, както и това, че Атака даде на ДПС управлението през 2013 г., един вид и двете партии имат общи позиции относно руските интереси.

Или с няколко думи... Кое е общото между ДПС и "Атака" ?
Отговор - Русия. ;)

Точно това не е вярно и всичко, случило се по време на въпросното управление 2013-2014 го доказва. Правителството падна не поради някаква друга причина, а защото левият избирател оттегли подкрепата си за него. Ако ДПС имаше нещо общо с Русия коя сила можеше да попречи АЕЦ Белене, както и Южен поток да станат факт, предвид спечеления от БСП и Атака референдум? Кощунствено е едно такова твърдение просто. Същото се отнася и за плоския данък. Ама и Орешарски и Станишев имат много общо, не е само ДПС, Миков нямаше как да е носител на промяната и те закономерно бяха наказани, като част от гласовете бяха пренасочени към АБВ и Атака. Много е важно как Нинова ще си изиграе картите, защото ако съумее да възстанови разклатеното доверие това ще е добре за всички нас и ще е крачка на държавата в правилната посока.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
GA_ veliki
Контакти:

Мнениеот GA_ veliki » 23 фев 2017 19:44

doktora25 написа:Точно това не е вярно и всичко, случило се по време на въпросното управление 2013-2014 го доказва. Правителството падна не поради някаква друга причина, а защото левият избирател оттегли подкрепата си за него. Ако ДПС имаше нещо общо с Русия коя сила можеше да попречи АЕЦ Белене, както и Южен поток да станат факт, предвид спечеления от БСП и Атака референдум? Кощунствено е едно такова твърдение просто. Същото се отнася и за плоския данък. Ама и Орешарски и Станишев имат много общо, не е само ДПС, Миков нямаше как да е носител на промяната и те закономерно бяха наказани, като част от гласовете бяха пренасочени към АБВ и Атака. Много е важно как Нинова ще си изиграе картите, защото ако съумее да възстанови разклатеното доверие това ще е добре за всички нас и ще е крачка на държавата в правилната посока.

Какво имаш предвид, като казваш "Правилна посока"?
Не с гняв, със смях се убива..
Това е спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България... :lol:
Това, че не обичам сащ не значи,че обичам путин
"Люлека ми замириса"

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 23 фев 2017 19:49

GA_ veliki написа:
doktora25 написа:Точно това не е вярно и всичко, случило се по време на въпросното управление 2013-2014 го доказва. Правителството падна не поради някаква друга причина, а защото левият избирател оттегли подкрепата си за него. Ако ДПС имаше нещо общо с Русия коя сила можеше да попречи АЕЦ Белене, както и Южен поток да станат факт, предвид спечеления от БСП и Атака референдум? Кощунствено е едно такова твърдение просто. Същото се отнася и за плоския данък. Ама и Орешарски и Станишев имат много общо, не е само ДПС, Миков нямаше как да е носител на промяната и те закономерно бяха наказани, като част от гласовете бяха пренасочени към АБВ и Атака. Много е важно как Нинова ще си изиграе картите, защото ако съумее да възстанови разклатеното доверие това ще е добре за всички нас и ще е крачка на държавата в правилната посока.

Напред, кръгом, и пак напред!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 23 фев 2017 20:00

GA_ veliki написа:

В случая нямам предвид посоката "Русия", ако това питаш, но определено нямам предвид и противоположното на всяка цена, което е веруюто на някои партии. Става дума за поставяне на нашите национални интереси на първо място пред всякакви други - европейски, американски, турски, канадски, "съюзнически", натовски, на неинтегриращите се малцинства, а също и пред руските и пред всякакви други. Възстановяване на изгубения суверенитет и национално достойнство. Както каза и Президентът - Нашата политика да се изготвя у нас и да се отстоява навън, а не обратното, както определено се случва. И не на последно място - поставяне на интересите на българския народ, на обикновените хора, пред тези на олигарсите, едрия бизнес, корпорациите и т.н.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 24 фев 2017 10:52

doktora25 написа:
Ако ДПС имаше нещо общо с Русия коя сила можеше да попречи АЕЦ Белене, както и Южен поток да станат факт, предвид спечеления от БСП и Атака референдум?

Е, аз си мислих, че въпросните проекти ги спряха от САЩ, ама ти сега ми даваш инфо, чд ДПС били виновни. :lol:
Определено ще ми трябва доста време да поразмишлявам върху подобна информация. :? :lol:

Генезисът на ДПС и "Атака" е един и същ, проектантите са в Москва.
Имаше много интересни факти около това, но няма да ги давам.
Който се интересува, ще намери инфо.

Като цяло принципът на създаването на 2-те е старият - Римски такъв: "Разделяй и Владей".
Последна промяна от THE G.A.M.E на 24 фев 2017 21:38, променено общо 1 път.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 24 фев 2017 11:11

doktora25 написа:
GA_ veliki написа:

В случая нямам предвид посоката "Русия", ако това питаш, но определено нямам предвид и противоположното на всяка цена, което е веруюто на някои партии. Става дума за поставяне на нашите национални интереси на първо място пред всякакви други - европейски, американски, турски, канадски, "съюзнически", натовски, на неинтегриращите се малцинства, а също и пред руските и пред всякакви други. Възстановяване на изгубения суверенитет и национално достойнство. Както каза и Президентът - Нашата политика да се изготвя у нас и да се отстоява навън, а не обратното, както определено се случва. И не на последно място - поставяне на интересите на българския народ, на обикновените хора, пред тези на олигарсите, едрия бизнес, корпорациите и т.н.

Партийни програми = Популизъм!
Вече 27г не го ли разбрахте поне това?Правят програми и ги забравят на втория ден след изборите.Царят само с едни
800 дни спечели и какво от това.Нали 45г интересите на българския народ бяха на първо място.Явно нищо старо не сте
забравили и нищо ново не сте научили.Даже и програми гледам пишете.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 24 фев 2017 11:47

„За да стане ясно на аудиторията, какво точно се случи през последната седмица и при моето отстраняване – само факти по реда, в който се случиха.

Миналата сряда – 15 февруари, в 9 часа сутринта министър Пламен Узунов ме извика в кабинета си и ми заяви, че трябва да подам оставка. Каза ми и причината – държавното ръководство нямало политическо доверие в мен. Аз му казах, че съм професионален ръководител на МВР и не мога да подам оставката си заради изтъкнатите от министъра политически съображения. Като чу отказа ми, министъра ми заяви в прав текст, че ако не подам оставка, ще стартира срещу мен процедура по отстраняването ми, като ме дискредитира. И уточни – как. Че, срещу мен ще бъдат подадени сигнали от няколко настоящи и бивши служители, които ще станат причина да бъда отстранен така или иначе.

Аз веднага излязох от кабинета му и директно отидох в прокуратурата, където подадох сигнал за оказван срещу мен политически натиск да напусна професионалния си пост в МВР. В тази жалба описах и заплахите, че срещу мен ще бъдат пуснати сигнали от настоящи и бивши служители, близки до сегашния министър. Впоследствие бях разпитан от прокурор от ВКП. Тук държа ясно да подчертая, че до момента на подаването на моя сигнал в прокуратурата – миналата сряда, срещу мен в МВР не е получаван или заведен сигнал от настоящи или бивши служители.

Входирах тази жалба в прокуратурата и се върнах в министерството. В 12 часа и 10 минути ми позвъни секретарката на министър-председателя, каза, че той иска да разговаряме и ни свърза.

Без никакви предисловия премиерът Огнян Герджиков ми заяви директно, че трябва да си подам оставката, защото цитирам думите му : „Нямаме политическо доверие във вас. Очаквам оставката ви до 14 часа.“ Аз отново отказах. За този разговор може да се провери в „хронологията“ на телефона ми. За този разговор също веднага – в 13 часа сигнализирах прокуратурата.

Смешното беше, че на другия ден при съвместно изявление пред медиите, министърът заяви, че има доверие в мен и ще продължим да работим заедно. Аз останах крайно учуден и омерзен от двуличието, при положение, че предния ден той и премиера ми оказваха натиск да освободя поста по свое желание.

Седмица по-късно – вчера от новините разбрах, че министърът е предложил на правителството да ме освободят заради оказван от мен политически натиск, върху петима настоящи и бивши служители. Тоест – скалъпеното обвинение към мен се оказа точно това, с което ме беше заплашил и за което бях сигнализирал прокуратурата. Интересното е, че двама от тези служители, пуснали сега сигналите, са настоящи служители – подчинени на министъра и естествено той може да им влияе. Още по-интересно е, че единия от тях е сегашният му заместник – заместник-министър Венцислав Катинов. За останалите трима – информацията, която се върти в публичното пространство е, че очакват развитие на кариерата си в държавната администрация. Скоро ще станем свидетели на това.

Тук е мястото да задам един въпрос – защо твърденията на визираните петима служители се вземат за чиста монета. И на базата на тях ме освобождават. Това са техни твърдения, без никакви доказателства. Нито записи има, нито свидетели са потърсени. Не съм потърсен дори аз за обяснения, за да стане твърдението им поне „дума срещу дума“. И интересното е, че всички те сега точно в един и същи момент, в един ден започнаха да твърдят едно и също.

Накрая – защо отказах да подам оставка. Защото смятам, че изтъкнатите от служебния премиер и служебния министър мотив – че нямат политическо доверие към мен е абсурден и антиконституционен. За какво политическо доверие говорят, при положение, че служебното правителство не би трябва да е ангажирано политически.

Г-н Герджиков политическа партия ли представлява, за да говори за липса на политическо доверие към мен!? И ако е така, коя? Г-н Герджиков е служебен премиер, министър Узунов е служебен министър, и те по Конституция са назначени за да проведат предсрочни избори.“

Това гласи писмо от Георги Костов по повод освобождаването му от длъжността главен секретар на МВР.

От ситуацията около освобождаването на Костов от длъжността му главен секретар на МВР, става все по-ясно целта на назначеното служебно правителство, а тя е осигуряване на служебна победа на изборите на БСП. Според се подготвя някаква организация за манипулиране на изборите и се премахват пречките за нейното осъществяване. Ако наистина оставката на Костов е поискана заради свалено политическо доверие от него, въпросът би трябвало да е кой е свалил това политическо доверие, тъй като Президентът, който не би трябвало да е политически обвързан е назначил това служебно правителство и което също като подчинено на него, също не би трябвало да е политически обвързано. В случая за какво политическо доверие става въпрос, след като и служебното правителство е назначено не да кадрува, а да осигури безпристрастни и честни избори.
Според мен Герджиков се омаза здраво и се оплете като пате в калчища, но така е когато си поставен да изпълняваш политически поръчки и други се крият зад гърба ти, както беше с Орешарски, а очевидно и с Радев, който носи отговорност за служебното правителство. Нещата в България започват да изглеждат опасни и застрашаващи демокрацията, която добра или лоша, е по-добра от обвързването на определени кръгове и политици за повлияване на предстоящите избори. Най-стряскащо е, че служебен премиер и министър, говорят за сваляне на политическо доверие, което е недопустимо.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 24 фев 2017 16:33

Кашчей написа:
TodorT написа:САС върна билетчето на 1 лв в столицата. Общината ще обжалва....

ГЕРБ: Билетът поскъпна с 60% в интерес на гражданите

https://www.actualno.com/sofia/gerb-bil ... =webground

Ако и ВАС потвърди решението на САС Община София ще връща ли пари на гражданите :roll:

А с винетките какво стана - тия копелета трябваше до 20.02 да са взели решение :x Съдебната система е пълна с олигофрени :!:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 24 фев 2017 20:29

Какво стана с 60%-то увеличение на билетчето в София? Какви про-та само ни управляват тва кмет тва общ. съветници каква класа само!
Хахахааа
:mrgreen:
За 24 май има букет гербери учителката любима по руски!

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 24 фев 2017 21:58

Pichichi написа:Какво стана с 60%-то увеличение на билетчето в София? Какви про-та само ни управляват тва кмет тва общ. съветници каква класа само!
Хахахааа
:mrgreen:
За 24 май има букет гербери учителката любима по руски!

Днес слушах, че увеличение с 1 ст. на кубик вода в София, ще носи в касата на "Софийска вода" над 1млн. печалба в месец. Печалба, не приходи!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Върни се в “Свободна зона”