Тема за политика - Свят
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Балкански Орел
- Контакти:
Re: Тема за политика - Свят
ЦРУ е кенефа на еврейските милиардери.Тия глупаци не са фактор.
[center]Levski & Lazio[/center]
THE G.A.M.E написа:язе написа:
В Либия какъв краен ислям имаше? Тва с крайния ислям е просто постановка... Както и с "противниците на режима". Или си мислиш, че и ние бутнахме комунизма с всенародно въстание. На всеки е ясно, как се случват тези неща...
п.п. Имай предвид, че държавите от Близкия изток съществуват от хилядолетия, а крайния ислям не повече от 20 години. Как става тая?
Ислямските и диктаторските ( аворитарните ) режими си приличат основно по това, че винаги създават радикални опозиции.
Краен ислям при Кадафи нямаше ( макар той самият да залитна към него в последствие ) ... Но и той имаше не-малка опозиция.
Пак се повтарям - че там, където Страната и управлението е стабилно и по голямата част от хората подкрепят статувкото, метеж е немислим.
В Близкият Изток е имало хилядолетни Държави, но те си заминаха.
Сегашните са изкуствено създадени, виж границите, чертани са са линия.
Точно и за това във въпросният регион ( както и в С. Африка ) Държавите са с перманентни вътрешни проблеми, които доктаторските режими подтискаха с рестрикции и понякога дори жестокост.
Либия не беше етно-национална Страна, там доста племена бяха изтикани от богатите земи.
Сирия също не е етно-национална Държава, там пък, освен етнически, конфликтите са и на религиозна основа, на различните ислямски деноминации.
Писах и по назад... Там където дадена мюсюлманска Страна има много природни ресурси, няма причина да не е като Дубай или Кувейт.
Там някак си са намерили балансът между ислям и авторитаризъм, без това да предизвиква недоволство сред населението и различните от мюсюлманите, живущи във въпросните Страни.
Само да попитам Северна Африка, където са Либия, Тунис и Египет (Алжир и Мароко ги изключвам) в Близкият Изток ли се водят, защото т.н. Арабска пролет започна първо в Тунис?!
ПП и един урок по правопис, че вече и на мен ми става смешно да ти гледам тиретата след всяко "по": Тире се слага при сравнителна степен на думата..по-голям.. по-красив..по-сливналия
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?
-
THE G.A.M.E
язе написа:Вервай си.Особено па при Кадафи и Саддам имаше такава опозиция, че ум да ти зайде... На Асад опозицията също е отгледана в САЩ. Талибаните, Ал Кайда, ИД... всичко е работа на миризливото ЦРУ.
Е, добре, защо след като започнаха "революциите", подкрепящите Кадафи и Саддам, се оказаха малцина ?
"Един е Владимир и Доналд е неговият Пророк".
Новошведска поговорка.
Новошведска поговорка.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
THE G.A.M.E написа:язе написа:Вервай си.Особено па при Кадафи и Саддам имаше такава опозиция, че ум да ти зайде... На Асад опозицията също е отгледана в САЩ. Талибаните, Ал Кайда, ИД... всичко е работа на миризливото ЦРУ.
Е, добре, защо след като започнаха "революциите", подкрепящите Кадафи и Саддам, се оказаха малцина ?
Защото Русия беше в девета глуха и нямаше кой да се озъби на US Army. А малцината са само няколко милиона всъщност...
... и после внезапно си направих секуро.
-
THE G.A.M.E
язе написа:
Защото Русия беше в девета глуха и нямаше кой да се озъби на US Army. А малцината са само няколко милиона всъщност...
Истината е, че както споменах, системата с диктаторските режими винаги ражда голяма опозиция, и същата се надига веднага когато види слабост във въпросните режими.
А Русия не се е е озъбила на US Aрмията, няма и как да го направи.
-
THE G.A.M.E
fcb_bg написа:"Един е Владимир и Доналд е неговият Пророк".
Новошведска поговорка.
Ти виж к'во е казал говорителят на "Белата къща"... Че Русия требе да върне Крим.
Вярно е, че това е мнение на говорителят, но той едвали си плещи некви неща, без одобрението на Тръмпиньо.
THE G.A.M.E написа:fcb_bg написа:"Един е Владимир и Доналд е неговият Пророк".
Новошведска поговорка.
Ти виж к'во е казал говорителят на "Белата къща"... Че Русия требе да върне Крим.![]()
Вярно е, че това е мнение на говорителят, но той едвали си плещи некви неща, без одобрението на Тръмпиньо.

Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
-
THE G.A.M.E
За кое трябва да се следи в тая снимка ?
Тия чиновници не са ми познати ...
Тия чиновници не са ми познати ...
fcb_bg написа:THE G.A.M.E написа:fcb_bg написа:"Един е Владимир и Доналд е неговият Пророк".
Новошведска поговорка.
Ти виж к'во е казал говорителят на "Белата къща"... Че Русия требе да върне Крим.![]()
Оппааааа. А такаааа. Те каква я мислеха, а тя всъщност каква е. Много добро попадение. Поздравления.