ШЛ: Бенфика - Борусия

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: ШЛ: Бенфика - Борусия

Мнениеот Thsmith » 13 фев 2017 23:53

Португалците може и да вземат първия мач, но като цяло ми се струва, че няма да издържат гостуването на Вестфаленщадион и ще отпаднат.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 13 фев 2017 23:57

Captain Stottlemeyer написа:
slash1912 написа:Абсолютно непредвидим сблъсък.Тухел подмладява отбора и това си личи по резултатите в Бундеслигата.С машината на Клоп отдавна е свършено.1Х2

"Машината" на Клоп беше зациклила още докато той беше в Дортмунд. ;) Младоците в отбора - Дембеле и Пулишич са сред най-добрите, а световните шампиони Гьотце и Шюрле гледат мачовете отблизо... Защитниците (най-вече Сократис) са тромави, синхронът им не е добър. Напред Ройс един мач играе добре, а следващия се скъсва да пропуска. Само с Неймар от Габон в атака не става... 8-)

Съгласен съм общо взето с всичко, но за мен поне Сократис е един от най-качествените и завършени защитници в Европа. Факт е, че синхронът му с Бартра не е достатъчно добър, но аз съм по-склонен да обвинявам втория за това. Машината на Клоп по-скоро не бе зациклила и не бе изчерпана, колкото че се появи една продължителна криза във въпросния сезон, в резултат и на немалко контузии, но съм сигурен, че ако бе останал и за следващата година (с освежаване на 2-3 поста) резултатите нямаше да бъдат много по-различни. Треньорската рокада обаче поне засега не изглежда грешна стъпка.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 14 фев 2017 00:00

doktora25 написа:... Миналата година пък бяха един от основните фаворити да спечелят ЛЕ. Тогава обаче единствено треньорът беше нов, основните играчи от машината на Клоп бяха на линия, бяха във форма, но Тухел задвижи въпросната машина по най-добрия възможен начин и шоуто, което спретнаха с Ливърпул ще се помни години наред. Защо да не си пожелаем подобно шоу да се получи и с Бенфика...

Точно "шоуто с Ливърпул" доказа, колко още има да учи Тухел за треньор. ;) Да водиш до 66-та минута с 3:1 и да продължиш в същия ритъм, вместо да затвориш играта - даже един треньор от италианската Lega Pro щеше да класира "черно-жълтите" напред... 8-)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 14 фев 2017 00:16

Captain Stottlemeyer написа:Точно "шоуто с Ливърпул" доказа, колко още има да учи Тухел за треньор. ;) Да водиш до 66-та минута с 3:1 и да продължиш в същия ритъм, вместо да затвориш играта - даже един треньор от италианската Lega Pro щеше да класира "черно-жълтите" напред... 8-)

И това го има. Аз от подобни съображения с доста голямо недоверие гледам към младите треньори и не са ми първо желание за любимите отбори. А и Дортмунд в никакъв случай не трябва да е училище за треньори. И въпреки това този отбор има нужда от емоция на резервната скамейка. Някак си не мога да си го представя с Капело, Хекинг или Анчелоти. Тухел според мен има качества и от подобни мачове той би си направил нужните изводи, но е и факт, че още нищо значимо не е постигнал, трябва да се доказва и трябва да покаже, че се учи от грешките си.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 14 фев 2017 02:41

Много интересна дискусия се е получила. Поздравления. Ето какво мисля и аз. Клопо не трябваше да отива в Англия, а да зарадва феновете на Борусия и да закара отбора на финал за ШЛ. Убеден съм, че можеше да го направи. Това, което прави Тухел... Евала. Човек с топки. Колко от големите така ще излезе с деца? Никой. Каквото и да направи Тухел този сезон, трябва да му свалят шапка. Тази игра е най-вече за младите! Никой в България не го разбира. Затова сме на тва дередже.

Иначе аз отдавна си имам сантиманти към Бенфика. Напълно вярвам на проклятието за това, че Бенфика не са днес наравно с Милан и Реал, заради унгареца. В момента нямат и Кардосо. Тоя Митроглу в най-важните моменти съм го гледал му се свива цифката. Не е играч за големи мачове. Може и да ме опровергае. Виж, тоя Гуедеш е, но той няма да играе утре. Живкович също, но и той е твърде млад... Това, което очаквам утре е много блъскане и кюскане, мачкане на топката и малко голове. Ако им върже на Борусия обаче... лошо. Между другото и Борусия нямат нападател, който да вкарва, като машина. Ако Обамеянг няма ден - трудно.

Иначе на "Луш" атмосферата няма да е по-малко яка, отколкото на "Сигнал Идуна". Португалците имат един от най-красивите стадиони в света и еди от най-вманиачените фенове в Европа.

Потребителски аватар
matador
Контакти:

Мнениеот matador » 14 фев 2017 08:00

Определено този мач ще се гледа днес 8-)
И двата отбора имат много млади таланти който играят атрактивен футбол могат да се получат добри мачове.Определено Борусия Дортмунд са фаворити за продължаване на напред но Бенфика няма да се даде без бой.За Бенфика ще липсва Гуедеш който помогна доста на Бенфика в групите но след дълга контузия се връща Жонас.В Борусия има още много да се работи имат нужните качества но ще трябва време частите да паснат и машината да работи на пълни обороти.

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 14 фев 2017 08:15

X2

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 14 фев 2017 13:58

Това са очакваните състави на двата отбора:
Benfica Lissabon: Ederson – Semedo, Luisao, Lindelöf, Eliseu – Salvio, Fejsa, Pizzi, Cervi – Jonas, Mitroglou.
Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Sokratis, Bartra, Schmelzer – Weigl, Guerreiro – Pulisic, Reus, Dembélé – Aubameyang.
На пейката: Weidenfeller, Bonmann, Burnic, Ginter, Passlack, Durm, Merino, Castro, Kagawa, Schürrle.
Под въпрос: никой.
Отсъстват: Bender (разкъсани външни връзки), Sahin (изоставане в подготовката), Götze (изоставане в подготовката), Mor (мускулни проблеми), Isak, Park (и двамата нямат право да играят в ЕКТ), Rode (болки в слабините).
Главен съдия: Rizzoli (Италия).
Заплашен да пропусне следващо участие заради жълти картони: Guerreiro (3).
Зрители: на мача се очакват 55.000 зрители.

http://www.bvb.de/Spiele/Spielberichte/ ... ie-spielen
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

bellamy_99

Мнениеот bellamy_99 » 14 фев 2017 14:10

Captain Stottlemeyer написа:Това са очакваните състави на двата отбора:
Benfica Lissabon: Ederson – Semedo, Luisao, Lindelöf, Eliseu – Salvio, Fejsa, Pizzi, Cervi – Jonas, Mitroglou.
Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Sokratis, Bartra, Schmelzer – Weigl, Guerreiro – Pulisic, Reus, Dembélé – Aubameyang.
На пейката: Weidenfeller, Bonmann, Burnic, Ginter, Passlack, Durm, Merino, Castro, Kagawa, Schürrle.
Под въпрос: никой.
Отсъстват: Bender (разкъсани външни връзки), Sahin (изоставане в подготовката), Götze (изоставане в подготовката), Mor (мускулни проблеми), Isak, Park (и двамата нямат право да играят в ЕКТ), Rode (болки в слабините).
Главен съдия: Rizzoli (Италия).
Заплашен да пропусне следващо участие заради жълти картони: Guerreiro (3).
Зрители: на мача се очакват 55.000 зрители.

http://www.bvb.de/Spiele/Spielberichte/ ... ie-spielen

Дали трябва да се рискува с Дембеле след има няма и седмица, след като се контузи и доигра контузен мача за купата.. Според мен до Вайгъл трябва да започне Кастро, а Гереро да играе на фланга
Проблемът е, че правата на сегашните модератори са безсрочни и те блокират всякакви опити да организираме избор на нови. Моля, отнесете това оплакване до някое отговорно лице, което да осигури възможност да проведем избори на нови модератори.

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 14 фев 2017 14:34

bellamy_99 написа:...Дали трябва да се рискува с Дембеле след има няма и седмица, след като се контузи и доигра контузен мача за купата.. Според мен до Вайгъл трябва да започне Кастро, а Гереро да играе на фланга

Очевидно Дембеле е напълно здрав. В мача за купата бил получил мускулни спазми по цялото тяло (видяхме го да лежи завит с одеало), но пък след това го видяхме да изпълни успешно първата дузпа (това беше риск от страна на Тухел). ;) В мача срещу Дармщадт през уикенда е влязъл като резерва в 63-та минута.

Върни се в “Футбол - Свят”