Мнениеот doktora25 » 10 фев 2017 17:54
Съгласен съм с абсолютно всяка дума на Фюрера за наследството на КБХГ. И според мен отборът няма достатъчно класа в средата на терена, изглежда небалансиран и амортизиран и вероятността да спечели ШЛ през настоящия сезон не е голяма, освен ако в идните седмици работата на Анчелоти не даде видими резултати. Съгласен съм и че Карло най-вероятно ще поеме отговорност ако текущите цели не бъдат изпълнени, защото игровият облик и изстискването на най-доброто от всеки футболист са негови основни задължения, а на този етап в това отношение не се справя. Единствено защитата ми се струва малко по-стабилна.
Но това, което се изпуска в дискусията и има не по-малко влияние върху случващото се в клуба през последните 3 години и половина от наследството на КБХГ и работата на Карло са действията на ръководството:
-Те са тези, които поканиха КБХГ за треньор, давайки си ясната сметка, че той ще разруши една добре работеща машина, която радва феновете и постига успехи и ще се опита да изгради друга машина.
-Те са тези, които имаха крайната дума за трансферите, а за някои от тях може би и началната. Реално те са изхарчили въпросните 200 млн и непрекъснато повтарят, че не е проблем за тях никоя сума.
-Вероятно тяхната заслуга за напускането на Кроос е по-голяма от тази на КБХГ ако е вярно това за парите, играч който в момента щеше да ни е незаменим.
-Може би поделена вина имат с треньорите, че не успяха да убедят нито една типична 9-ка да остане като Вариант Бе - Гомез, Манджукич, дори Пизаро. И на тримата кариерата тръгна надолу след напускането.
-Предполагам, че всичко, което се изписа за Лам през последните дни е вярно.
-Мисля че 01.07. бе крайно късна и неподходяща дата за първи работен ден на Анчелоти. Още от май месец той трябваше да е близо до отбора, да се знае какво ще бъде, как ще бъде, какво иска от ръководството като футболисти и какво ще му бъде осигурено.
-Те са тези, които в нито един момент не признаха грешните си ходове.
-Аз ги обвинявам и за такива неща, че например дадоха толкова голям кредит на доверие на КБХГ след всеки сезон, че толкова се застъпваха за него, напр. при конфликта с доктора и го оставиха да ги разиграва през 3-я сезон, така че да бъде изпуснат Клоп, но това до голяма степен са субективни разсъждения.
На фона на всичко това обаче те отчитат рекордно големи приходи и финансови показатели, които ги интересуват, така че те едва ли са недоволни от своята работа.
Като обобщение: както вина при скорошни неуспехи, така и заслуги при скорошни успехи ще имат и КБХГ, и Анчелоти, и ръководството, и играчите. Късметът за мен е по-маловажен фактор от изброените 4. С времето обаче влиянието на тези 4 фактора ще се променя и тогава анализите ще бъдат далеч по-категорични и няма да има място за никакви спорове.
Последна промяна от
doktora25 на 10 фев 2017 18:51, променено общо 1 път.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!