CTAHKO написа:Thsmith написа:Отивам бързо да им кажа

Сега ако обичаш може да цитираш някое мое мнение за ЕС по темите.
Аз винаги съм застъпвал тезата на Тачър за съюза.
О, въобще не се опитвай да се измъкнеш
Ох, все едно за първи път водим дискусия. Не си ли разбрал, че никога не се опитват да се измъквам, а знам само напред
CTAHKO написа: А ти си отричай, колкото си искаш социализма и комунизма. Щом хората вървят по нашите стъпки, значи тази система е по-добра от всички останали системи на управление

Факт

http://centralhospital.bg/index.php?p=22&id=66Потърси помощ в борбата срещу шизофренията : )
GA_ veliki написа: а най-голямота му иновация в бизнеса е да наслага камери да гледа девойките как се преобличат.

пхах : ) кой за кво си мисли : )
Betchualeng Arnaikem написа:Ако смяташ, че съм изкарал, че са разстреляли половината държава не си чел. Или просто си тълкуваш както ти дойде на акъла. Колко... очаквано.
Между другото на стадиона събраните хора са се водели АРЕСТУВАНИ. Стадион арестувани, ти можеш ли да си представиш за какво става дума? В коя нормална държава имат цели стадиони арестувани? Дори после да ги пускат звучи страшно: започват да събират хора, пишат ги арестувани, карат ги на стадиона и никой не знае какво ще стане после. О, за теб може би е нормално. А на мен ми напомня за методите на Сталин.
Жертвите: според някои източници жертвите са 3000. И тази цифра е смешна:
Ако питаш повечето чилийци тая цифра е безумно занижена. При 3000 "безследно изчезнали" съм склонен да се съглася с тях.
Освен това под неговото благо управление над 80000 души се озовават в лагери (я, то пак като при чичко Сталин), над 200 000 бягат от страната (DINA продължава с акциите си срещу тях и зад граница). Броят на изтезаваните е неизвестен, но става дума за десетки хиляди хора.
Разбира се, великия водач не може да прави всичко това безплатно. Беше излязла информация за доказано откритите от него сметки по време на управлението му, доказаните му "трудови доходи" гонеха 30 милиона долара. А кой знае, човека може да е имал още някоя сметка, за която така и не се е разбрало.
На втория референдум балона се пука. Вече и терора не е достатъчен. И се оказва, че Пиночет въобще не е склонен просто да се оттегли (както ти смяташ): той веднага заема поста върховен главнокомандващ армията на страната, което в една държава на репресиите е сред водещите постове (и досега благодарение на него армията има голямо влияние там). На всичкото отгоре при окончателното си оттегляне той се урежда с нов пост (абе нали се беше оттеглил): доживотен сенатор.
Точно така звучи.
За каква нормална държава говориш? Там има комунист на власт и опити за налагане на планова икономика. Тук няма нищо нормално и при съответните форсмажорни обстоятелства е нужно да се действа по различен начин. Няма да остави хлебарките да избягат и да почнат партизанска война като ФАРК естествено. Все пак това са обикновени престъпници и терористи/а.к.а. комунисти.
Това е цифрата, а на колко ти прилича си е твой проблем : ) Данните за управлението му са такива. И аз съм бил в Чили преди години и съм говорил с чилийци. Няма нужда да ме пращаш да ходя да ги питам специално.
8000 комунисти в лагери? Wow невероятно. Гони Сталин, само няколко нули не му стигат и готово.
30 млн? Тази невероятна сума за 17 години? Брей, той страшен крадец ще да е.
Какъв балон? Просто управлението му се изчерпва. СССР вече не е заплаха и той се оттегля. Какво странно има в това да е главнокомандващ на армията или сенаторския пост? За пожизнените сенатори в Италия да си чувал? Или и там са диктатура?
Пиночет е герой и освободител на страната си без значение какво разни душички се опитват да изкарат. Той спаси страната от червената чума, а по голямо геройство от това - НЯМА!