Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот fcb_bg » 03 фев 2017 10:31

1982 написа:Ми, статията е доста подробна, чети, а не ми философствай. Трябва ли да повтарям написаното в нея ?!?!

И, разбира се, че никой няма нужда от подобно изобретение. Нали целта е постоянно да си купуваш енергия, за да печелят енергийните компании по света ??! Факт е, че след смъртта на Тесла, ФБР иззима много от документацията му и творческите му проекти, сега, какво е имало на тях, можем само да си гадаем. Около въпросния двигател също има много мистерии, но да не навлизам в темата .....

Като ти казвам, че американските педеруги са вселенско зло, гледай пак да ми се цупиш.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

На линия
THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 03 фев 2017 13:08

Groucho написа:
Тъмна материя и Антиматерия са различни неща. Не знам за Тъмната, но май всички жители на Ню Йорк трябва да работят 200-300 години, за да покрият създаването на лъжичка антиматерия 8-)

Е, нали в ЦЕРН благодарение на адронният колайдер откриха тая материя, при сблъсъка на елек. частици ( йони ? :roll: ) със скорост близка до светлинната.
Но проблема е, че към момента няма идея как да се съхрани. ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 03 фев 2017 16:07

fcb_bg написа:
1982 написа:Ми, статията е доста подробна, чети, а не ми философствай. Трябва ли да повтарям написаното в нея ?!?!

И, разбира се, че никой няма нужда от подобно изобретение. Нали целта е постоянно да си купуваш енергия, за да печелят енергийните компании по света ??! Факт е, че след смъртта на Тесла, ФБР иззима много от документацията му и творческите му проекти, сега, какво е имало на тях, можем само да си гадаем. Около въпросния двигател също има много мистерии, но да не навлизам в темата .....

Като ти казвам, че американските педеруги са вселенско зло, гледай пак да ми се цупиш.

Те са нищо в сравнение с твоите сънародници, създатели на ГУЛАГ, Голодомор и всякакви подобни извращения над собствения си народ .....
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 03 фев 2017 16:08

Кашчей написа:
1982 написа:Никой не те кара да вярваш в нищо, аз също не вярвам напълно в тази история, просто ти показвам, че се заяде с момчето пак без да си осмислил поста му ...... това е "безплатната енергия", за която той писа, факт е, че има такава история, доколко е истина, е отделен въпрос, но ти веднага реши да философстваш за пренос на енергия и другите ти там дребнавщини.

Заек, ти май не правиш разлика между безплатна енергия за общо ползване и такава, за лично, като автомобил, но пак нямаш отговор за стартовата енергия и доколко е безплатна. За мен по-яка и човешка е идеята за преносът на енергия на големи разстояние без да е нужно да има далекопроводи, а само приемо-предавателни кули. Сравнено с правия ток на Едисон, и неговите станции на всеки 1000 метра в квартала това си е убийствена конкуренция.

Оф ...... не съм искал никакви разлики да правя между нищо, просто ти показах, че се заяждаш за глупости, ама карай ..... човек и 2 букви да напише, ще намериш за какво да се запънеш. :lol: :lol:

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 03 фев 2017 17:03

THE G.A.M.E написа:Е, нали в ЦЕРН благодарение на адронният колайдер откриха тая материя, при сблъсъка на елек. частици ( йони ? :roll: ) със скорост близка до светлинната.
Но проблема е, че към момента няма идея как да се съхрани. ;)

Да, с антиматерия се занимават церноваците. Тъмната материя е предмет на съвсем други теории. Антиматерията се анихилира при сблъсък с материята, нали така? Е, значи, за да се анихилира Тъмната материя, тя трябва да се срещне с антитъмна материя :lol: Пусни си едно търсене за двете понятия 8-)

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 03 фев 2017 23:47

Кашчей написа:Все пак е добре, че за световен стандарт е приет променливият ток.

Въпреки напъните на Едисон, подкрепяни от властите и медиите.
Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 03 фев 2017 23:56

Все пак някоя друга демонстрация е направил. Успешно. Достатъчно за да сме наясно, че много неща МОЖЕ БИ щяха да са различни. Казвам може би, защото не изключвам опцията някой тарикат да монополизира доставката на енергия. А тогава ако ще без пари да излиза тя ще струва колкото той каже :D

Колкото до автомобила: мистерията е защо въобще е работил. Смята се, че съответните служби са знаели всички материали, купени от него за двигателя на този автомобил. Някъде имаше и самия списък, звучи меко казано несвързано с подобен проект. Предполагам просто са изтървали нещо, или той си го е имал и затова не е засечено като покупка.

Безплатната енергия е измислица. Това е постоянно използван продукт, няма опция да го пуснат фрий. Все едно да направят Интернет безплатен за всички. Говорят за това, ама надали, не и след като цял свят го ползва. Такъв е човешкия манталитет просто.
Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 03 фев 2017 23:58

Кашчей написа:

Защо трябва да и вярвам?! Два пъти съм гледал филма за Тесла, но за автомобил нищо не даваха. Даваха за бобината на Тесла, за взаимоотношенията му с Едисон, за бизнеса с Уестингхаус..добре, че е бил той, та сега да имаме тази далекопреносна мрежа, за идеята му за безжично пренасяне на електричеството, но за автомобил-не.

Автомобила е демонстриран публично. Това, че в някакви филми липсва не го прави несъществуващ.
Желателно е когато човек разучава 1 въпрос да го прави използвайки редица източници, по възможност част от тях да не са близки с останалите.
Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 04 фев 2017 00:00

1982 написа:
Кашчей написа:
1982 написа:Никой не те кара да вярваш в нищо, аз също не вярвам напълно в тази история, просто ти показвам, че се заяде с момчето пак без да си осмислил поста му ...... това е "безплатната енергия", за която той писа, факт е, че има такава история, доколко е истина, е отделен въпрос, но ти веднага реши да философстваш за пренос на енергия и другите ти там дребнавщини.

Заек, ти май не правиш разлика между безплатна енергия за общо ползване и такава, за лично, като автомобил, но пак нямаш отговор за стартовата енергия и доколко е безплатна. За мен по-яка и човешка е идеята за преносът на енергия на големи разстояние без да е нужно да има далекопроводи, а само приемо-предавателни кули. Сравнено с правия ток на Едисон, и неговите станции на всеки 1000 метра в квартала това си е убийствена конкуренция.

Оф ...... не съм искал никакви разлики да правя между нищо, просто ти показах, че се заяждаш за глупости, ама карай ..... човек и 2 букви да напише, ще намериш за какво да се запънеш. :lol: :lol:

Ти да видиш, сега кажи, че си изненадан ?!? Ма това е Кашчей бе, само объркай някоя дума или се изрази образно и той е на линия да репликира :D
Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 04 фев 2017 00:09

Абе, знаем си го Кашунката, ама вчера нещо съвсем беше изфирясал и се дърляше по 5-6 теми едновременно. :lol: :lol: :lol:

Върни се в “Свободна зона”