Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Кашчей

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Кашчей » 02 фев 2017 23:37

1982 написа:Ти така и не вдяваш, Кашунка, ето откъде тръгна заяждането ти с човека ...... за чичко Сам, иде реч, не за Тесла. :mrgreen:

Кашчей написа:
Uncle_Sam написа:Тесла отдавна е измислил безплатната енергия, но ония "учени" под диктовката на парите на корпорациите го отсвириха, а ФБР му прибраха докладите след смъртта му. "Изобретиха" автомобил Тесла, когато Тесла го беше изобретил преди стотина години. Смешна работа.

Между безплатна енергия и безплатно пренасяне на електрическа енергия дали има разлика?!

Е и?! Тесла е измислил начин за пренасяне на електрическа енергия на големи разстояние, не за безплатен добив на същата. Как я виждаш "безплатната" енергия, за която пише чичко сам-и от облаците да я сваля, пак пари струва добивът и..обаче това е заяждане. Да, защото не съм съгласен с него и съм го написал, аз се заяждам, а защото ти не си съгласен с мен и си го написал, не се заяждаш, а просто изказваш мнение, нали, Зайо?!?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 02 фев 2017 23:42

Той ти го е написал, че иде реч за автомобила на Тесла, ама кой да чете ....

http://www.beinsa.info/index.php?option=com_content&view=article&id=97:2009-03-19-14-13-37&catid=10:2009-01-18-20-40-32&Itemid=24
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 02 фев 2017 23:49

diplomat написа:За Луната винаги съм се чудел - вярвам, че са стъпили наистина, но защо след толкова много време тази програма не е изобщо развита и скоро дори не се очаква да отиде човек там?

Доколкото съм чувал и чел, през 70-те години НАСА изоставя амбицията за полети до Луната, до Марс и т.н. и решава да насочи услилия към развитието на Совалката и Международната Космическа Станция. Сега май пак се заражда някаква амбиция за междупланетен полет, ама аз съм песимист, че ще се случи в близките 20 години.

THE G.A.M.E написа:"сгъването" и съответно - пробиването на пространството, изисква колосална енергия.
Най-вероятно ще ни трябват мощностите на всички АЕЦ в света. :lol:

Но и за добиването на суровина, която може да предостави невероятна енергия, има теория.
Иде реч за "тъмна материя"... Според физици, лъжичка подобна, може да захрани цял град с размерите на Ню Йорк за една година. :)
Остава само да се измисли, как да се добие тая "тъмна материя". :mrgreen:

За "Сгъването" най-вероятно ще трябват мощностите на всички звезди в галактика. Т.е. цивилизация от трето ниво по скалата на Кардашев. В момента човечеството е на ниво 0, така че освен да сгъне една баница с боза...

THE G.A.M.E написа:Е, има няколко названия и всички са коректни.
Но като я откриха, си беше "тъмна", щото не се вижда и нищо не издава, че съществува.

Тъмна материя и Антиматерия са различни неща. Не знам за Тъмната, но май всички жители на Ню Йорк трябва да работят 200-300 години, за да покрият създаването на лъжичка антиматерия 8-)

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 02 фев 2017 23:52

1982 написа:Той ти го е написал, че иде реч за автомобила на Тесла, ама кой да чете ....

http://www.beinsa.info/index.php?option=com_content&view=article&id=97:2009-03-19-14-13-37&catid=10:2009-01-18-20-40-32&Itemid=24

Заек, ай да не четеш избирателно, става ли?!
Uncle_Sam написа:
Тесла отдавна е измислил безплатната енергия,

За автомобила реч иде по-нататък и аз за него изобщо не вземам отношение!
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 03 фев 2017 00:08

А автомобилът с каква енергия се е движел, прочете ли ??! Щом не е имал нужда от зареждане, а сам си е генерирал енергия, дали не е ....... безплатна ?!?!

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 03 фев 2017 00:55

1982 написа:А автомобилът с каква енергия се е движел, прочете ли ??! Щом не е имал нужда от зареждане, а сам си е генерирал енергия, дали не е ....... безплатна ?!?!

Стартовата му енергия откъде иде, или пали с поглед на водача?! Преди 33-35 години на едно изложение на ТНТМ в Пловдив, много яко ни показваха как могат тролеи да се разминават по една контактна мрежа..всичко беше фърст на видеото. Да си видял реално един тролей да изпревари друг по едно трасе?! Какъв алтернатор ще ти трябва и какви батерии, за да имаш шанс да се зареждаш само от движение..аз друг начин да акумулираш енергия, при това електрическа, не знам, освен чрез динамо. Запознат съм принципа на задвижване на дизелови и електрически локомотиви, като и при дизеловите има електрическо задвижване на ходовата част, но се предизвиква от енергията, подадена от дизеловият двигател. Наистина не ми е много ясно как може да има масово самозахранващ се двигател, на който да не е нужно начално стартиране, ама аз не съм спец по двигатели и само си разсъждавам на глас.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 03 фев 2017 01:02

Ми, статията е доста подробна, чети, а не ми философствай. Трябва ли да повтарям написаното в нея ?!?!

И, разбира се, че никой няма нужда от подобно изобретение. Нали целта е постоянно да си купуваш енергия, за да печелят енергийните компании по света ??! Факт е, че след смъртта на Тесла, ФБР иззима много от документацията му и творческите му проекти, сега, какво е имало на тях, можем само да си гадаем. Около въпросния двигател също има много мистерии, но да не навлизам в темата .....

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 03 фев 2017 01:10

1982 написа:Ми, статията е доста подробна, чети, а не ми философствай. Трябва ли да повтарям написаното в нея ?!?!

И, разбира се, че никой няма нужда от подобно изобретение. Нали целта е постоянно да си купуваш енергия, за да печелят енергийните компании по света ??! Факт е, че след смъртта на Тесла, ФБР иззима много от документацията му и творческите му проекти, сега, какво е имало на тях, можем само да си гадаем. Около въпросния двигател също има много мистерии, но да не навлизам в темата .....

Защо трябва да и вярвам?! Два пъти съм гледал филма за Тесла, но за автомобил нищо не даваха. Даваха за бобината на Тесла, за взаимоотношенията му с Едисон, за бизнеса с Уестингхаус..добре, че е бил той, та сега да имаме тази далекопреносна мрежа, за идеята му за безжично пренасяне на електричеството, но за автомобил-не.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 03 фев 2017 01:14

Никой не те кара да вярваш в нищо, аз също не вярвам напълно в тази история, просто ти показвам, че се заяде с момчето пак без да си осмислил поста му ...... това е "безплатната енергия", за която той писа, факт е, че има такава история, доколко е истина, е отделен въпрос, но ти веднага реши да философстваш за пренос на енергия и другите ти там дребнавщини.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 03 фев 2017 01:21

1982 написа:Никой не те кара да вярваш в нищо, аз също не вярвам напълно в тази история, просто ти показвам, че се заяде с момчето пак без да си осмислил поста му ...... това е "безплатната енергия", за която той писа, факт е, че има такава история, доколко е истина, е отделен въпрос, но ти веднага реши да философстваш за пренос на енергия и другите ти там дребнавщини.

Заек, ти май не правиш разлика между безплатна енергия за общо ползване и такава, за лично, като автомобил, но пак нямаш отговор за стартовата енергия и доколко е безплатна. За мен по-яка и човешка е идеята за преносът на енергия на големи разстояние без да е нужно да има далекопроводи, а само приемо-предавателни кули. Сравнено с правия ток на Едисон, и неговите станции на всеки 1000 метра в квартала това си е убийствена конкуренция.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Върни се в “Свободна зона”