Много разочароващ турнир за Габон, домакини са, а отпаднаха безславно. Обамеянг с уникален пропуск, накрая и положението с гредата, но като цялостно представяне не заслужаваха да продължат. Камерун доста добре вървят като се има предвид, че доста играчи се отказаха от националния, а Буркина Фасо минаха много стабилно през групата. Гвинея- Бисау явно толкова си могат, въпреки че играят приятен футбол.
По споровете по- горе- аз специално не подкрепям никой, просто се надявам да има готини мачове. Тунис и Алжир са ми правили приятно впечатление на Световни първенства и съм викал за тях в дадени мачове, но в турнира досега не показват нещо особено.
П.п. Вече е ясен и първият четвъртфинал Камерун- Сенегал.
Купа на африканските нации
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Купа на африканските нации 2017
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley
- Udoji90
- Контакти:
Много нескопосана защита на титлата от страна на моите любимци. Не показаха с нищо да заслужават да прескочат групата. И днес не успяха да осъществят смислен натиск. Тъй или иначе този път не очаквах нещо особено от тях.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...
- Udoji90
- Контакти:
От ранния мач днес гледах само първото полувреме, a втория изобщо не го хванах. Резултатите силно ме радват.
За Камерун бях някак си убеден, че ще продължат. Просто все по-често се случва напоследък (в големите турнири на национално ниво) отбор, който е прескочил групата убедително, веднага след това да отпадне от друг, който се е класирал на косъм. Пресен пример е Хърватия - Португалия, а същото се е случило и сега. За Буркина Фасо имах повече опасения, защото Тунис са си бая коварни и дори с никакваигра понякога си взимат мачовете, но се радвам, че този път не им се е получило. 
Буркинабетата направо изригнаха в последните 10 минути след един равностоен и нелош за гледане мач. Иначе и двата отбора имаха някои добри шансове. Пожелавам им успех и в полуфинала, ще е хубаво един по- екзотичен отбор да стигне битката за титлата.
Вторият мач на моменти го гледах в полузаспало състояния, но от това, което видях, беше със сериозно превъзходство на Сенегал и доста пропуски, въпреки че и Камерун имаха едно много добро положение за гол и още няколко опасности. При дузпите Мане се издъни жестоко (и после изглеждаше все едно, че ще се самоубие, рухна направо), никога не съм разбирал футболистите, които бият дузпа в центъра на вратата. Много лошо изпълнение.
Днес ще съм за ДР Конго (които ми станаха любимци в турнира), а в арабския сблъсък нямам претенции кой да спечели.
Вторият мач на моменти го гледах в полузаспало състояния, но от това, което видях, беше със сериозно превъзходство на Сенегал и доста пропуски, въпреки че и Камерун имаха едно много добро положение за гол и още няколко опасности. При дузпите Мане се издъни жестоко (и после изглеждаше все едно, че ще се самоубие, рухна направо), никога не съм разбирал футболистите, които бият дузпа в центъра на вратата. Много лошо изпълнение.
Днес ще съм за ДР Конго (които ми станаха любимци в турнира), а в арабския сблъсък нямам претенции кой да спечели.
- Udoji90
- Контакти:
Много съм разочарован. Отборът, който много повече търсеше победата днес, загуби. Египет за мен си остават все същият противен отбор, който 3 пъти подред стана шампион с много грозен и досаден футбол. (Лично мнение - не ангажирам никого с него.) Много се надявам да не се случи същото и сега, но честно казано вече губя надежда. 
- Udoji90
- Контакти:
Днешният полуфинал поне на мен ми беше по-приятен за гледане от вчерашния. Просто и двата отбора търсеха атаката, докато вчера единият просто опитваше да руши играта на съперника. Чисти положения имаше горе-долу поравно пред двете врати, така че който и да беше продължил, вероятно нямаше да е незаслужено. Лично на мен Камерун са ми една идея по-симпатичният отбор, така че съм доволен.
Иначе като цяло финалът е за мен доста изненадващ на фона на предварителните очаквания. Реално погледнато не съм смятал, че някой от двата отбора ще успее да стигне до последния мач. Едните с 3 поредни пропуснати турнира и много различен състав от този при последната им титла преди 7 години. Другите с 2 пропуснати турнира и едно отпадане в групите и без над половин дузина отказали повиквателна играчи, в т.ч. Матип, Ньом и Чупо-Мотинг.
Камерун си станаха нещо като абонати на Египет в последните официални мачове между двата тима, но се надявам да прекъснат серията точно в този момент. Египет имат ден повече за почивка, но пък и изиграха по-продължителен полуфинал, така че поне от гледна точка на умора нещата са приблизително 50:50.
Иначе като цяло финалът е за мен доста изненадващ на фона на предварителните очаквания. Реално погледнато не съм смятал, че някой от двата отбора ще успее да стигне до последния мач. Едните с 3 поредни пропуснати турнира и много различен състав от този при последната им титла преди 7 години. Другите с 2 пропуснати турнира и едно отпадане в групите и без над половин дузина отказали повиквателна играчи, в т.ч. Матип, Ньом и Чупо-Мотинг.
Камерун си станаха нещо като абонати на Египет в последните официални мачове между двата тима, но се надявам да прекъснат серията точно в този момент. Египет имат ден повече за почивка, но пък и изиграха по-продължителен полуфинал, така че поне от гледна точка на умора нещата са приблизително 50:50.
Първият полуфинал го изпуснах и гледах само разширен репортаж, но мачът вчера беше един от най- приятните за наблюдаване на цялото първенство. Атакуващ футбол, положения пред двете врати, нямаше някакво скучно тактическо надлъгване. Радвам се за Камерун, изобщо не съм очаквал, че ще стигнат финал, но си го заслужиха. А и Гана ми бяха леко черни, след като отстраниха ДР Конго с доста пресилена дузпа. Пожелавам успех на "неукротимите лъвове" на финала, нека вземат титлата напук на всички очаквания. Пък и отстраниха последователно може би най- големите фаворити на турнира.
- Udoji90
- Контакти:
Мед ми капе на душата! Страхотно второ полувреме за Камерун, перфектно включване от пейката на Абубакар. Принудителното влизане на Н'Кулу също се оказа за добро. Без някои наистина основни играчи печелят една много сладка титла. И то с обрат срещу най-антипатичния за мен отбор в Африка. 3 пъти бях свидетел как Египет стават шампиони с много неприятен за гледане футбол и 4-ти път наистина щеше да ми дойде в повече, но за щастие не се случи (въпреки че щом точно Елнени вкара гола, нямаше да съм чак толкова сърдит този път). Доволен съм! 
И аз съм доволен от финала на турнира, страхотно представяне на Камерун и титлата им наистина е още по- ценна, предвид отсъстващите играчи.
Пък и като цяло първенството бе приятно за наблюдаване, нещо различно от до болка познатия футбол през уикенда. 
Честито на Камерун и на мен, че им бях фен, мерси! И благодаря на Янтра Форевър за темата, в нея имаше повече информация, отколкото във всички спортни сайтове заедно!
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.