Кашчей написа:Thsmith написа:Кашчей написа:Thsmith написа:Смисъл?
Щом Кьонигсберг ти говори нещо, а Данцинг не ти говори нищо, смисъл за теб не виждам..да ти обяснявам!
Обоснови се. Не разбирам какво се опитваш да кажеш/докажеш. Каква е връзката с Кьонигсберг и Изреал? Или намекваш, че някой трябва да нападне другиго заради Хитлер?
Как каква е връзката? Точно каквато е между Кьонигсберг и Израел! Ти даде за пример Кьонигсберг, а аз ти напомних, че и Данцинг е със същият статут.
Не съм сравнявам Кьонигсберг и Израел, а Кьонигсберг и превзетите територии, които сега са част от Израел. Х напада Y, Y побеждава и взима като награда нещо от земята на X. И пак не виждам каква е приликата с поляците. Ако решиш да я съобщиш на 4 тото питане - ОК, ако не... много здраве.
Кашчей написа:Определено ВСВ, разпалена от тях е едно нищо, ама абсолютно нищо!
Тук не съм съгласен. Подкрепям те за спора ти с този пич, но не и за това изречение и смисъла му. "Ти" по никой начин не си виновен за това което е правил баща ти, дядо ти или пра дядо ти и не носиш отговорност за същото. Не би трябвало и да чувстваш вина или да дължиш извинение на някого. Тези, които са действали през 30 те и 40 те години са отдавна умрели или в памперси. Сегашна Германия може да се чувства виновна за това, че наводнява Европа с талибани, а не за втората световна или кайзеровите изпълнения.