Лимит за футболистите на терена

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Re: Бастен прекалява с твърдите наркотици...

Мнениеот Red_Neck » 25 яну 2017 20:00

Eminem написа:
Red_Neck написа:Все си мисля, че Марко разбира играта доста повече от разни анимационни герои ;)

Тези "анимационни герои" правят този спорт толкова успешен, така че тяхното мнение не е без значение.

Предложението за засадата и дузпата е абсурдно.

Уважавам всяко мнение, но не мога да приема разни паляци да праскат подобни заглавия с цел 5 поста повече!

Къде са модераторите?
Ключ и бан за автора на темата!
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 25 яну 2017 20:07

Drunken_Master написа:
Red_Neck написа:
Eminem написа:
Red_Neck написа:Все си мисля, че Марко разбира играта доста повече от разни анимационни герои ;)

Тези "анимационни герои" правят този спорт толкова успешен, така че тяхното мнение не е без значение.

Предложението за засадата и дузпата е абсурдно.

Уважавам всяко мнение, но не мога да приема разни паляци да праскат подобни заглавия с цел 5 поста повече!

Къде са модераторите?
Ключ и бан за автора на темата!

Оплачи се на арменският поп...

[offtopic]"Лузър" не е състояние, а диагноза.
Жал ми е за теб, пич..... ;)[/offtopic]
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 26 яну 2017 03:16

Относно махането на засадите - па защо не? Щяло да има много голове? Ми да има, то футбола е игра на голове. Играчи като Меси и компания щели да вкарват по 100 гола? Е и? Ако хилавите отбори се усетят ще пращат по някой на пълно гюме, ще вкарват и те по някой гол, непреземаеми врати няма да има. А защитниците вместо да застават така, че да са пред противниковия нападател и той да е в засада ще се налага да го охраняват, да се борят повечко с него. Би било предпоставка за стрхотни индивидуални сблъсъци.

Дузпите.. май по-добре да си стоят така. Но за нарушение за дузпа да се вади само жълт картон, освен ако вече няма 1 такъв съответния играч. Защото в доооста мачове дузпа + ЧК направо решават двубоя.

Колкото до дузпите конкретно на СП: аз лично бих искал в груповата фаза да има победител във всеки мач, при равенство - излъчен чрез дузпи (ама нормални, не поход от центъра). Така например ще се избегне сценката 2 отбора да направят един удобен за тях Х, просто за да не рискуват единия да загуби и да отпадне. Особено в последните мачове не е да не сме ставали свидетели на подобно нещо във всички турнири.

Червените картони трябва да останат. Но би било добре съдията да има право да решава: ЧК или вадене от терена за 5 или 10 минути. По този начин да речем ще се спестят изгонванията след 2 жълти картона, ако нито 1 от тях не е за нещо наистина сериозно. И обратното: съдията ще може точно както досега да изгони играч за някоя секира.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 26 яну 2017 09:26

Засадата е едно от правилата което е фундаментално и създава тактическия облик на футбола. Футболът не е само голове. Един защитник не може да тича винаги до нападателя, защото много често е с гръб към него за да следи играта и човека с топката. Така може да предвиди развоя на играта и да пресече подаване. Но ако няма засада, нападателят може да използва много повече пространство, улеснявайки собствената си задача за пласиране, както и тази на човека с топката за подаване, и правейки задачата на защитника много по-трудна.

Иначе съм съгласен с Бастен,че трябва да се направи нещо по въпроса с бавенето на времето и с това,че накрая съдиите трябва да дават реалното добавено време дори да е 5-6 минути.

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 26 яну 2017 09:58

За червените картони съм съгласен напълно с мнението на Betchualeng Arnaikem. Като цяло правилникът трябва да се подобри в посоката да се дават червени картони само за груби и неспортсменски прояви, а не за глупости, като напр. игра с ръка на вратаря извън наказателното, спиране на голова атака от последния, 2 безобидни жълти (при които няма съприкосновение с противников играч) и т.н. Преди време имаше и едно предложение, с което също съм съгласен, но престана сякаш да се говори за него - когато има контузен играч, извършилият нарушението също да напуска терена за времето докато пострадалият се завърне или бъде извършена принудителната смяна, защото не е справедливо в тази ситуация да оставаш с човек по-малко.

Също съм за въвеждане на видеоповторения при някои ситуации. Може би едни от най-дискусионните са отсъждане/неотсъждане на дузпа и признаване/непризнаване на гол от засада. В случаите когато така или иначе се спира играта не виждам какъв е проблемът съдията (или четвъртият) да погледне видеоповторението при спорна ситуация, а относно тези, при които играта не е спряна (неотсъдена дузпа) капитанът на отбора да има право примерно по 3 пъти на мач да го изиска.

Въвеждането на максимален брой мачове за клубове/играчи за сезон мисля че е добра идея.
Увеличаването броя на смените - също.

За дузпите и засадите нямам категорично мнение. Сещам се че имах един съученик, който цял мач почти не мръдваше, говореше си с противниковите вратари и като минеше някоя топка покрай него им я забиваше. Мисля си че едни добре обучени нападатели биха могли да я правят тази работа и по-добре от него, та явно затова са измислени засадите, но ако има вариант те да бъдат избегнати може би би било интересно да се пробва. Не съм достатъчно компетентен по този въпрос обаче. Мисля си и че промените във футбола няма нужда да бъдат толкова много и толкова радикални, дори да бъдат въведени постепенно. Ефектът по-скоро не би бил добър.
Последна промяна от doktora25 на 26 яну 2017 13:19, променено общо 1 път.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 26 яну 2017 11:58

Според мен правилата трябва да се променят в аспект където да има повече баланс между защита и нападение. В съвременния футбол нападението има голямо предимство и се дава предимство на нежните слаби физически футболисти.Не случайно американците се ебават,че футболът е момичешки спорт.

rebel
Контакти:

Мнениеот rebel » 26 яну 2017 12:10

Футбола в този вариант е възникнал в Англия. Само тази държава може да променя правилата. Ако някой иска да си измисля глупости да създаде нов вид спорт. Точка.

Потребителски аватар
niki87
Контакти:

Мнениеот niki87 » 26 яну 2017 13:29

Правилото за засадата е основополагащо във футбола. Евентуалното му премахване за мен ще равно на убийство на играта. Абсолютно безумие е дори да се коментира, да не говорим други работи.

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 26 яну 2017 13:47

Футболът е най-великата игра и колкото по-малко се пипа, толкова по-добре, защото може само и единствено да бъде развалена. :!: Конкретно за броя изиграни мачове на играчите - как ще се изчисляват те!? Например играчът Х участва в един мач през всичките 90 минути, в следващия влиза като резерва за 10 минути, за третия е извън групата, в четвъртия играе пълни 120 минути и няколко отгоре (защото има продължения), в петия го контузват в края на полувремето (което продължава 45, или 47, или 50 минути) ... и т.н., и т.н. Май към всяка футболна федерация ще трябва да има "счетоводен отдел", който да следи за изиграните минути на всеки футболист. ;) Нека да имаме предвид, че в една Германия, например, има "само" 6 969 464 (според статистиката на Германския футболен съюз) организирани футболисти (мъже и жени)... 8-)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 26 яну 2017 16:52

Alexx написа:Според мен правилата трябва да се променят в аспект където да има повече баланс между защита и нападение. В съвременния футбол нападението има голямо предимство и се дава предимство на нежните слаби физически футболисти.Не случайно американците се ебават,че футболът е момичешки спорт.

Американците са луди по нещо, в което е нормално да влезеш с рамо, тяло и двата крака на противника. Така че те нека си говорят...
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Върни се в “Футбол - Свят”