Мнениеот doktora25 » 26 яну 2017 09:58
За червените картони съм съгласен напълно с мнението на Betchualeng Arnaikem. Като цяло правилникът трябва да се подобри в посоката да се дават червени картони само за груби и неспортсменски прояви, а не за глупости, като напр. игра с ръка на вратаря извън наказателното, спиране на голова атака от последния, 2 безобидни жълти (при които няма съприкосновение с противников играч) и т.н. Преди време имаше и едно предложение, с което също съм съгласен, но престана сякаш да се говори за него - когато има контузен играч, извършилият нарушението също да напуска терена за времето докато пострадалият се завърне или бъде извършена принудителната смяна, защото не е справедливо в тази ситуация да оставаш с човек по-малко.
Също съм за въвеждане на видеоповторения при някои ситуации. Може би едни от най-дискусионните са отсъждане/неотсъждане на дузпа и признаване/непризнаване на гол от засада. В случаите когато така или иначе се спира играта не виждам какъв е проблемът съдията (или четвъртият) да погледне видеоповторението при спорна ситуация, а относно тези, при които играта не е спряна (неотсъдена дузпа) капитанът на отбора да има право примерно по 3 пъти на мач да го изиска.
Въвеждането на максимален брой мачове за клубове/играчи за сезон мисля че е добра идея.
Увеличаването броя на смените - също.
За дузпите и засадите нямам категорично мнение. Сещам се че имах един съученик, който цял мач почти не мръдваше, говореше си с противниковите вратари и като минеше някоя топка покрай него им я забиваше. Мисля си че едни добре обучени нападатели биха могли да я правят тази работа и по-добре от него, та явно затова са измислени засадите, но ако има вариант те да бъдат избегнати може би би било интересно да се пробва. Не съм достатъчно компетентен по този въпрос обаче. Мисля си и че промените във футбола няма нужда да бъдат толкова много и толкова радикални, дори да бъдат въведени постепенно. Ефектът по-скоро не би бил добър.
Последна промяна от
doktora25 на 26 яну 2017 13:19, променено общо 1 път.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!