Матс и Йонас Хумелс започват заедно футболния си път в Байерн. Но кариерите им се развиха по съвсем различен начин. 28-годишният Матс е световен шампион, играе за Байерн и е една от звездите на германския футбол. А с две години по-малкият Йонас бе принуден да сложи край на кариерата си след повторно скъсване на кръстни връзки. Двамата дадоха общо интервю за немското списание "Щерн"
[center][/center]
Някога излизали ли сте един срещу друг на футболния терен?
Матс: "Веднъж, но беше тренировъчен мач за Байерн."
Йонас: "Беше мач между юноши старша и младша възраст. Матс вече си играеше защитник, а аз още бях в нападение. Изядох един лакът, сто процентов фал. Излетях на 30 метра."
Малко след този мач чу присъдата на Байерн.
Йонас: "Бях последният останал на терена, валеше. Треньорът дойде до мен, прегърна ме и каза: "И ти го усещаш, нали?"
Матс: Същата година изгряха Холгер Бадщубер и Томас Мюлер.
Йонас: Нямаше да помириша терен. Ясно ми беше, че не съм достатъчно добър. Затова и го приех добре."
Матс: "Но прегърна гредата в сълзи."
Какво значеше за теб да не успееш да играеш за Байерн?
Йонас: "Бях тъжен, защото излязох от семейния баварски клуб: баща ни, Матс и аз. Помислих си: "Мамка му, какво стана? Те двамата са в Байерн, а аз отивам в Унтерхахинг?"
А в същия момент Матс бе взет в първия отбор на Байерн.
Матс: "Бях толкова напрегнат, че не можех да се движа по терена. Всички мускули ме боляха от стягане."
От страх?
Матс: "От нервност. Два дни по-късно играх в заключителните минути и направих дебюта си в Бундеслигата."
Последва трансфер в Борусия (Дортмунд). Как ви се отрази това?
Матс: "Беше ми много трудно да оставя Йонас. Кичозно ли го казах?"
Йонас: "В началото се прибираше всеки ден в Мюнхен."
Промени ли се Матс след като стана професионалист?
Йонас: Беше ни ясно, че ще стане така. Може би е имало момент, в който съм си мислел: "Да, добър футболист е, но да не преувеличаваме. Това, че 19 привърженици пеят името ти нищо не значи". Това ни научи на самооценка."
И ти донесе много пари. Каква беше реакцията ти на това?
Матс: "Усещането е едновременно странно и хубаво. Но аз спестявам почти всичко. Дори когато си купувам къща не се изхвърлям. Преди разправях как след първата ми титла съм си купил "Астън Мартин", но това разбира се не отговаря на истината."
И когато Матс спечелва първата си шампионска титла през 2011 г., Йонас удря първото дъно.
Йонас: "3 дни след като Матс стана шампион, аз скъсах кръстни коленни връзки в мач от Трета Бундеслига."
Матс: "Баща ми се обади, плачеше като малко дете. Бях потресен."
Йонас: "В началото си помислих: "Няма страшно, след 6 месеца съм на линия". В крайна сметка ми отне 14."
И когато Йонас е отново на терена, Матс печели Световното първенство в Бразилия през 2014 г.
Йонас: "Гледах финала с майка ни. Мачът беше супер важен за мен - не всеки ден родния ти брат излиза на финал на Световно първенство."
Чухте ли се в деня на финала?
Йонас: "Освен братя, ние сме приятели и не бихме нарушили концентрацията преди подобен мач. Все пак говорим за финал на световно първенство. Но светът продължава да се върти. Нашият начин да си оказваме подкрепа е много резервиран."
Матс: "Изпрати ми съобщение: "Не беше никак лош мач."
Доволен ли беше от успехите на Матс?
Йонас: "Хм... Бях... безкрайно щастлив от успеха на Матс за Борусия. А за Световното първенство няма нужда да говорим."
Поради завист?
Йонас: "Не. Не ми отне много време да стигна до извода: "Мамка му, разликата между Матс и мен започва да става големичка!"
Заради дизбаланса в успехите?
Йонас: "Матс беше мега суперзвезда, която държеше в ръце Световната купа, а аз играех в Трета Бундеслига. За какво можех да си говоря с него? Ей, Матс, в събота играя срещу Зоненхоф Гросашпах!"
И след спечелването на световната титла от Матс, Йонас пак скъса кръстни връзки.
Йонас: "В първия мач от сезона. Отивам при доктора на следващия ден, той направи кратка пауза и изстреля: "Връзките са свършени!". Беше като юмрук в лицето. Бях свършил курса, два часа лежах на операционната маса, не можех да говоря с никого и плачех."
Матс: "А аз лежах на плажа в Ница."
Докато брат ти се е изправил пред края на кариерата си.
Матс: "Когато ми казаха, бях съкрушен. Жена ми Кати искаше да се прибираме, за да мога да отида при Йонас. Винаги сме имали мечтата един ден да си стиснем ръцете на терена като капитани. В онзи миг осъзнах, че тази мечта е безвъзвратно загубена. Моментално забравих току-що спечелената световна титла."
И то в момент, в който Йонас записва няколко мача като титуляр.
Йонас: "Сезонът започна много добре, имах надежди. За пръв път от 3 години записах 4 поредни мача, но изпитах отново добре познатата остра болка. Оказа се, че сухожилията и на двете ми колена са в критично състояние. Нямаше връщане назад."
Като че ли всяка ниска точка за Йонас съвпада с всяка връхна точка за Матс. Как се развиха отношенията помежду ви?
Матс: "Нещата се случиха съвсем естествено, защото аз имах все по-малко свободно време. Имаше случаи, когато аз исках да направим дадено нещо, но те не можеха да си го позволят и не искаха аз да плащам за тях."
Имате общ приятелски кръг. Странно ли е да си богаташът в групата?
Матс: "Съвсем не, всеки от нас би го направил."
Йонас: "Независимо какво правим, го правим заедно."
Матс: "Отиваме заедно на почивка само ако успея да убедя мнозинството. И аз само поемам резервациите и пътните. За всичко друго, което правим на място си поделяме разходите. Така е лесно за мен и за тях."
Йонас: "Не искаш да изпъкваш толкова много. Ако се занимаваш само с с някакви обикновени неща, няма да го правиш с нас."
Матс: "Затова не играя ватербол всяка неделя"."
На партито по случай края на сезона в Дортмунд каза, че искаш да се върнеш в Мюнхен и за да си удома за рождения ден на Йонас.
Матс: "За осемте години, които прекарах в Борусия бях на рождения му ден само веднъж. В останалите 7 случая си бях тъжен вкъщи. Пропуснах много."
Йонас: "Също и рождените дни на останалите."
Матс: "Когато бях там, не разбирах две трети от шегите помежду им. Смеех се, но се чувствах като изтърсак - те знаеха всичко, а аз не разбирах почти нищо."
Когато се разхождате из Мюнхен, Матс постоянно е спиран за снимки и автографи. Трудно ли издържа на това по-малкият брат?
Йонас: "Понякога си мисля: "Може ли да ни оставят да бъдем братя?" Тези ограничения бяха нещото, от което се страхувах."
Колко често те използват заради Матс?
Йонас: "Много. Даже близки приятели ни заговарят, питат го как е. Такива хора винаги ще има. Търсиш начин да се справиш с това, да не обръщаш голямо внимание на такива хора."
Звучи ужасно.
Йонас: "Разбираемо. Аз също се интересувам от всичко, което той прави. Но малко разбиране от страна на другите никога не е излишна."
Изпитваш ли съжаление като стане подобно нещо?
Матс: "Знам колко дразнещо е наистина. Но какво може да се направи? Има моменти, в които съжалявам и двама ни - понякога хората не се усещат, когато съм се снимал няколко минути, но накрая откажа. Хората остават разочаровани, че синът им е останал с празни ръце, ядосват се."
Йонас, като че ли си своеобразен "анти-футболист" - четеш много, нехаеш за парите, учиш психология. Това ли те отличава от Матс?
Йонас: "Може би. Никога не съм имал нужда да се еманципирам. Обичам футбола, но обичам да правя и други неща. Никога не съм искал да ставам футболист.
Как така?
Йонас: "Винаги съм бил прекалено спънат. А на нивото, на което играе Матс няма нищо спънато, там натоварванията са изключителни. В Трета Бундеслига е различно, там е просто футбол. Когато се запозная с някого, никога не казвам, че съм футболист. Не намирах това за мечтаната ми работа, бях по-скоро като студент или нещо подобно."
Звучи като нервния по-малък брат.
Матс: "Е, ако ми даде "Фауст" на Гьоте и ми каже, че трябва да го прочета...
Йонас: "Това съм го правил, и ти не си просто футболист. Така можем да си говорим за други неща, освен за тактиката на Байерн в последния мач срещу Борусия (Мьонхенгладбах)."
Матс: "И след разбора на мача да говорим за Фауст?!
Йонас: "Е, може би се поизхвърлих малко. Прочете ли я най-накрая?
Матс: "Остават ми 3 страници. Чета всяка страница по няколко пъти - сериозно, кой разбира от това?
Йонас: "Аз, правя това всеки всеки ден в университета."
Матс: "Да, умният психолог."
Превод: moonweaver
Източник:
Байерн ~ всичко за отбора, стадиона, феновете и други
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
Re: Байерн ~ всичко за отбора, стадиона, феновете и други
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]
Гледах днешната конференция на Карло, наученото:
1. Опровергава се слуха за Верати, не е говорил с него, не го привличат, остава в ПСЖ;
2. Тиаго и Боа още са контузени.
1. Опровергава се слуха за Верати, не е говорил с него, не го привличат, остава в ПСЖ;
2. Тиаго и Боа още са контузени.
Т. е. нищо ново за контузените. Явно Баска и Хумелс ще са Ц.З. Признавам, че изпитвам мъничко яд, защото Хави Мартинес не играе като халф.
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]
-
- Контакти:
Много важен момент е този предстоящ летен трансферен прозорец.Клубът е на кръстопът с няколко застаряващи и отказващи се звезди,трябва ходовете ни да са добре премислени.Очаквам Ули да вземе нещата в свои ръце.Относно Верати..Първо обявената цена не отговаря на качествата му.Гледал съм около 10 мача с негово участие и не съм особено впечатлен.Добър млад играч е.Времето е пред него.Бих го определил за играч около 50 мил. и то само защото днешните стандарти са такива.Не вярвам да се борим за подписа му.Относно Коман...Трудно решение наистина.Миналия сезон показа много добри неща.Сега малко и контузий го налегнаха,но определено свали нивото си.Ако парите,които трябва да платим за правата му бяха с няколко милиона по-малко бих се съгласил,но за съжаление договора е друг.Имам предчувствие ,че по-скоро не трябва да го задържим.Мисля,че просто неизбежното дойде и този път клуба няма как да не подобри рекорда за привлечен играч.И то мисля,че ще го прескочим почти двойно.Време е...За съжаление...Такива са реалностите.Време е да покажем мускули съчетани с разум.
- Der Führer
- Контакти:
Абе мен още ме е страх да повярвам на хубавата новина че Алонсо окачва бутонките ( позакъсня с около 3 години ) . Все си мисля , че е мениджърска игра за по-добри условия по нов договор . Неговото евентуално отказване въобще няма да се отрази на отбора . Има достатъчно халфове които да го заместят .
По-трудно ще е ако това стори и Лам , както се чува . Вариантите към момента и с новите попълнения са - Руди , Кимих И Боатенг . И тримата имат опит на този пост , макар и с различен успех . Кимих определено не става .
Верати - тук съм спокоен . Байерн просто няма да извади 80 млн. Дори и 50 са много , особено предвид факта че за около тази сума не бяха взети Ди Мария , Де Бройне и Дракслер .
Коман - 21 млн ...При положение че за приблизително същите пари може да се вземе Юлиан Брант , дори не виждам смисъл от коментар по темата . Освен това крилата не са проблемни - Робен , Рибери , Мюлер , Коща , Бенко пък дори и Кимих ...
Това от което отбора има нужда е някой играч в средата на терена , който да прави нещо различно от това да подава на 2 метра . Защото към момента такъв няма . Един Иско би свършил работа . Трябва и истински десен бек . И поне един качествен нападател , предвид факта , че полския ревльо си почиваше през по-голямата част от полусезона .
По-трудно ще е ако това стори и Лам , както се чува . Вариантите към момента и с новите попълнения са - Руди , Кимих И Боатенг . И тримата имат опит на този пост , макар и с различен успех . Кимих определено не става .
Верати - тук съм спокоен . Байерн просто няма да извади 80 млн. Дори и 50 са много , особено предвид факта че за около тази сума не бяха взети Ди Мария , Де Бройне и Дракслер .
Коман - 21 млн ...При положение че за приблизително същите пари може да се вземе Юлиан Брант , дори не виждам смисъл от коментар по темата . Освен това крилата не са проблемни - Робен , Рибери , Мюлер , Коща , Бенко пък дори и Кимих ...
Това от което отбора има нужда е някой играч в средата на терена , който да прави нещо различно от това да подава на 2 метра . Защото към момента такъв няма . Един Иско би свършил работа . Трябва и истински десен бек . И поне един качествен нападател , предвид факта , че полския ревльо си почиваше през по-голямата част от полусезона .
вие СТЕ СРАМ ЗА БУРГАС !!!
и ВИЕ СЪЩО ...
и ВИЕ СЪЩО ...
- Furious_Monk
Рибери и Робен няма да стават по-издръжливи и бързи с времето. Мюлер е показвал най-силните си игри като втори нападател. Неговата роля е да се пласира в наказателното, да навлиза в тези пространства, които биват отваряни от централния ви нападател.
Реално погледнато по-скоро изглежда че имате нужда от крила.
Верати е забележителен играч(импровизатор-техничар), но невиждам защо ще го продават от ПСЖ, дори и за 80 млн. Все пак те купуват играчи за близка до тази сума... освен ако не тръгне да прави номера тип "Пайе".
Преподпише ли Иско, едва ли скоро ще напусне Испания, но в Германия нали много се говореше за Горецка? Чалханоглу също е една отлична алтернатива и за фланга, и за 10-ката.
Найнголан също е много интересен футболист. Намери ли празно пространство и време за удар, просто забива топката във врата, при това е с отлични дефанзивни умения.
Верати е забележителен играч(импровизатор-техничар), но невиждам защо ще го продават от ПСЖ, дори и за 80 млн. Все пак те купуват играчи за близка до тази сума... освен ако не тръгне да прави номера тип "Пайе".
Преподпише ли Иско, едва ли скоро ще напусне Испания, но в Германия нали много се говореше за Горецка? Чалханоглу също е една отлична алтернатива и за фланга, и за 10-ката.
Найнголан също е много интересен футболист. Намери ли празно пространство и време за удар, просто забива топката във врата, при това е с отлични дефанзивни умения.
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.
Анчелоти.
Фюри, ако се вярва на медиите, за Де Бройне са давали 50 млн. € и нито цент повече. Инак се били разбрали за личните му условия. Това беше през 2015-а, сега вече е друго. Ето какво казва Ули относно парите в Бавария и какво и как евентуално ще се харчи занапред:
"Във всеки един момент можем да продадем още дялове, има достатъчно голям интерес. Към момента нямаме такива планове, но няма да съм против подобен ход, ако той стане наложителен. Ако погледнем сумите, които се разиграват в Англия, Испания, а наскоро вече и в Китай; те вече са недостижими с нормална човешка дискретност. Но ние трябва да си зададем въпроса: искаме ли да оцелеем в това море от акули? Разбира се, че да! За нас не е добре да прибираме парите си в банка и да чакаме по-добри времена. Във футбола се наливат пари, които не са генерирани там, но се харчат с пълни шепи. Дори ние санкционирахме неща, които преди 3 години ми се струваха немислими. Трябва да се опитаме да се справим със собствени възможности и да бъдем успешни, докато един или друг клуб с богат собственик започнат да действат разумно."
Та вече съм почти убеден, че скоро ще има трансфер за 80 млн. € платен от Байерн. Харесвам Верати, но не мисля че тоно той е най- нужен за момента. Требе се намери още един Левак- 9-ка, че този е безценен, но не е робот
За бека съм съгласен с теб, без това, че Боата е алтернативата там. Да, той може да играе като бек, но е най- полезен като ЦЗ.
"Във всеки един момент можем да продадем още дялове, има достатъчно голям интерес. Към момента нямаме такива планове, но няма да съм против подобен ход, ако той стане наложителен. Ако погледнем сумите, които се разиграват в Англия, Испания, а наскоро вече и в Китай; те вече са недостижими с нормална човешка дискретност. Но ние трябва да си зададем въпроса: искаме ли да оцелеем в това море от акули? Разбира се, че да! За нас не е добре да прибираме парите си в банка и да чакаме по-добри времена. Във футбола се наливат пари, които не са генерирани там, но се харчат с пълни шепи. Дори ние санкционирахме неща, които преди 3 години ми се струваха немислими. Трябва да се опитаме да се справим със собствени възможности и да бъдем успешни, докато един или друг клуб с богат собственик започнат да действат разумно."
Та вече съм почти убеден, че скоро ще има трансфер за 80 млн. € платен от Байерн. Харесвам Верати, но не мисля че тоно той е най- нужен за момента. Требе се намери още един Левак- 9-ка, че този е безценен, но не е робот

- Der Führer
- Контакти:
Furious_Monk написа:Рибери и Робен няма да стават по-издръжливи и бързи с времето. Мюлер е показвал най-силните си игри като втори нападател. Неговата роля е да се пласира в наказателното, да навлиза в тези пространства, които биват отваряни от централния ви нападател.
Ефекта "Рибери" се видя вчера ... И на 45 години ще е по-добър и по-полезен от Дъглас Коща . Двамата с Робен имат поне още 2 години футбол на високо ниво . Естествено е , че трябва да им се търсят заместници защото нито Коща , нито Коман стават . Но не това трябва да е приоритет лятото . Изброените от мен играчи ще запълнят дупките един сезон . Няма защо да се бърза . Както писах по-горе ... вместо Коман за същите пари може да се вземе Брант от Леверкузен . А през 2018-а , ще е почти наполовина по-евтин . Или Форсберг от Лайпциг .
Верати е прекрасен футболист , но Байерн няма нужда от него . Алкантара е от същия тип , макар не от тази класа . Техника и импровизация - да . Поглед и разсичащи подавания към нападателите - по скоро изключения . Байерн има нужда от играч тип Кроос . За Тони в момента е изключено дори да се коментира . Иско не е съвсем същия тип играч , но ще свърши работа . Честно казано - при Зидан не го виждам титуляр , докато КР7 е в отбора . Чалханоглу няма качества за Байерн . Горецка - с двете ръце съм за . Но за целта , освен Алонсо , трябва да се махне и някой измежду Видал и Алкантара ( по възможност и двамата ).
и ВИЕ СЪЩО ...
и ВИЕ СЪЩО ...
- Der Führer
- Контакти:
MCMXIII написа:Фюри, ако се вярва на медиите, за Де Бройне са давали 50 млн. € и нито цент повече. Инак се били разбрали за личните му условия. Това беше през 2015-а, сега вече е друго. Ето какво казва Ули относно парите в Бавария и какво и как евентуално ще се харчи занапред:
Та вече съм почти убеден, че скоро ще има трансфер за 80 млн. € платен от Байерн. Харесвам Верати, но не мисля че тоно той е най- нужен за момента. Требе се намери още един Левак- 9-ка, че този е безценен, но не е роботЗа бека съм съгласен с теб, без това, че Боата е алтернативата там. Да, той може да играе като бек, но е най- полезен като ЦЗ.
За нападател спор няма - нужен е . Поляка на практика е единствения чист нападател в първия отбор . Десния бек - Рафиня го пропуснахме , а той може да избута един сезон ( с Руди за ротация ) . Другите двама - могат , но не им е там силата .
За медиите - според едните , Гуардиола е казал че де Бройне не струва толкова пари , иначе Байерн щял да плати и повече. А според други - Байерн съвсем умишлено отказва да се наддава за определени играчи , с цел да не създава прецеденти .
Според мен - нужните играчи нямат цена . Ако ти трябва определен играч , просто плащаш колкото е нужно ( без да правиш безумия ) . Както в случая с Хави Мартинез . Или просто не го пускаш - като Кроос . НО сума от порядъка до 65-70 млн евро , за ключов играч , не би трябвало да са проблем за клуб като Байерн . Дори с риска след това да ти искат по 30 млн за чепати дървета .

и ВИЕ СЪЩО ...
и ВИЕ СЪЩО ...
Случаят с Хави Мартинес е култов. Тогава са гласували като на партийно събрание. Добре е, че всички са били "ЗА".
Цените не мисля, че са проблам за Байерн. Проблем биха били заплатите. Точно за Баска разправят, че се е съгласил на 2 млн. по- малко годишно, за да пристигне в Мюнхен.
Цените не мисля, че са проблам за Байерн. Проблем биха били заплатите. Точно за Баска разправят, че се е съгласил на 2 млн. по- малко годишно, за да пристигне в Мюнхен.