Това, което заслужава да бъде отбелязано първо е схемата 4-2-3-1 от началото до края, без тактически промени, с 3 "пълни" смени, може би правилен стартов състав с оглед на схемата. Интересно е дали в следващите мачове ще се разчита основно на нея. Може би дилемата Рибери/Коста поражда дискусии, но Франк винаги може да освежи събитията на терена ако играта на Коста не тръгне, докато обратното не е вярно.

И разбира се познатия проблем с халфовете, за който говоря от край време. Може би единственият който би бил на желаното ниво като опорен е Хави Мартинез. Много е интересен въпросът доколко Кимих може добре да се справи като такъв. Да, аз си представям перфектния дефанзивен халф като висок, здрав и опитен. Йошуа много повече ми напомня като качества на Алаба, мисля че неговото най-подходящо място е като бек, халф-бек или "страничен" халф (при 4-3-3 или 4-4-2-ромб), но пък от друга страна Алаба почти винаги е бил в националния си отбор опорен халф и се справя повече от добре като такъв, а знаем на колко години е.
И така за мача. Много такива изиграхме в последно време и сигурно още ще има. Една голяма част от играчите сякаш си мислеха, че зимната пауза още не е свършила и Фрайбург успяха да се възползват от това в първите минути, бяха по-добрият отбор до към 30-тата минута, знаеха какво точно искат и как да стигнат до вратата, но през второто полувреме се измориха, както най-често се случва. При всички положения не трябва да се влиза на 100% през януари, за да се пазят силите за по-важните битки, но пък от друга страна загубените точки във всеки месец имат еднаква тежест и не трябва да се подценява нито един мач. Хубаво е че Лева започна силно, Мартинез, Робен, Кимих и капитана също бяха на ниво, останалите един по един трябва да влизат в час.