Левски: Трансферна зима (Спекулации, слухове и реалност)

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
koisa
Контакти:

Re: Левски: Трансферна зима (Спекулации, слухове и реалност)

Мнениеот koisa » 18 яну 2017 17:09

metodito написа:
Като е толкова лесно да се изпълни модела на Мъри защо той не е съгласен да се върне и да го приложи отново, ами си стои в Астана и си купува играчи да пробива в ЕКТ където носи пари на клуба си?

Защото в "Левски" властва хаос и корупция, интереси.

Сякаш по времето на Мъри нямаше? Просто Мъри знае, че това, което направи тогава е почти невъзможно да бъде повторено сега без влагане на сериозни средства в първия отбор. Предпочита да си стои на сигурно в Астана и няма как да го съдим, че избира по-доброто място за работа за много повече пари. ;)
R.I.P.
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)

Дай на глупака власт и му гледай сеира!

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 18 яну 2017 20:28

Пълни глупости са, че децата от школата не са готови за мъжки футбол; водят подготовка с мъжете и имат никак нелоши физически показатели на тестовете.
Те трябва да са на терена, за да станат играчи. Не да търкат скамейката. Онзи ден загледах в Холандия как пуснаха малкия Клуиверт на 15 години да направи дебют...плашим се!
По един, по двама-да ги налагат. Ако всяка година бяхме налагали по няколко , за 10 години поне 6-7 щяха да станат. А ние купихме 100 негри и анонимници, които дори вече не помним и глътнаха огромен финансов ресурс!
Това е сбъркана политика! Никой не е казал целия отбор да е от юноши. Плавно и постепенно.
За Деса дадоха 120 000 лева за заплата.А с тези пари щяха да направят покрит терен на Герена, който да се ползва минимум десетилетие. Децата играят навън на вятър и минус 5 градуса, ние храним разни цървули.
И пак са най-добрите! Пак нашите формации се следят под лупа и всеки гледа да гепи, ако може.
Малко средства и внимание към децата, и те ще се отплатят, повярвайте!
Нека инвестират пари в базите, нека оставят Юруков да изкара първите чисто негови набори до мъжете, пък тогава да видим има ли в гърнето боб!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Долно уйно
Контакти:

Мнениеот Долно уйно » 18 яну 2017 22:10

Синчец, правиш ли разлика между това да потренираш с мъжете, да те пуснат в някой мач за 10-тина минута и от това да си основен играч на клуба?
Първия отбор има цели и според целите се процедира.
Ако ще залагаш на юноши с цел евентуална продажба, то тогава за челните места забрави.
С голобради юноши високи цели не се гонят.
Относно чужденците, някой в ръководството да ги натиска да вземат ментаци?
Пародийна Перуканова Лига a.k.a. ППЛ, Made in Bulgaristan

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 18 яну 2017 22:33

Долно уйно написа:Синчец, правиш ли разлика между това да потренираш с мъжете, да те пуснат в някой мач за 10-тина минута и от това да си основен играч на клуба?
Първия отбор има цели и според целите се процедира.
Ако ще залагаш на юноши с цел евентуална продажба, то тогава за челните места забрави.
С голобради юноши високи цели не се гонят.
Относно чужденците, някой в ръководството да ги натиска да вземат ментаци?

Естествено, че правя.
Виж сега, уважавам мнението ти, защото си личи, че си наясно с футбола у нас. Бил си много навътре в определен клуб( клубове) .Имам и предположения кой си, но това няма значение. Не ме вълнува.
Когато 6-7 години даваш луди пари за наемници и се проваляш, явно нещо е сбъркано. Целите пак бяха налице, но резултат няма. Същият резултат щеше да бъде постигнат и с налагане на юноши( не накуп, а плавно).
Ти си скептик за това, и може би с право. От три години насам обаче се вижда нещо различно-няколко клуба работят много здраво с децата. Аз гледам мачове непрекъснато и се вижда. Погледни нещата така: защо купуваме негри и анонимници, подготвени в НЯКАКВА си школа НЯКЪДЕ СИ, а не налагаме нашите?
На колко деца от Левски бе даден шанс, колкото на Нар? На всякакви анонимници, спъващи се в топката, но...титуляри?
Знаеш отговора.
В синята академия растат наистина талантливи набори. Това никой не може да отрече.
Търсим разиграващ халф, а пращаме Янев в Плевен. Не съм съгласен.
Моето келеме го заведох лятото при познати, треньори по лека атлетика, да потича с тях и да му изправят бягането( то пък се радва, аз едно време като спортист ми беше ужас от пистите) . Пича ми вика: това дете ми го дай, то е родено за бягане. Хубаво, ама то детето иска да играе футбол, не мога да го насиля.
Но никога не е късно... ;)
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 18 яну 2017 22:40

Serafim написа:
boabbb написа:По въпросът с чужденците явно metodito е на моето мнение, за мен докъм 4-5 човека е приемливо да са чужденци ( с уговорката, че са поне класа над българите ). Колкото до публиката - не гледайте на публиката като на "приходи от билети" :!: Нали трябва да има на някого да му пука за тоя отбор - да се кефи като бият винаги ще се намери някой, но да се нервира като падат ...

Киро не е отиде в ЦСКА, нито се хвана да съживява друг отбор, с такова име, точно защото не иска някой да му се меси, легенди да му дават акъл и да чакат на хранилка и тн. Той иска да печели пари. Лудогорец за него започна като хоби. Бе поканен ако не се лъжа от сегашния президент на Лудогорец Ал.АЛ. да инвестира в клуба, като спонсор. После го е засърбяло и е поел изцяло издръжката (и управлението на отбора). Със сигурност му е четкало егото да бие едни по-силни от сега Левски и ЦСКА, но всичко му се услади с парите от ЕКТ. В тоя ред на мисли него му е все тая дали ще има 1000 или 10000 на стадиона. Парите от ЕКТ са в пъти повече от това, което носят феновете. Това, че прави бази и стадион са нормални инвестиции за престиж и възвръщаемост на някакви средства.
Както казах - 1000 човека да има, по 15лв. билет, все е нещо. Ако стадиона е удобен, що да не идат 1000 човека на мач? Ама ако стадиона е като този в Надежда - що пък да трябва да ходят?
Школата и базите позволяват развитието на млади таланти, каквито все още не са излезли от школата. Може и никога да не излязат. Все си мисля, че Киро иска не само български момчета там, а в академията на отбора да ходят и такива от по-далечни страни, като Латинска Америка, още от ранна възраст.

Нямам идея ,кой е Киро ,ако е Кирил Домусчиев разбирам ,че сте много близки с него и си говорте на малко име ;) . Няма лошо. Както като много близък с него знаеш,че в момента не е в много добро и ведро настроение,както и всеки корабособственик- вече е ясно че се задава нова световна икономическа криза и наема на корабите му ще падне драстично( примерно при предишната криза 2007-2009 наема за бълкерите падна от 2 до 40 пъти а предстоящата засега се очертава да бъде в пъти по-тежка). Отделно има да плаща доста по договора за приватизация на БМФ-около 500 млн долара (което при сегашния курс е около 900 млн лв) Отделно ако му бъде наложена глоба за неизпълнени клаузи по същия договор е приблизително 60 млн лв. На всичко отгоре в момента руснаците строят мост над Керч канал ,като за сега не ясно дали ще могат да минават кораби под него,ако не могат то украинските пристанища Бердянск и Мариупол да станат неизпозваеми(това е май ,цялата идея на моста -да срине украинската икономика вземайки предвид ,че терминалите за износ на въглища и желязо са точно в тези две пристанища) а с това и около 30% от корабите на БМФ са предначначени точно за тези пристанища. Апропо споменатия от теб Ал.Ал. не е ли бившия директор на БМФ ;) ?
Но да се върнем към футбола -почти всичко на този свят се прави с цел да се печелят пари и засега браво на братя Домусчиеви и техния проект Лудогорец. Засега проекта им изглежда печеливш, като има възможност да се печелят пари от ЕКТ , защо не. За мен този модел не е стъпил на здрава основа- от 2018 УЕФА променя правилника на ШЛ и за влизане в групите на ШЛ ще трябва да мине "през трупа" на шампионите на Гърция, Швейцария, Австрия или Шотландия , въпреки че за мен в този момент Лудогорец играе много добре и не отстъпва на тези отбори според мен ,но все пак става дума за клубове разполагащи с доста по-голям бюджет просто реалностите са такива и според мен не се очертава промяна.
За мен основните приходи за един клуб трябва да идват от привържениците му(пряко или коствено)- на първо място телевизионни права. Колкото и нереално да звучи в този момент ако приемем че Левски има едно 300 хил абоната готови да го гледат и да плащат по 2 лв на месец - това прави 6 млн лва на година. На второ място продажбата на фен артикули- примерно в съседна Турция Бешикташ на година продава по 2 млн фланелки на година ,ако Левски се доближи до 100 хил на година това прави още едни 2-3 млн на година. След това идват приходи от спонсори ,а приходи от трансфери и ЕКТ са добре дошли,но не може да се гради стратегия на тях ,все пак много зависи от жребия напълно възможно е още в първия мач да се падне непреодолим съперник. За мен устойчива е такав астратегия при която приходите на клуба може да се реализират и без трансфери и приходи от ЕКТ. Но това разбира се мое мнение и на този етап е нереалистично и е сферата на добрите пожелания.

Потребителски аватар
mikata

Мнениеот mikata » 18 яну 2017 22:54

Продадените фланелки досега са около 500-600бр.
България има природни богатства,

България има народ несломим,

България има от всичко по малко

но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !

Потребителски аватар
Долно уйно
Контакти:

Мнениеот Долно уйно » 18 яну 2017 23:06

Синчец червения Литекс последните години залагаше основно на юноши + качествени чужденци, резултата го виждаш, както в България, така и в Европа.
Едва ли феновете на Левски ще се задоволят с подобни ниво на отбора им.
Това, че в момента Левски страда от финансово-политически игри пречи на клуба и от там си генерираш мненията ;)

Ти па ако все още не си разбрал, кой драска с тоя акаунт ще ме умориш :)
Пародийна Перуканова Лига a.k.a. ППЛ, Made in Bulgaristan

Потребителски аватар
levski4ever86

Мнениеот levski4ever86 » 19 яну 2017 00:38

Какви показатели и тестове бе баце.
Така наречените ни юноши трениращи с първия отбор са пълна скръб.
Два паса и едно центриране не могат да направят като хората когато влязат в игра при мъжете
Видяхме в младежката шампионска лига какво направиха.
Някакви циганета ни пръснаха от бой.
[center]България е нашата родина, Апостола е нашия баща, "Георги Аспарухов" е стадиона, а "Левски" е в нашите сърца!
[wrapimg=]http://i.imgur.com/ByfNCqX.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
mikata

Мнениеот mikata » 19 яну 2017 11:08

Йовов: На "Герена" липсва трансферната стратегия

В последните седмици около Левски се заформиха две сериозни саги. Едната все още е свързана с трансфера на Антон Огнянов, който иначе бе считан за сигурен, а втората е с непокорния Хеан Деса. "Меридиан мач" зададе тези два въпроса на бившия футболист и ръководител на 26-кратния шампион на България Христо Йовов, който даде и своето мнение по селекцията.

- Какво мислите за сагата с Антон Огнянов, при положение че преди време такива играчи ги пускаха само като зрители на „Герена"?
- Искам да отбележа, че съм запознат със случая. Аз съм сред хората, които привлякоха Антон Огнянов в Левски предния път. Не сам, аз със скаутите и желанието на старши треньора Тони Здравков. Доколкото чувам сега, момчето иска просто старата си заплата от "Герена". Когато той е играл в Левски, не му се е получило заради нелепа контузия, нормално е след това да си иска поне старите условия. Още повече, че направи сериозна есен с екипа на Дунав. Не бива толкова да много да се нахвърляме върху него и да считаме, че футболистът задължително е виновен.

- Как трябва да процедира Левски с Хеан Деса - да го уволни дисциплинарно, да търси трансфер или да се опита да го върне и използва?
- Случаят с Хеан Деса е такъв, че Левски има само едно вярно решение. Трябва да се действа твърдо. Когато аз бях спортен директор, имахме подобна ситуация с Нуно Пинто и той понесе съответното наказание. Още повече, че Деса с нищо не се е доказал на Левски. До момента е само длъжник на клуба, нищо повече, за да му се правят още отстъпки. Не съм наясно, разбира се, дали не е имал някакво разрешение да закъснее. Но ако е виновен изцяло той, нека си понесе отговорността.

- Не е ли странно, че клубът стартира селекцията с централен защитник, при положение че все още има други петима в състава си? На кои постове се нуждае тимът от още попълнения?
- На кои постове Левски ще привлича, зависи изцяло от треньора. Нямам мнение по това, че привличат основно защитници. Може би Елин иска да въвежда някакви иновации, да пробва нещо нестандартно, наистина не знам. Трябва обаче да бъдат оставени на спокойствие да си взимат решенията. После по резултатите ще бъдат съдени, как са се справили със селекцията.

- Кое е по-правилно - мащабна селекция сега, за да има готов отбор за евротурнирите, или да се изчака до лятото, когато нормално клубовете правят голяма промяна в отборите си?
- Според мен селекция се прави повече през лятото. Но тук е въпросът, че трябва да има някаква ясна трансферна стратегия, да се знае последователно какво се търси, какво се гледа, от какво има нужда, а не всеки трансферен прозорец да започваме отначало. В момента такава стратегия не виждам.

Потребителски аватар
mikata

Мнениеот mikata » 19 яну 2017 11:37

Левски срещу Виторул в петък от 18:30 ч.

Върни се в “Левски”