Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Кашчей

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Кашчей » 14 яну 2017 12:43

THE G.A.M.E написа:
Кашчей написа:
Ти нали си историк, ай сети се що се говори за Русия през ВСВ и защо Русия е единствен наследник на СССР в исторически план. Къде видя, че са взели само позитивите от СССР, защото аз други неща съм чел?!

Моето мнение в случая е без значение.
Важно е какво казва и прави политическата върхушка в Русия.
А техните действия и говорене нямат особена логика.

А в говоренето и действията на върхушката в Брюксел и отделните членки на ЕС има ли логика? Къде е логиката да налагаш санкции на една държава, заради недоказана намеса в делата на друга държава, но да не налагаш подобни на държава, с доказана намеса в делата на други държави?! Защо Косово да има право на самоопределение и да се бомбардира Сърбия, понеже не иска да им го даде, а ДНР, ЛНР и Крим да нямат подобно право, и да се подкрепя Украйна в това?!
Нещо за двоен стандарт, двуличие..или щом иде реч за поведение на ЕС и НАТО, тогава всичко е ОК и няма двоен стандарт и двуличие?!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 14 яну 2017 14:01

Кашчей написа:А в говоренето и действията на върхушката в Брюксел и отделните членки на ЕС има ли логика? Къде е логиката да налагаш санкции на една държава, заради недоказана намеса в делата на друга държава, но да не налагаш подобни на държава, с доказана намеса в делата на други държави?! Защо Косово да има право на самоопределение и да се бомбардира Сърбия, понеже не иска да им го даде, а ДНР, ЛНР и Крим да нямат подобно право, и да се подкрепя Украйна в това?!
Нещо за двоен стандарт, двуличие..или щом иде реч за поведение на ЕС и НАТО, тогава всичко е ОК и няма двоен стандарт и двуличие?!

Ти заеви това, ами дай да видим и другото нещо. Защо запада не скачаха, когата Украйна анексира Крим от матушка Россия, ами скачат когато си го върнаха 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 14 яну 2017 14:10

CTAHKO написа:
Кашчей написа:А в говоренето и действията на върхушката в Брюксел и отделните членки на ЕС има ли логика? Къде е логиката да налагаш санкции на една държава, заради недоказана намеса в делата на друга държава, но да не налагаш подобни на държава, с доказана намеса в делата на други държави?! Защо Косово да има право на самоопределение и да се бомбардира Сърбия, понеже не иска да им го даде, а ДНР, ЛНР и Крим да нямат подобно право, и да се подкрепя Украйна в това?!

Ти заеви това, ами дай да видим и другото нещо. Защо запада не скачаха, когата Украйна анексира Крим от матушка Россия, ами скачат когато си го върнаха 8-)

Станко, Украйна не е анексирала Крим. Тя няма нито сила, нито условия за подобен анекс. Крим е даден на Украйна от Хрушчов и при разпада на СССР естествено остава в Украйна..е имало някакъв референдум, ама имало и някакъв пияндурник Елцин....
Аз не пиша много в тази тема, но ме кефят праволинейните, за които има двоен стандарт, само когато се прилага от Русия, но не и от Запада. При прилагане на същото от ЕС или САЩ, Канада, тогава е демократично налагано правило..ако някой може да обясни какво демократично има в налагането на едно правило :roll:
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 14 яну 2017 14:37

Тези продължават да изумяват света.
Поне на имена на препаратите го докарват 8-)
Агент Алекс изчезна тия дни, нещо да не е препил :?

В Петербург са открити телата на трима души, починали след като са пили препарат за миене на стъкла „Дядо Мраз“.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
GA_ veliki
Контакти:

Мнениеот GA_ veliki » 14 яну 2017 14:40

Кашчей написа:Станко, Украйна не е анексирала Крим. Тя няма нито сила, нито условия за подобен анекс. Крим е даден на Украйна от Хрушчов и при разпада на СССР естествено остава в Украйна..е имало някакъв референдум, ама имало и някакъв пияндурник Елцин....
Аз не пиша много в тази тема, но ме кефят праволинейните, за които има двоен стандарт, само когато се прилага от Русия, но не и от Запада. При прилагане на същото от ЕС или САЩ, Канада, тогава е демократично налагано правило..ако някой може да обясни какво демократично има в налагането на едно правило :roll:

На 5 декември 1994 г. в град Будапеща лидерите на Украйна, САЩ, Русия и Великобритания подписват Меморандум за гаранциите за безопасността във връзка с присъединяването на Украйна към Договора за неразпространение на ядрено оръжие.
Съгласно Меморандума САЩ, РФ и Великобритания са задължени:

- да зачитат независимостта и суверенитета и съществуващите граници на Украйна;
- да се въздържат от заплахата или използването на сила срещу териториалната цялост или политическата независимост на Украйна, както и гарантират, че техни оръжия няма да бъдат използвани срещу Украйна, освен при самозащита или по друг начин в съответствие с Хартата на Организацията на обединените нации;
- да се въздържат от икономическа принуда, за да подчинят в техен собствен интерес упражняването от Украйна на нейните права, присъщи на нейния суверенитет и по този начин да си осигурят предимства от всякакво естество;

Подписа на Русия не струва 2 пари
... но ме кефят праволинейните, за които има двоен стандарт, само когато се прилага от Запада, но не и от Русия.
Не с гняв, със смях се убива..
Това е спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България... :lol:
Това, че не обичам сащ не значи,че обичам путин
"Люлека ми замириса"

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 14 яну 2017 14:42

GA_ veliki написа:
Кашчей написа:Станко, Украйна не е анексирала Крим. Тя няма нито сила, нито условия за подобен анекс. Крим е даден на Украйна от Хрушчов и при разпада на СССР естествено остава в Украйна..е имало някакъв референдум, ама имало и някакъв пияндурник Елцин....

На 5 декември 1994 г. в град Будапеща лидерите на Украйна, САЩ, Русия и Великобритания подписват Меморандум за гаранциите за безопасността във връзка с присъединяването на Украйна към Договора за неразпространение на ядрено оръжие.
Съгласно Меморандума САЩ, РФ и Великобритания са задължени:

- да зачитат независимостта и суверенитета и съществуващите граници на Украйна;
- да се въздържат от заплахата или използването на сила срещу териториалната цялост или политическата независимост на Украйна, както и гарантират, че техни оръжия няма да бъдат използвани срещу Украйна, освен при самозащита или по друг начин в съответствие с Хартата на Организацията на обединените нации;
- да се въздържат от икономическа принуда, за да подчинят в техен собствен интерес упражняването от Украйна на нейните права, присъщи на нейния суверенитет и по този начин да си осигурят предимства от всякакво естество;

Подписа на Русия не струва 2 пари
... но ме кефят праволинейните, за които има двоен стандарт, само когато се прилага от Запада, но не и от Русия.

Майдана вписва ли се в меморандума?
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 14 яну 2017 15:14

Кашчей написа:
А в говоренето и действията на върхушката в Брюксел и отделните членки на ЕС има ли логика? Къде е логиката да налагаш санкции на една държава, заради недоказана намеса в делата на друга държава, но да не налагаш подобни на държава, с доказана намеса в делата на други държави?! Защо Косово да има право на самоопределение и да се бомбардира Сърбия, понеже не иска да им го даде, а ДНР, ЛНР и Крим да нямат подобно право, и да се подкрепя Украйна в това?!

Еми същата работа. :lol:
Нали това казвам ...
THE G.A.M.E написа:и руснаците като западняците, сите са маскари, и гледат само да прекарват малките.

Проблема е, че в Москва се имат се читава алтернатива на Западните структури.
Но на какво отгоре ? :roll:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 14 яну 2017 15:21

THE G.A.M.E написа:
Кашчей написа:

Еми същата работа. :lol:
Нали това казвам ...
THE G.A.M.E написа:и руснаците като западняците, сите са маскари, и гледат само да прекарват малките.

Проблема е, че в Москва се имат се читава алтернатива на Западните структури.
Но на какво отгоре ? :roll:

Не казваш това :mrgreen: И много други неща не казваш. Няма и никога да ги кажеш защото си с едностранчив поглед върху нещата от политиката, както прочем съм и аз, но поне не си налагам мнението в темите тук.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 14 яну 2017 15:35

Кашчей написа:
Няма и никога да ги кажеш защото си с едностранчив поглед върху нещата от политиката, както прочем съм и аз, но поне не си налагам мнението в темите тук.

Едностранчив поглед значи, да гледам само в една посока, а аз не гледам в нито една посока.
Щото, както писах ...
THE G.A.M.E написа:сите са маскари

Съдя и двете страни ( Русия и Запада ) ... Вярно, от моята камбанария.
Но по добре така, от колкото да изпадна в самозаблуждение, че едните са добрите, пък другите са лошите.

За съжаление на нас ( България и българите ) ... Ни се налага да избираме "по-малкото зло", не само във вътрешно-политически план.
Ако има някви "пристрастия" в мен, то това е, че смятам "Запада" за "по-малкото" зло.
По този въпрос съм отворен за градивна дискусия.

Не мисля, че налагам мнението си.
Даже напротив, често съм давал алтернативи на мои мнения, без да твърдя, че аз непременно съм прав. :roll:
Последна промяна от THE G.A.M.E на 14 яну 2017 15:51, променено общо 1 път.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Messi_fan

Мнениеот Messi_fan » 14 яну 2017 15:36

Те янките да бяха само едни, ок. Ама те са десетки, десетки на година. Просто правителството на САЩ трябва да направи нещо по въпроса за липсата на какъвто и да е контрол върху оръжията и масовата наркоманизация на янките. Преди две години пък нали имаше случай на някаква дето беше заклала бебето си, понеже ревяло много. Стриптизьорка, наркозависима и в дома й бяха открили незаконно оръжие. Просто ди америкън дрийм. :roll:

Върни се в “Свободна зона”