HoUs4oOL написа:
Естествено, че няма да се включат, също както страни като Италия и Франция няма да тръгнат да завладяват Урал, ако на някой в страната на свободата му хрумне да освобождава и да демилитаризира руския народ.
Китай няма как да е №1 в Азия, няма как Китай да доминира над Южна Корея или Япония, още по-малко може да доминира над Индия.
Азия става прекалено голяма, за да бъде водена от една страна, всъщност Азия може би ще бъде следващия ''център на света'', Европа се провали политически, предстои и да се сгромоляса демографски, от което следва да отстъпи пред Азия и икономически.
Политически, Китай почти няма съюзници в Азия, единствено Пакистан минава за такъв, заради икономическия коридор, макар че по-скоро китайците просто използват Пакистан за маша срещу Индия.
Дори Северна Корея избива про-китайски политици, оня чичо който го утрепаха със зенитната ракета, беше такъв.
Русия пък няма никакви амбиции да доминира в Азия, даже и в бившите съветски републики, където има огромно културно влияние.
Понятието ''съюзници'' е много деликатно, Гърция и Турция например съюзници ли са, почти всички страни от ЕС са съюзници с Турция в натото, обаче поведението на двете страни около бежанската криза прилича ли на съюзни отношения?
Да не споменаваме подкрепата на някои европейски страни за кюрдските организации...
Любопитно ми е кои страни от Нато смяташ за потенциални съюзници на Русия, аз такива почти не виждам, освен може би Гърция и Словакия.
На Русия не ѝ трябва военен съюз, това само ще послужи за укрепване на ЕС и нато, от военен съюз с Иран Русия не печели нищо, освен потенциални врагове, не виждам как би се сключил такъв съюз.
Aми нищо по различно от мен не пишеш, освен това, че на руснаците не им трябват военни съюзници.
Китай ще си играят соло ( неутрални ) при евентуален голям конфликт, още повече ако конфликтът е между НАТО и Русия.
Ако успеят да останат неутрални, в бъдеще само ще спечелят от това.
Сега, можеби си прав, че Китай никога няма да задминат Япония и Ю. Корея, но това няма да им попречи да опитат.
Опитите ги виждаме и днес.
Всъщност големият им противник е Русия... И ако с корейци и японци, Китай нямат някви сериозни териториални спорове, то за Източен Сибир "поднебесните" ще чакат изгоден случай, колкото е необходимо.
Индия не мисля, че могат да бъдат част от пъзела.
Там Великобритания все още имат сериозно влияние.
Разбира се, Индия ще се бият, ако ги нападнат.
Това ест. важи и за китайците.
Що се отнася до това, дали Русия търси военни сътрудници... Днес виждаме, че се опитват всячески, освен икономически, да създадът и политически Алианс, който дефакто може и да е военен.
Путин го каза в Рим... Че за момента е лудост да се мисли, че Русия може да воюват срещу НАТО.
Няма да им трябват Съюзници, ако НАТО се разпадне.
Тогава самите руснаци ще бъдат примамлив военен партньор.