Моуриньо определено възроди Карик. Знаете, че аз лично никога не съм го харесвал, но в случая не мога да кажа на черното бяло. Също така забелязвам, че изглежда в доста добра физическа форма, за което съдя най-вече по спринтирането да догони човек през центъра, което нерядко се случва или казано накратко - той покрива сериозен периметър/дистанция за възрастта си, бори се наравно и изобщо изглежда свеж.
Да не би да е тръгнал на йога? 

Всъщност, голяма част отбора изглеждат в прекрасна спортна форма(да не кажа всички) и в този ред на мисли е ключово да се спомене и за нашата поличба от последните години с контузиите. 
Не съм перфектно запознат, но доколкото помня Челси при Моуриньо доста рядко имаше контузии, изкараха в шампионския сезон(2014-2015) буквално с един и същи състав, докато при нас...Ван Гаал непрекъснато се оплакваше пред медиите, а веднъж настъпи сензация, когато обяви публично, че имаме само един контузен, 
можете ли да повярвате!?Сиреч, тънката ми мисъл е, че е силно вероятно т.нар.методика на тренировъчния процес, новият щаб и пр.(+доза късмет, без него не може) да играят ключова роля за тази работа.
Ето, че този сезон(да чукнем на Фелайни  

) положението е повече от нормално, визирайки най-вече хората, които играят редовно. 
Няколко думи и за мача:
1.Жалко, че пак имахме 15+ удара, а този резултат е доста малък(на техния фон).
Понякога се чудя, а бе, тези играчи, толкова ли нямат сила да ритнат топката? Вътрешният фалц на Марсиал и Рашфорд като по учебник при головете, ама в останалите ситуации? Рууни едно време с каква първичност шутираше, а сега...все се опитва на вътрешен фалц, технично, което реално не е в неговия стил, не че не трябва да го прави, но като имаш възможност "да скъсаш мрежата", какво ги жалиш!?
2.Очаквах малко повечко от Рединг(като хъс и агресия) и Яп Стам, който е доста харизматичен в ролята си на мениджър(поведението му и езикът на тялото ми допаднаха, а и за първи път го гледам като мениджър).
Кой е предполагал, че онова холандско "животно" някога ще се насочи към тази професия?
Но фактът, че отборът се намира на 3-то място в Чемпиъншип, говори красноречиво за добрата работа, която се върши там. Успех и догодина във Висшата лига!