Левски: Трансферна зима (Спекулации, слухове и реалност)

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: Левски: Трансферна зима (Спекулации, слухове и реалност)

Мнениеот Tommi » 05 яну 2017 21:42

Groucho написа:
Tommi написа:Аякс е възможно най-неподходящият пример. :) Защото тази политика го превърна от европейски гранд в европейски средняк. :) Просто нещата много се променят и не са като едно време. И Аякс, и ПСВ, и Фейенорд, и останалите холандци вече доста изостанаха от най-високото европейско ниво.

Затова написах за мащабите. Аякс е бил европейски гранд, но никой български клуб не е бил такъв и няма никога да бъде.
Нямам предвид най-високото европейско ниво, говоря за локално ниво: Аякс в Холандия, Левски в България. Аякс разчита на собствени футболисти и постига успехи, няма нужда да се сравнява с Барселона или Байерн в момента.

Tommi написа:А според мен е хубаво да се учим от най-добрите и да гледаме те какво правят. Да, мащабите са много различни, но все пак може да "откраднем" някакви сполучливи практики.

Традиционно най-силните футболни школи в Европа са холандската, италианската и немската. Испанците изгряха в последните 10-на години с методики и резултати. Това са най-добрите практики за учене и "крадене".

Само че от гледна точка на Аякс това е сваляне на нивото.
А развитието на клуба не е свързано само с школата. Но да, във всички отношения има какво да се научи и от испанци, и от холандци, италианци, германци, англичани и т.н.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 05 яну 2017 21:51

Tommi написа:Само че от гледна точка на Аякс това е сваляне на нивото.
А развитието на клуба не е свързано само с школата.

По първото не съм много съгласен, но не ми се разписва в момента. Само се запитай колко пари бяха нужни на ПСЖ, за да влезе този клуб в топ 8 на ШЛ.
Развитието на клуба не е свързано само с школата, вярно е. Могат да се учат от Аякс и на финансово управление и политика, няма да сбъркат.

Долно уйно написа:С голобради юноши на война не се ходи.
Синчец ясно е на всички, че детенцето ти тренира в школата на Левски, да ти е живо и здрав, и да стане велик футболист, но спри моля ти се да се филмираш с тези школи и че те ще спасят българския футбол, че е смешно.

А, интересно. Ако родните школи не спасят българския футбол, кое ще го направи :? Защото аз виждам само една възможност: отцепване на каталунските ни братя и Барселона от Испания и предприсъединително припознаване на България и ППЛ за следваща родина и първенство :lol:

Потребителски аватар
shwepi
Контакти:

Мнениеот shwepi » 05 яну 2017 22:33

sin4ec написа:...
Така не става. Коприваров, Хичо, Домовчийски, Живко-тази четворка говори ли ви нещо?
С негри ли бихме Оксер, или с тях?

Да те допълна
1986 - Кирил Вангелов
1987 - Георги Славчев
1988 - Георги Донков, Здравко Здравков
1989 - Илия Груев, Велко Йотов
39 PFC CSKA Sofia BUL 25 0 98 41 16 41 140 144 98 -4
:?:
147 PFC CSKA-Sofia JSC BUL 4 0 16 8 1 7 29 28 17 1
:!:

Потребителски аватар
Долно уйно
Контакти:

Мнениеот Долно уйно » 05 яну 2017 22:38

Groucho написа:
Tommi написа:Само че от гледна точка на Аякс това е сваляне на нивото.
А развитието на клуба не е свързано само с школата.

По първото не съм много съгласен, но не ми се разписва в момента. Само се запитай колко пари бяха нужни на ПСЖ, за да влезе този клуб в топ 8 на ШЛ.
Развитието на клуба не е свързано само с школата, вярно е. Могат да се учат от Аякс и на финансово управление и политика, няма да сбъркат.

Долно уйно написа:С голобради юноши на война не се ходи.
Синчец ясно е на всички, че детенцето ти тренира в школата на Левски, да ти е живо и здрав, и да стане велик футболист, но спри моля ти се да се филмираш с тези школи и че те ще спасят българския футбол, че е смешно.

А, интересно. Ако родните школи не спасят българския футбол, кое ще го направи :? Защото аз виждам само една възможност: отцепване на каталунските ни братя и Барселона от Испания и предприсъединително припознаване на България и ППЛ за следваща родина и първенство :lol:

На първо място да се спраъ да се пишат правилата на коляно, на
второ място дори написани на коляно да се спазват, на

Българския футбол трябва да бъде спасен от тези, които го управляват.

Казах ли, че без финанси НЯМА да стане?
Една футболна школа за да се разчита на същата да извади качество са й нужни не по малко от милион и половина на сезон, колко клуба могат да си го позволят.

Идва ти младежки отбор на клуб създаден преди 10 години и те прави мармалад.
Пародийна Перуканова Лига a.k.a. ППЛ, Made in Bulgaristan

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 05 яну 2017 23:35

Долно уйно написа:На първо място ... ... ... мармалад.

[offtopic]Toва са верни, но по-скоро спомагателни условия на съвсем простата логика:
За да има футбол, трябва да има футболисти. За да има футболисти, трябва да има школи, които да ги произведат и клубове, които да им дадат шанс да практикуват професията си. С драконовски правила или без, с милиони или без - все тая. Ако са налични милионите и правилата, но пак се купуват чужденци и не се гласува доверие на родните играчи, няма да има български футбол. Не сме извадили качествен футболист след Бербатов. sin4ec e напълно прав в случая, няма как да го спираш от "филмиране" по въпроса за школите, защото положението е трагично в момента. И единственият шанс това положение да се промени е феновете да окажат натиск върху клубните босове и БФС по този въпрос.

Мармаладът, за който пишеш се явява качествен показател. В момента българският футбол се бори за оцеляването си. С чужденци от кол и въже ще оцелее във вид на тахан 8-)[/offtopic]

Потребителски аватар
Долно уйно
Контакти:

Мнениеот Долно уйно » 05 яну 2017 23:44

Имаш идеален пример, Лудогорец все още нямат работеща школа, но са си отбор от средноевропейско ниво, как така са го направили без школа?
Без пари не става, така че все тая дали имаш школа или не.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 05 яну 2017 23:50

Да, ама този Лудогорец с абсолютно нищо не допринася за националния отбор и на 90% от феновете им е през к*ра за него. Или е важно да имаме отбор в ШЛ, пък Люксембург да ни шие 3 насред София?
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 05 яну 2017 23:54

Долно уйно написа:Имаш идеален пример, Лудогорец все още нямат работеща школа, но са си отбор от средноевропейско ниво, как така са го направили без школа?

[offtopic]Това твърдение се отнася за един-единствен клуб и е ирелевантно на това твърдение :arrow:
Долно уйно написа:...спри моля ти се да се филмираш с тези школи и че те ще спасят българския футбол, че е смешно.

което се отнася за съвсем друго нещо.

Почва да прилича на дискусията около един бас за клубна телевизия и контроли :lol:
Всички знаят защо Лудогорец е отбор от средноевропейско ниво, нямам намерение да пиша за тях.[/offtopic]

Потребителски аватар
Долно уйно
Контакти:

Мнениеот Долно уйно » 06 яну 2017 01:18

rhaegar написа:Да, ама този Лудогорец с абсолютно нищо не допринася за националния отбор и на 90% от феновете им е през к*ра за него. Или е важно да имаме отбор в ШЛ, пък Люксембург да ни шие 3 насред София?

За националния отбор да си се грижи БФС, това не е работа на клубовете, а и на кой му дреме за пародията национален отбор?

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 06 яну 2017 10:01

Е БФС ли да създаде футболисти за националния отбор? Да направят една лаборатория до новата база и да клонират всичко живо, от Меси до Марселиньо. След 18 години ще имаме чудесен национален отбор, отгледан в клетки.

На хората спря да им пука за националния отбор, както скоро ще спре да им пука и за клубните, точно заради това-достигането на нивото на Люксембург и Малта, благодарение на корупция, уредени мачове и деградация в манталитета на младите футболисти.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Върни се в “Левски”