Мнениеот doktora25 » 22 дек 2016 00:39
По-сериозни изводи със сигурност ще могат да се направят през пролетта, след като е провел пълноценна подготовка и по-ясно се забележи неговият почерк и тактически замисъл. Дано вземем и поне 1 нов халф. Все пак мога да откроя няколко положителни и няколко отрицателни неща.
Позитивното:
-спечелената суперкупа
-задоволителните резултати. Продължаваме на всички фронтове. Нелоша преднина в БЛ, която ще ни държи мобилизирани за по-дълго, съперник за 8-финалите в ШЛ, какъвто сме имали в близо половината от последните сезони.
-по-малко контузии
-има какво още да се подобрява, но защитата ми се струва една идея по-стабилна от изминалите 3 сезона. Тази пропаст, която в определени моменти се появяваше между защитата и халфовата линия и от която класните бързи съперникови футболисти умело можеха да се възползват на контраатака вече сякаш рядко се вижда. Като изпълнители мисля че за този сезон имаме всичко необходимо в отбрана, но трябва да мислим за заместник на капитана за следващите.
Негативното:
-слабата форма, в която изпаднаха някои ключови футболисти. Може да се дължи на случайност, на преумора, поради липсата на алтернативност, но може и треньорът да има своята вина.
-не ми хареса това, че той не пожела да изкорени тики-таката, а искаше да прави минимални промени и подобрения. Може ефектът от това в рамките на целия сезон да е по-скоро положителен или рискът от коренната промяна да е твърде голям, но използването на чужда неатрактивна по презумпция схема в която не е специализиран при спад във формата на някои играчи доведе до безидейност, неатрактивност и мъка в много игрови минути по време на първата му половина.
-възгледите му в халфовата линия и офанзивен план. Той заложи на 2-ма почти несменяеми титуляри - Алонсо и Тиаго, Левандовски също - а останалите ротираше. Всъщност ротираните футболисти носеха свежест, класа и дърпаха отбора напред. От своя страна несменяемите играха слабо през по-голямата част от времето и се разиграха едва в последните мачове. Но пък и алтернативите в това отношение не са много или пък е твърдо опасно да бъдат въртяни още повече играчи. На мнение съм обаче, че Ренато не получи достатъчно игрови минути или по-скоро ги получи в неподходящ момент, както и че Кимих не трябваше толкова лесно да загуби титулярното си място на фона на това, което направи през първата му половина. Поне 1-ят от тях двамата задължително трябва да започва сред стартовите 11.
-Радващо е че не използва 4-1-4-1 или 3-4-3, но все още не ме е убедил че 4-3-3 е точната схема, при която Байерн би изглеждал по най-добрия начин.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!