Мнениеот thisisthelife » 04 дек 2016 16:29
На първо време трябва да се отбележи, че тази есен отборът се представя добре. Да, имаше някои слаби мачове, но имаше и доста добри такива. В сравнение с миналия сезон и мъките на Спасов по време на цялата кампания, сега може да се каже, че отборът играе много по-разумно и компактно. Събрахме приличен актив от точки и по всичко личи, че мястото в шестицата ни е сигурно. За нещо повече, обаче, ще трябват и сериозни попълнения.
Най-важното ни ''попълнение'' се казва ''Тича''. Много се изписа и изговори по тази тема. Аз се надявам на пролет тимът отново да заиграе на собствения си стадион . Реално погледнато, цяла есен играем като гости, а ако мачовете срещу Славия, Пирин, Локо Горна бяха на ''Тича'', съм убеден, че щяхме да спечелим поне един от тях. У дома и стените помагат, а в момента отборът страда именно от това по време на "домакинските" си срещи.
Проблемите в кадрови план са също толкова дискутирани, колкото и темата "Тича" - къса резервна скамейка, откровени футболни инвалиди в състава, голям брой застаряващи футболисти (при това ключови такива). Радостно е, че през лятото намерихме класен вратар, добър десен бек (въпреки големите резерви към Сукуп), отличен халф в лицето на Цветков и прилично крило (отново, въпреки слабото представяне в началото). За съжаление, останалите ни летни попълнения са.... тотал щета. Кузма ме изумява с неориентираността си във всеки мач, Малик можем да го отпишем тотално, а Михайлов не мисля, че става и за трети вратар. За Коконов съм на мнение, че е нелош футболист за българските стандарти, но страда от липса на конкуренция. Романов за една година показа, че дълбае стремглаво надолу, а формата му от Локо София ще си остане само в миналото. Гонзо не дава индикации за доверие към Неделчев, а това само задълбочава липсата на конкуренция за Коконов. Но това е проблем, който не засяга само него, а и целия отбор. Например, Паланков играеше доста по-добре, когато в Черно Море бяха Стенио и Клок - играчи, които играят на неговия пост и се конкурират помежду си за титулярно място
През зимата е нужно да се адресират проблемите на състава. Играчи като Малик, Романов, Траянов, Кузма и Михайлов трябва да бъдат задължително освободени. За тях можем да кажем само, че са тотално безполезни и вредят на отбора. Паланков и Дани мисля, че е добре да останат до лятото, защото малко, или много допринасят с опит и могат да се включат във мачове, изискващи такъв. Станчев и Николов заформиха добро партньорство в сърцето на отбраната, но нямат никаква алтернатива. На мястото на Траянов е наложително привличането на добър централен защитник. Мишо Венков даде много на Черно Море, но си личи, че започва да издиша физически, а и реално нямаме друга опция на левия бек. Второто попълнение трябва да е именно в тази зона. Жоро Илиев е легенда, която дори на 35 показва класа, но и при него възрастта си казва тежката дума. Третото зимно попълнение трябва да е именно креативен играч в халфовата линия, който да може да замести Капитана. По крилата Секо и Коконов са твърди титуляри, а ако някой от тях се контузи, или е извън форма, отново нямаме опции. Романов е бита карта, а Гонзо рядко поглежда към Минков, или Неделчев. Именно по тези причини четвъртото зимно попълнение трябва да е крило.
Един от големите недостатъци на Черно Море през тази есен е липсата на свежест след 60-тата минута, но това е нормално - голяма част от титулярите ни са на повече от 30 години. Именно затова новите попълнения в отбора трябва задължително да са по-млади играчи - максимум 25-26 годишни. Лично аз се надявам Йосков и Минков да имат по-голяма роля през пролетта. Първият е безспорен талант и много по-добра опция от неориентираният Кузма, а вторият показа много хъс, желание и енергия за малкото време, през което игра. На мнение съм, че тези момчета има какво да дадат на Черно Море и са бъдещето на този клуб. Ако Гонзо прецени, че не са все още готови, е поне редно да играят под наем някъде.
Truth is hate for those that hate the truth.