75 години от атаката над Пърл Харбър

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Re: 75 години от атаката над Пърл Харбър

Мнениеот язе » 10 дек 2016 00:04

Messi_fan написа:
язе написа:
1982 написа:
Това са поредните съветски митове, че на запад почти нямало съпротива, всичко било на изток.

Е как бе, всички сме чували за легендарната френска съпротива. :mrgreen: Легендарна,щото всички я знаят, но никой не я е виждал. :lol:
Извън майтапа, кенефите в СССР са дали повече зор на германците от Европата...

хахха това за франсетата направо ме разби. Знаеш ли как водят война франчулята ? Пред тях е фронта, те правят кръгом на 180 градуса и пълен напред. :mrgreen: :mrgreen:

Аз имам известни подозрения относно френската тактика в случая. По простата причина, че за да избягаш от фронта две неща са здължителни. Първо, наличието на фронт и второ, да си присъствал... Но! Понастоящем и те са ПОБЕДИТЕЛИ. :lol: Така че, вив ла Франс,правете любов а не война и изненадайте осверипелия агресор с... розичката си. :lol: Де Гол, Де Облечен, кой както му е удобно...
... и после внезапно си направих секуро.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 10 дек 2016 00:44

язе написа:Аз имам известни подозрения относно френската тактика в случая. По простата причина, че за да избягаш от фронта две неща са здължителни. Първо, наличието на фронт и второ, да си присъствал... Но! Понастоящем и те са ПОБЕДИТЕЛИ. :lol: Така че, вив ла Франс,правете любов а не война и изненадайте осверипелия агресор с... розичката си. :lol: Де Гол, Де Облечен, кой както му е удобно...

И аз не съм фен на франсетата, ама при Наполеон I и Наполеон III са стояли малко по-различно нещата... :mrgreen:

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 10 дек 2016 01:04

diplomat написа:
язе написа:Аз имам известни подозрения относно френската тактика в случая. По простата причина, че за да избягаш от фронта две неща са здължителни. Първо, наличието на фронт и второ, да си присъствал... Но! Понастоящем и те са ПОБЕДИТЕЛИ. :lol: Така че, вив ла Франс,правете любов а не война и изненадайте осверипелия агресор с... розичката си. :lol: Де Гол, Де Облечен, кой както му е удобно...

И аз не съм фен на франсетата, ама при Наполеон I и Наполеон III са стояли малко по-различно нещата... :mrgreen:

Даже много по- различно в някои отношения. Било им е неудобно. :lol:

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 10 дек 2016 01:36

язе написа:
diplomat написа:

Даже много по- различно в някои отношения. Било им е неудобно. :lol:

Подценяваш постигнатото през тези периоди и историческата им стойност за цяла Европа. Аз не го казвам с цел плюене по Русия, а точно обратното.

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 10 дек 2016 16:53

Мне,просто си дрънкам глупости- нали затва е темата. :mrgreen:

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 10 дек 2016 17:56

язе написа:Мне,просто си дрънкам глупости- нали затва е темата. :mrgreen:

Ясно, аз просто не смятам, че трябва да се гледа толкова еднозначно и емоционално на тези събития. :lol: Все пак е минало и ще е хубаво да можем с рационален поглед да разсъждаваме, за да използваме историята и да се учим от нея.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 10 дек 2016 19:02

1982 написа:Ми, примерно, мощната 1-а СС танкова дивизия, начело с легендарния танков ас Михаел Витман, които са преместени от източния фронт на западния, ама на запад не е като паляците от розовата армия и им пръсват задниците, включително и на Мишо Витман. :mrgreen: :mrgreen:

Това са поредните съветски митове, че на запад почти нямало съпротива, всичко било на изток.

п.п.: довършили сте грънци, включихте се наготово срещу жълтите, когато всичко вече бе ясно. 8-)

И в кво състояние е LSSAH когато я превхърлят бе , бамбина? :lol: И колко пъти изобщо е прехвърляна из франциите, италиите и Източния фронт? :lol: И ЗАЩО? :lol:
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 10 дек 2016 19:07

костенурк написа:само шумкар може така грубо да пренебрегва фактите и да е по заблуден и от овцата доли :lol: САЩ помагат освен на розовата армия така и на почти падналата Великобритания която без щатските конвои с помощи нямаше да издържи и една година.после заедно сцепват немците в северна африка и Италия и по това време вече са десантите на запад и в същото време мачкат Японската империя на другия край на света с мощен въздушен и морски флот 8-) в сегашни дни работите пак са так.в момента путинска русия разполага с един единствен самолетоносач Кузнецов който е строен 80-те в Украйна щото в русия няма и до ден днешен толкова голямо пристанище :lol: та въпросната бракма е дизел и пуши като комин и трябва на 3 месеца да зарежда гориво :lol: янките в момента имат над 10 самолетоносача всичките атомни които искарват по 30 години на вода 8-) мощта на запада никой не може успорва, затова целия цивилизован свят иска да е в съюз с тях,само шепа внучета на шумкари родоотстъпници си въобразяват небивалици.осъзнайте се вече,путинистчета малки мижавки миниатюрни 8-) :lol:

Видехме им мощта в Нам, кога от бързане да се изтеглят кацаха хеликоптер върху хеликоптер, деа паникьорите. :lol: Сега има там един интересен отрасъл в туризма, дето ходиш и гледаш как са правели мощните да изперколясват. Ходи да видиш, ако не страдаш от клаустрофобия. :lol:
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 10 дек 2016 20:02

diplomat написа:

Ясно, аз просто не смятам, че трябва да се гледа толкова еднозначно и емоционално на тези събития. :lol: Все пак е минало и ще е хубаво да можем с рационален поглед да разсъждаваме, за да използваме историята и да се учим от нея.

Звучи добре но... Когато ти пробутват камари с лъжи за история, ползите от изучаването и са за някой друг. ;)

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 10 дек 2016 20:09

язе написа:
diplomat написа:

Звучи добре но... Когато ти пробутват камари с лъжи за история, ползите от изучаването и са за някой друг. ;)

Значи в случая зависи как и откъде се информираш по тези въпроси. Лъжа ли е, че Русия е най-силната военно държава в Европа през 19 век и използва системата изградена от Виенския конгрес, за да увеличава влиянието и значимостта си?

Върни се в “Свободна зона”