ШЛ: Реал Мадрид - Борусия Дортмунд - 2:2 FT

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Iavor
Контакти:

Re: ШЛ: Реал Мадрид - Борусия Дортмунд - 2:2 FT

Мнениеот Iavor » 08 дек 2016 12:43

Мачът завърши, както Реал искаха :) . Сега да му мисли Лестър!

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 08 дек 2016 15:53

sapio0o написа:Не мисля, че Зидан е бил надигран. Това, че Марсело (първи негов слаб мач от много време) се прави на Роналдиньо в 88-та минута и Дортмунд се организират перфектно за контрата е тотално друг въпрос. Не мисля и че Зидан има вина за пропуските на Роналдо от ниво 6 клас. Не мисля и че отвратителната форма на Модрич е дело на Зидан. Играчите просто направиха много грешки. Честно казано ги имаше и срещу Барса. Бъркаме много пасове.

Дортмунд са много силен отбор. Според мен с повечко късмет могат да създадат проблеми на всеки. Не ги пожелавам на никого оттук нататък.

Изображение

Пич, Реал играе слабо от края на миналия сезон и всичко което прави е да печели чрез класа и чрез воля, и то невинаги. Съжалявам, но стана твърде много времето през което Реал не играе като отбор, а просто преследва точките. Колко месеца няма никакво подобрение в играта? Ако продължават така, няма да завършат добре сезона.

И защо не пусна в този мач Данило, Асенсио, Начо. Крайният резултат показва че това бе мач без значение. Освен слабия мач на Марсело и пропуските на Роналдо, Васкес игра слабо, Лукита също не е в най-добрата си форма,защитата ни е на ниво 1 клас, пасовете не са достатъчно прецизни и точни, а за капак на всичко се пускат Мората и Кроос да се разтъпчат на терена в уж "важния" мач, като първият се пуска в 84 минута. Това по чия вина е, на феновете ли, или на всички тези футболисти като се има впредвид че те са под предводителството на Зидан.

Тези статистики могат да бъдат много подвеждащи и опасни, ако се доверяваш прекалено много на тях, но всъщност те и ШЛ която спечели пазят мястото на Зидан, поне за момента.
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 08 дек 2016 15:59

Да, да, видяхме как завършваха сезоните при Пелегрини, Моуриньо и Анчелоти с уникалната игра. Всички знаем.

Вчерашният мач бе важен единствено за около 30% от феновете на Реал (за мен беше). Нито на Зидан, нито на играчите им пукаше дали ще бъдат първи или втори. Класират ли се? Класират се. Реал когато трябваше да играе при Зидан, го правеше и печелеше. Точка. Излязохме за победа, не се получи. Има и такива мачове.

Иначе за статистиката, според мен не се правят 34 поредни мача без загуба с воля и желание. :lol: Правят се с класа и с треньорски указания. Инак Бенитес да го бе сторил същото, тъй като водеше същата група от играчи.

Специално за вчера е хубаво да си припомниш, че както бе 2:0, така можеше да бъде и 4:0. После както бе 2:1, така можеше да е и 5:1. Зидан няма как да отговаря за пропуските на КР, неточните подавания на Модрич и липсата на концентрация от страна на Марсело. А и дявол да го вземе не сме паднали, та да правим някакви супер трагедии от тоя мач.

За смените - т'ва общо взето го добави просто, за да има още нещо, за което да се хванеш по посока хейт към Зидан. Значи според теб е грешно, че е пуснал Мората и Кроос? Защо? Кого да пусне? Касия? Смените са си смени, те не променят с кой знае колко схемата на отбора и тактиката, при все че остават 10-15 минути до края на срещата. Единствената грешка на Зидан е, че прибра отбора толкова рано. Реал не може да играе така и никога няма да може.
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
insaneboy1
Контакти:

Re: ШЛ: Реал Мадрид - Борусия Дортмунд / 07.12 / 21:45ч.

Мнениеот insaneboy1 » 08 дек 2016 16:10

sapio0o написа:Аз искам Арсенал, за да им върнем за 2006, но иначе имам респект към тях. Само те и Тотнъм играят хубав футбол от английските отбори. Пък и някак еднотипно всеки сезон да целят Барса и Байерн. Нека да видим малко разнообразие.

надявам се имаш предвид от тези които са в ШЛ
Последна промяна от insaneboy1 на 28 апр 2021 11:34, променено общо 2 пъти.
[wrapimg=]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcTgeRES7WfrIeE2Qzeot_8QxtSWJDD-scT3VA&usqp=CAU[/wrapimg]
Anulo mufa

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 08 дек 2016 16:14

Не следя английски футбол, за да изредя всички красиво играещи отбори. Аз казвам какво съм видял през годините. Годините не са една или две.
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]

rainman_p
Контакти:

Мнениеот rainman_p » 08 дек 2016 18:35

Половината от отборите на 1/8 финал въобще нямат място в ШЛ.

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 08 дек 2016 19:37

Дано накрая да не се окаже че на тези играчи не им е пукало не само за един мач, а и за целия сезон.

Смени се правят:

а) заради контузия
б) поради тактическо решение на треньора
в) за печелене на време
г) при решен мач, за да се даде повечко игрово време на футболист

Зидан вчера направи две такива по точка г.без мача да е решен.

И това когато става дума само за смените. Прибирането на отбора му е запазена марка, въпреки че Реал просто не може да се защитава.

И поради факта, че при него важи правилото "Докато има резултати, всичко е наред", в момента в който се издъни, той ще си получи заслужени критики(а не хейт), защото в момента игра просто няма, има едни резултати, които са плод на много различни фактори, не всички зависещи от самия Зидан.

А второ място в групата си е издънка, откъдето и да го погледнеш.
Анчелоти.

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 08 дек 2016 21:43

Защо да е издънка? На 1/8 финал ли сме? На 1/8 финал сме. Да, първото място е престиж и ни приляга повече, но пък има и такива моменти. Важното е как ще продължим оттук насетне. Според мен Реал играе добре и не знам защо бива така подценяван най-вече от собствените си фенове. За мен се намираме в най-добрия си период (игрово и статистически) от знам ли.. 2002/03 може би. 2011/12 бе другият такъв сезон и той завърши с титла, при това каква! В ШЛ всички знаем как отпаднахме.

CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 08 дек 2016 23:24

sapio0o написа:Защо да е издънка? На 1/8 финал ли сме? На 1/8 финал сме. Да, първото място е престиж и ни приляга повече, но пък има и такива моменти. Важното е как ще продължим оттук насетне. Според мен Реал играе добре и не знам защо бива така подценяван най-вече от собствените си фенове. За мен се намираме в най-добрия си период (игрово и статистически) от знам ли.. 2002/03 може би. 2011/12 бе другият такъв сезон и той завърши с титла, при това каква! В ШЛ всички знаем как отпаднахме.

Подкрепям колегата сапио. Реал се намира в отлична форма и дотук Зидан си върши почти перфектно работата. Естествено, че маниерът му да прибира отбора назад с цел да надхитря противника не ми допада. В моята идеалистична представа Реал винаги трябва да се опитва да надиграва противниците си, а не да ги надхитря..само че това е реалния свят и французинът така вижда нещата, така ги прави..Той е треньорът и си носи кръста.. Зидан си има собствена визия за това какъв футбол да играе отборът му и я прилага засега успешно. ;)
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 09 дек 2016 02:40

Не виждам нищо красиво в играта на Реал, освен някои моментни проблясъци. Този сезон има само един мач в който се видя нещо положително игрово и то бе срещу Атлетико. През останалото време е една такава канска мъка, клизма и адски много треперене за всяка точка.

Честно казано от времето на Шустер не съм гледал мачове на Реал с такова напрежение- практически този отбор го крепи проблемите които имат конкурентите и на моменти адския късмет.

Колко време вече е начело Зидан? Защо играта от месец на месец става все по анемична и плаха(освен заради самите контузии, но когато ти влиза Хамес или Кова като резерва, това не може да е сериозно оправдание)? Колко точки се загубиха по подобен на вчерашният начин? Какво да очакваме в следващите мачове, след като месеци наред този отбор изгражда аурата на такъв способен както да се вдигне на крака в тежки моменти, така и на такъв склонен към допускане на фатални грешки? Защо отборът играе толкова слабо в ШЛ? Защо се повтори грешката от мача с поляците? Как смята Зидан да реагира на нея, защото очевидно първото предупреждение не е било взето насериозно?Наистина ли е доволен от това което вижда?

Има относителна стабилност само в резултатите, но както всички знаем, без игра те са до време, след това се вижда реалността. Колко време му трябва на този отбор и може ли изобщо да покаже качество очаквано за клуб с такова реноме?

И тук не става дума за това какво се е случило в този мач, става дума за това което виждам от началото на сезона до този момент.
Анчелоти.

Върни се в “Реал Мадрид”