ШЛ: Реал Мадрид - Борусия Дортмунд - 2:2 FT

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Hohohoho

Re: ШЛ: Реал Мадрид - Борусия Дортмунд / 07.12 / 21:45ч.

Мнениеот Hohohoho » 07 дек 2016 23:48

sapio0o написа:Не, няма как да се паднем с испански отбор. Според мен ще врътнем нещо английско тоя път. Сиг Лестър.

Че екстра значи. Ние избегнахме почти всичко страшно. Само да не се натресем на Ювентус, че много може да замирише. Искам Арсенал, щото само ние май не сме пращали Шубата да се съсредоточава над Висшата лига.

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 07 дек 2016 23:50

Аз искам Арсенал, за да им върнем за 2006, но иначе имам респект към тях. Само те и Тотнъм играят хубав футбол от английските отбори. Пък и някак еднотипно всеки сезон да целят Барса и Байерн. Нека да видим малко разнообразие.
Последна промяна от sapio0o на 07 дек 2016 23:53, променено общо 1 път.
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]

CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 07 дек 2016 23:53

Furious_Monk написа:Все повече ми се затвърждава мнението, че Зидан разчита предимно на мотивация, качествата на играчите и късмета.

Категорично не съм съгласен. Поне през първото полувреме ясно си личеше идеята в играта на Реал; тактическия замисъл на Зизу ;) Някъде след 30-тата минута обаче някак си играчите на Реал отхлабиха убийствената си преса и позволиха на Дортмунд да овладеят центъра - нещо, което съм сигурен, че Зидан не желаеше.. Виждайки какво става, той промени тактиката през второто и Реал се прибра и дебнеше на контраатака ;) Дали това беше правилно решение не се наемам да коментирам, но е факт, че си беше промяна наложена от треньора, а не от натиска на Борусия, който си беше хаотичен през целия мач :idea:
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Hohohoho

Мнениеот Hohohoho » 07 дек 2016 23:53

Те Байерн пак могат да му късат грейката на Арсен :mrgreen:
Пък Тотнъм колко футбол играят е съмнително, от колко години драпаха за ШЛ, накрая влязоха, падна им се не лоша група, ама тях си ги влече ЛЕ и това е. 6 мача и се завърнаха у дома.

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 07 дек 2016 23:54

Хубав футбол и ефективен футбол не вървят. Толко могат ботушарите поначало. Иначе определено играят хубав футбол специално Тотнъм и Арсенал. Поне от това, което съм гледал през годините.
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Hohohoho

Мнениеот Hohohoho » 08 дек 2016 00:00

sapio0o написа:Хубав футбол и ефективен футбол не вървят. Толко могат ботушарите поначало. Иначе определено играят хубав футбол специално Тотнъм и Арсенал. Поне от това, което съм гледал през годините.

Хубав и ефективен футбол си вървят. Магьосникът с дъвката от Манчестър даже го правеше с големите дървета последните 2-3 години преди пенсията си. Това е постижение, което надали някой ще може да мине. Мойзи, миличкия, като ги пое тези хубавци и завърши 7ми и беше виновен за всичко.

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Re: ШЛ: Реал Мадрид - Борусия Дортмунд - 2:2 FT

Мнениеот sapio0o » 08 дек 2016 00:03

Не знам, не ги следя. :lol:

Интересното при този жребий е, че може да срещнем доста дразнители от миналото. И Юве, и Монако, и Арсенал. Макар на първите да сме им го върнали с лихвите само с финалчето от 98. Ще го помнят цял живот.

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 08 дек 2016 06:03

CSKA69 написа:
Furious_Monk написа:Все повече ми се затвърждава мнението, че Зидан разчита предимно на мотивация, качествата на играчите и късмета.

Категорично не съм съгласен. Поне през първото полувреме ясно си личеше идеята в играта на Реал; тактическия замисъл на Зизу ;) Някъде след 30-тата минута обаче някак си играчите на Реал отхлабиха убийствената си преса и позволиха на Дортмунд да овладеят центъра - нещо, което съм сигурен, че Зидан не желаеше.. Виждайки какво става, той промени тактиката през второто и Реал се прибра и дебнеше на контраатака ;) Дали това беше правилно решение не се наемам да коментирам, но е факт, че си беше промяна наложена от треньора, а не от натиска на Борусия, който си беше хаотичен през целия мач :idea:

Реал се защитава най-добре когато държи топката в свое притежание. Това че дръпна отбора назад си е чисто тактическа грешка. 45 минути искаше да се отбранява ли?
А третата смяна закъде си я пази, защо не го насити центъра с още полузащитници, хем да затвори средата на терена и да пресира съперника там, хем да задържа повече топката?
Изравнителният гол става след контраатака на противника в 88- та минута? :shock:

Тухел си го надигра категорично и в двата мача с по-слаби футболисти.

Обамеянг не е световна класа материал и едва ли някога ще облече фланелката на Реал. Още повече че с годините най-вероятно ще загуби най-силното си качество- скоростта.

Аз си пожелавам Ювентус. Мисля че ще се получат хубави мачове. Може и Арсенал.
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 08 дек 2016 09:14

Не мисля, че Зидан е бил надигран. Това, че Марсело (първи негов слаб мач от много време) се прави на Роналдиньо в 88-та минута и Дортмунд се организират перфектно за контрата е тотално друг въпрос. Не мисля и че Зидан има вина за пропуските на Роналдо от ниво 6 клас. Не мисля и че отвратителната форма на Модрич е дело на Зидан. Играчите просто направиха много грешки. Честно казано ги имаше и срещу Барса. Бъркаме много пасове.

Дортмунд са много силен отбор. Според мен с повечко късмет могат да създадат проблеми на всеки. Не ги пожелавам на никого оттук нататък.

Изображение

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 08 дек 2016 11:36

Гледах мача снощи и ми хареса. Беше бърз и качествен. Макар да съм фен на Байерн ми харесва да гледам мачовете на Дортмунд, защото играят един много особен футбол, който сравнително рядко се вижда на топ ниво и е успешен - много висока и силна преса, много скорост и бързи отигравания. Може би експлозивност е точната дума. И от почти всяка атака могат да създадат голово положение.
В силните си години с Гьоце, Ройс, Левандовски и Куба играеха така.

Мисля, че Тухел е по-комплексен треньор от Клоп и ще го докаже.

Върни се в “Реал Мадрид”