Почина Фидел Кастро

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
GOLEADOR

Re: Почина Фидел Кастро

Мнениеот GOLEADOR » 29 ное 2016 09:04

1982 написа:
GOLEADOR написа:Обаче оспорването на 1982 за образованието на кубинците ме накара да се разровя и това което чета е впечатляващо.
Ето един доклад на UNESCO по въпроса.

Никъде не съм оспорвал образованието на кубинците, мен не ме и вълнува, само ти си чекнеш тая тема. И се опитваш да ме вкараш в някакъв спор по нея.

И, да, когато източникът на проверка е кубинската държава, нормално е да имам съмнения. Нищо повече, дори не ми пука дали е истина или не, съвсем друго обсъждам около Кастро.

Стига бе,та ти ме обвини в лъжа.Както и да е,само ти си знаеш защо така се извърташ.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 29 ное 2016 09:11

1982 написа:
GOLEADOR написа:Няма как такава нация да е бедна,така е единствено заради ембаргото!

За шибаното ембарго да се сърдят на брадатия комунист, той е виновникът за него. ;)

Утре, ако Бойко Борисов каже "Абе, ще му eба майката, от утре национализираме всички руски компании и активи на територията на България, боли ме уя" (Нефтохим-Бургас е руска, примерно, апетитна хапка), как мислиш ще реагира Русия, а ??! Ще ни шибнат всевъзможни санкции, сто на сто.

Питам те аз, тогава ще плюеш ли Русия за санкциите ??

Не само руски,всички мафиотски сделки трябва да се развалят и да се одържавят.ЕРП-та,БТК,БГА,Кремиковци,Нефтохим,тук няма руско,турско или италианско,всичките под ножа.Ма Чорни бил руснак - шут в гъза и да се маха от България,прошка за такива няма!

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 29 ное 2016 15:35

Ахам.. ето те. Краде по природа :lol:
Ех, ама не искаш да ти откраднат твоето имущество в "обща" полза, държавна де. Хитрец...

----
Не само, че не трябва да има национализация, а напротив. Държавата трябва да излезе от всички компании и да обяви пълна и безусловна приватизация, но на публични търгове, а не от сегашния тип.

GOLEADOR написа:Факти са и успехите му в образованието и медицината.Факт е,че без блокада Куба щеше да просперира и да бъде за пример на останалите латинострани.При тези факти няма как да твърдиш,че Кастро е взел властта за себе си.

Сериозно ти трябва тълковен речник. Нещо не ти е ясно какво е думата факт.
Например факт е, че комунизма е нечовешки и престъпен режим. Факт е, че се е провалил навсякъде по света. Може да наречем факт и други неща. Например, че не може едновременно да си честен, умен и комунист. Ако си честен и умен – не си комунист. Ако си умен и комунист – не си честен. Ако пък си честен и комунист – не си особено умен!

Това са факти, а това за което ти говориш е напълно необоснована фантазия.

---
пп Много важно е каква степен според кубинското образование има една девойка която трябва да ти го лапа цяла нощ и това и е работата или тоя дето върви след теб да ти събира боклуците. Много важно е какво е реалното приложение на това образование и кой го оценява, както и за какво.
Последна промяна от Thsmith на 29 ное 2016 15:41, променено общо 1 път.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Messi_fan

Мнениеот Messi_fan » 29 ное 2016 15:37

GOLEADOR написа:
1982 написа:
GOLEADOR написа:Няма как такава нация да е бедна,така е единствено заради ембаргото!

За шибаното ембарго да се сърдят на брадатия комунист, той е виновникът за него. ;)

Утре, ако Бойко Борисов каже "Абе, ще му eба майката, от утре национализираме всички руски компании и активи на територията на България, боли ме уя" (Нефтохим-Бургас е руска, примерно, апетитна хапка), как мислиш ще реагира Русия, а ??! Ще ни шибнат всевъзможни санкции, сто на сто.

Не само руски,всички мафиотски сделки трябва да се развалят и да се одържавят.ЕРП-та,БТК,БГА,Кремиковци,Нефтохим,тук няма руско,турско или италианско,всичките под ножа.Ма Чорни бил руснак - шут в гъза и да се маха от България,прошка за такива няма!

Факт. Кур за янкофилските грантаджийчета.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 29 ное 2016 20:37

GOLEADOR написа:Факти са и успехите му в образованието и медицината.Факт е,че без блокада Куба щеше да просперира и да бъде за пример на останалите латинострани.При тези факти няма как да твърдиш,че Кастро е взел властта за себе си.

И пак питам, кой е виновен за блокадата ?? Не е ли ..... самият Кастро ??
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 29 ное 2016 20:39

GOLEADOR написа:Стига бе,та ти ме обвини в лъжа.Както и да е,само ти си знаеш защо така се извърташ.

Обвиних те в лъжа, да, но много добре знаеш, че беше за ембаргото на САЩ към СССР по времето на Сталин, това с образованието на кубинците си е твоя тема, мен не ме вълнува.

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 29 ное 2016 20:40

GOLEADOR написа:
1982 написа:

Не ми отговаряй общо, питам те конкретно, кой ще е виновен - Бойко Борисов или Русия ??

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 29 ное 2016 21:59

1982 написа:

И пак питам, кой е виновен за блокадата ?? Не е ли ..... самият Кастро ??

Ако САЩ са имали някакви претенции към Куба да ги съдят.Така Куба ако е виновна в нещо ще бъде осъдена и ще изплати на ищеца сумата която съда е наложил,ако исканията на САЩ са нищожни нищо няма и да получат.
И в двата случая обаче Куба ще просперира и ще даде пример на останалите страни в региона ,а това е неприемливо за САЩ,за това и налагат ембарго,да видят другите страни какви наказания ги чака ако последват примера на Куба.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 29 ное 2016 22:03

Да съдели Куба ??! Ти сериозно ли ??! Мислиш ли, че Куба ще се съобрази с някакъв си съд, те просто заграбват и ги боли патката.

Русия що не съди Турция за сваления самолет, ами веднага санкции почна да налага ??! :mrgreen: :mrgreen:

Кастро е единственият виновник за ембаргото, естествено, че САЩ ще реагират срещу това ограбване. Пак ти казвам, все едно утре Бойко да заграби всички руски активи на българска територия .... ами с право после ще ни чукат икономически.

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 29 ное 2016 22:14

1982 написа:
GOLEADOR написа:Стига бе,та ти ме обвини в лъжа.Както и да е,само ти си знаеш защо така се извърташ.

Обвиних те в лъжа, да, но много добре знаеш, че беше за ембаргото на САЩ към СССР по времето на Сталин, това с образованието на кубинците си е твоя тема, мен не ме вълнува.

Ми не е вярно.постнах едно инфо от телевизия БОЕ и ти в отговор на него ми написа,че (цитирам)
"
Обвини ме в лъжа точно в отговор на моя пост с инфото от БОЕ!Това с ембаргото на САЩ към СССР по времето на Сталин ти си го измисли и не знам какво повече да ти отговоря.Сталин е диктатор и дали САЩ,Полша,Микронезия или който и да е му е помагал или пречел той ще си остане такъв.Никога не съм твърдял друго нещо и не виждам защо сравняваш двете фигури.Единия диктатор на огромна империя,другия човек с мисия който се опитва да освободи народа си.Богат човек,образовн който изтърпява над 600 опита за убийство от страна на САЩ.Национализира родните си имоти за да ги даде на обикновените селяни в Куба.Ограмотява населението , а системата за здравеопазване става повод страната да бъде давана за пример от СЗО.Продължителността на живота в Куба е най-голяма сред латиностраните.Това е положението.

Върни се в “Свободна зона”