Байерн ~ всичко за отбора, стадиона, феновете и други
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
Re: Байерн ~ всичко за отбора, стадиона, феновете и други
Едно въпросче : Защо феновете искаха прекратяване на годишната среща?
^^^^
Не съм чул такова нещо, та Робери да помага.
Обаче ми попадна нещо от преди една декада близо благодарение на moonweaver :
IИзвод- там също има търкания.
Не съм чул такова нещо, та Робери да помага.
Обаче ми попадна нещо от преди една декада близо благодарение на moonweaver :
Днес (23-11-206) попаднах на една много интересна статия, в която бяха препечатали дословно тирадата на Ули Хьонес от Общото събрание през 2007-ма - Клинсман беше още треньор и един делегат говореше за проблем с идентичността и се изказа против ВИП местата на Алианц Арена. Ако искате да си го припомните или не сте го знаели, ето какво се случи:Хьонес: "Например, спомням си как бях на един мач на "Грюнвалдер щадион" преди 10 години. Беше един стар и хубав свят. Бих предпочел да се върна в регионалната лига и да посетя пак Вайнхайм, отколкото да играем пак с Челси. Ако реша, ще се върна там. И ще избирате нов борд, нас няма да ни има!"
[скандирания от публиката: "Гадно настроение?"]
Хьонес: "Вашето гадно настроение? Вие сте виновни за това, не ние!"
[суматоха в публиката]
Хьонес: "Невероятно! Вие какви си мислите, че вършим всяка година? Какво правим, за да влизате на Южната трибуна за 7 евро? Как мислите, кой плаща за това? Хората в ложите, от чиито джобове взимаме повече. Без тях, сега нямаше да има "Алианц Арена". И се връщахме в началото, да играем на сняг и лед и да има по 12 хиляди души на трибуните срещу Болтън."
[аплодисменти и освирквания от публиката]
Хьонес: "Трябва да погледнете и един клуб, който се е запътил към Трета дивизия. Слушам как в Мюнхен 1860 всичко било чудесно. Не, не е така. Клубът е практически фалирал и... и ние го спасихме да остане жив. И кой е виновен? Феновете, които живеят в миналото. Нито вие, нито аз ще спрем "иБей". Пак ви го казвам, нямам нужда от "иБей" или "Гугъл", но няма да им преча."
[Бекенбауер се опитва да се включи, но неуспешно]
Хьонес: "Не може да ни критикувате за това, че сме си разтворили задниците. Имаме стадион, но той струваше 340 милиона евро. И това не може да се покрие с по 7 евро билет за южната трибуна."
Ето какво каза пред "Мюхен меркур" Хьонес няколко дни по-късно:"Мисля, че със сигурност реагирах много емоционално, може би малко прекалено в критиката си на твърдението, че не ни е грижа за феновете и че ги третираме като клиенти. Почувствах се лично засегнат, защото винаги съм се вслушвал и съм правил всичко за феновете. Също така ясно подчертах, че не се обърнах към всички фенове. Винаги има една малка групичка, която особено на домакинските мачове винаги си намира от какво да се оплаква. И при всичките ни контакти с тях, нито веднъж не чухме и едно предложение как нещата да се случват по-добре. Затварянето на ложите и спирането на билетите за бизнес-класа не е решение. Точно заради това отношение си изпуснах нервите на събранието. Аз съм много емоционален човек и понякога ме изкарват извън нерви, когато чуя подобни обвинения в период, в който нещата са съвсем подредени. Ние сме на първо място в класирането, изпратихме една фундаментална година от икономическа гледна точка... и трябва да търпим същите тези хора, да слушаме колко било лошо настроението, за което не ръководството, а самите те като фенове са отговорни."
IИзвод- там също има търкания.
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]
На терена е зле, но от към Ойро нещата са на другия полюс:
Почти като отбор от виШата лига- има парА, нема футбол
Байерн Мюнхен обяви рекордни резултати в своята история за финансовата година 2015-2016, в която беше спечелена титлата в Бундеслигата, Купата на Германия и отборът достигна до полуфиналите на Шампионската лига.
Оборотът на ФК Байерн Мюнхен АД груп (консолидирана сметка на футболния клуб, Алианц Арена и гарнитурите в останалите спортове) е 626,8 милиона евро (над 100 млн. повече от миналогодишното постижение от 523,7 милиона). Оперативната печалба (Ебитда) е 142,5 милиона евро (увеличение от 28% от миналогодишните резултати).
ФК Байерн Мюнхен АД (дружеството, отговорно за професионалния футболен отбор) регистрира оборот от 587,7 милиона евро (срещу 485,6 милиона за миналата година), с което границата от 500 милиона евро беше премината за пръв път в клубната история. Капиталовите резерви нарастват до 424,6 милиона евро (511,6 милиона за предходната година).
Печалбата преди данъци е 53,9 милиона евро (срещу 31,4 милиона за миналата година), а след данъци – 33 милиона евро (срещу 23,8 милиона за миналия период). Резултатите са безпрецедентни в клубната история и за 24-та поредна година Байерн излиза на плюс.
В графа Разходи основен дял от 47.1% (маргинално повишение спрямо миналата година, с оглед увеличените приходи) заема перото за заплати с 260,3 милиона евро. За фискалната година, Байерн е платил данъци в размер 194 милиона евро, с което общата сума, внесена в хазната за последните 10 години надхвърля 1,2 милиарда евро.
Рекордните цифри са резултат от спонсорски договори и маркетинг (169,9 милиона евро срещу 113,9 милиона за предходната година); фланелки и фен-артикули (108,2 милиона евро) и трансферен излишък (34,8 милиона евро). Приходите от ТВ-права са 83,4 милиона евро, сравнително ниска сума в международен аспект.
„Фискалната година 2015-2016 беше фантастична за Байерн, както с оглед на спортните успехи, така и на финансовото състояние. Байерн се намира в превъзходно състояние и оперира на най-високото финансово ниво в Шампионската лига. Продължаваме да надграждаме резултатите в последните няколко години. Нашата цел е максимизиране на спортните успехи, редом с финансова сигурност. Увеличената ни финансова мощ ще бъде насочена основно към ежегодните инвестиции в първия отбор, за да осигурим конкурентоспособността на отбора срещу елитните тимове в Европа“, каза заместник-директорът на Байерн по финансовите въпроси Ханс-Кристиан Дреесен.
Източник: fcb.de
Почти като отбор от виШата лига- има парА, нема футбол

[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]
brendiboy написа:Едно въпросче : Защо феновете искаха прекратяване на годишната среща?
Недоволството се е породило от там, че не всички, които са отишли са намерили място в малката зала, където се е провеждало събранието. Много от хората е трябвало да отидат в някакви шатри и от там да наблюдават вероятно на видеостена. Та някои са започнали да викат "прекратяване".
MCMXIII написа:Почти като отбор от виШата лига- има парА, нема футбол
С тая разлика че няма и дългове.
[center]
[/center]

Robbery написа:brendiboy написа:Едно въпросче : Защо феновете искаха прекратяване на годишната среща?
Недоволството се е породило от там, че не всички, които са отишли са намерили място в малката зала, където се е провеждало събранието. Много от хората е трябвало да отидат в някакви шатри и от там да наблюдават вероятно на видеостена. Та някои са започнали да викат "прекратяване".
Ти да не си бил на събранието

Robbery написа:MCMXIII написа:Почти като отбор от виШата лига- има парА, нема футбол
С тая разлика че няма и дългове.
Und ohne шейхове и олигарси

MCMXIII написа:Robbery написа:brendiboy написа:Едно въпросче : Защо феновете искаха прекратяване на годишната среща?
Ти да не си бил на събранието![]()
Аз дълго се чудех дали да отида, но след това стана късно и го отложих за другата година. Както виждам човек трябва да се нареди/даде заявка своевременно.
[center]
[/center]

- Der Führer
- Контакти:
Вярно е , че Фирмата "Байерн" има добри финансови резултати . Но ако се вгледа по-внимателно човек , ще забележи , че чистата печалба е формирана от продажбата на футболисти . Футболисти , от които клуба има нужда - и от началото на сезона и в предходните 3 сезона . Преследването на отлични финансови резултати всяка година е важно за едно търговско дружество , но като фен не мисля че е от първостепенно значение за един футболен клуб .
вие СТЕ СРАМ ЗА БУРГАС !!!
и ВИЕ СЪЩО ...
и ВИЕ СЪЩО ...
Der Führer написа:Вярно е , че Фирмата "Байерн" има добри финансови резултати . Но ако се вгледа по-внимателно човек , ще забележи , че чистата печалба е формирана от продажбата на футболисти . Футболисти , от които клуба има нужда - и от началото на сезона и в предходните 3 сезона . Преследването на отлични финансови резултати всяка година е важно за едно търговско дружество , но като фен не мисля че е от първостепенно значение за един футболен клуб .
Едни футболисти се продават, но други се купуват. Клубът от доста време не е на голяма печалба по този показател. Даже дори са на солидна загуба. Това дали новите футболисти са на нивото и качеството на заминалите, не е част от финансовата политика.
http://www.transfermarkt.de/fc-bayern-m ... lpos=&w_s=
[center]
[/center]

Кале си призна, че Ули е по- баварец от него

- Хер Румениге, става ли Байерн по-симпатичен, когато губи?
- Добър въпрос. Секретарката ми току-що донесе мейл от фен, който твърди, че не е толкова лошо, че сме загубили от Ростов и Борусия Дортмунд и вече не сме първи в Бундеслигата. И аз й казах: "Пратете му поздрави, но в загубите не намирам нищо позитивно."
- Защо не?
- Разбирам какво е имал предвид човекът. Но ние будим емоции като всеки друг клуб в Германия и не се нуждаем от загуби, за да бъдем по-обичани. За нас е също толкова ценно и че половината футболни фенове в Германия пият по чаша шампанско винаги когато загубим. Това е нещото, към което се стремим - искаме да поляризираме. Ние сме Байерн и съвсем целенасочено разсъждаваме по съвсем различен начин. Искаме да сме различни и във футбола, и в политиката. И това го казвам като небаварец.
- Не гледате на себе си като на баварец?
- По рождение съм от Вестфалия. Живея в Мюнхен от 42 г. и няма как да не мисля малко по баварски. Но съвсем целенасочено не пропускам и първите 18 г., в които живеех в Липщад. Те бяха много важни за мен.
- С какво се отличава един вестфалец?
- При нас вали много, а хората са много рационални. Освен това са и много честни и амбициозни. Затова и с Ули Хьонес винаги сме били толкова добро дуо - аз рационалният и той със силата и емоционалността си.
- Нямаше ли да ви радва, ако феновете ви смятаха за сърцето на Байерн?
- Смятам, че феновете на Байерн ме уважават много. Но Ули е този, който отговаря като никой друг на клубното мото Mia san mia (б.р., Ние сме си ние). Той се е грижел за този семеен дух. Той е духът на това семейство, затова и толкова френетично му се радваха, когато го преизбираха.
- С Ули даже сте споделяли двойно легло като футболисти, поне така е говори.
- Да, това е вярно. Спомням си как по време на лагери в петъчните вечери аз гледах филми, а Ули все прелистваше страници и си пишеше нещо. Веднъж го питах какво прави и ми каза: "Подписвам се на книгата за Мондиал 1974. За всеки подпис ми дават по 1 марка." За една вечер се беше подписал 2000 пъти. Тогава това бяха много пари. Ули винаги си е бил отличен бизнесмен. По-късно Байерн имаше огромна полза от това.
- Защо е толкова важно за него да е отново президент?
- Смятам, че е толкова важно, за да не завърши всичко, което е направил, с една голяма грешка (б.р., престоят му в затвора). Никога няма да забравя как той се върна в клуба на 2 януари 2015 г. По принцип при нас работата след Нова година започва на 7 януари, но заради промяната на режима му в по-лек Ули трябваше да започне работа на 2 януари. И аз прекъснах ваканцията си, за да го поздравя. До края на живота си няма да забравя първия път, в който го погледнах тогава. Ули беше блед, отслабнал, а очите му бяха като топчета. Винаги е обичал живота и се уплаших, когато го видях така пред мен.
- А сега как е?
- Сега вече си е съвсем като преди (смее се).
- Имало ли е моменти, когато Байерн ви е докарвал до сълзи?
- Имало е загуби, които съм преодолявал с времето. Като например финалът в Шампионската лига, който загубихме в продължението през 1999 г. Или финалът у дома през 2012 г. Тогава светът ни потъна. Имайте предвид, че като играч загубих два финала на световни първенства (1982 и 1986 г.). Но точно тези загуби ме научиха да се поставям на местата на играчите сега. Понякога трябва да ги критикуваш, а друг път да им помагаш. За да уцелиш правилния тон ти трябва опит. Казвам го, защото генерацията сега може и да е друга, но момчетата разсъждават точно както преди 30 г.
- Наистина ли? Сега играчите са собствени марки с милиони последователи във Фейсбук и Туитър.
- Да, животът се промени драстично. Футболът стана толкова важен, че може да се главозамаеш. Но в крайна сметка футболистът, колкото и голяма марка да е, остава само една част от отбора.
- По-хубаво ли беше да си футболист едно време, когато нямаше насочен към вас телефон на всеки ъгъл?
- Много съм далеч от това да кажа, че животът тогава е бил по-хубав, а сега е по-лош. Беше различно. Това, което е еднакво, е футболът. С удоволствие бих играл и сега. Няма по-хубаво нещо от това да риташ пред 70 хил. зрители.
- Сънувате ли подобни неща?
- Не, вече не сънувам толкова много. И малко съжалявам.
- В Байерн правите шпагат между клубните корени, от една страна, и интернационализирането, от друга. По-лесно ли е това в компанията на Хьонес?
- Защо да е по-лесно? Замислете се, че именно Ули даде най-важния импулс по отношение на интернационализирането на Байерн през 2013 г. Идеята беше негова и беше без алтернатива. И затова сега трупаме голяма част от оборота си в чужбина. Без това нямаше да имаме шанс за конкуренция с най-големите.
- Много от феновете обаче са загрижени заради отдръпването ви от Бундеслигата.
- Какво отдръпване? Просто през лятото сме на 2-седмично турне в чужбина. Тази година бяхме в Америка, догодина най-вероятно ще бъдем в Азия. През зимата пък ще бъдем за седмица в Близкия изток (Катар) на подготовка. В останалите 49 седмици сме си на базата на "Зебенер щрасе". Но положението е такова, че трябва да представяме Байерн на света. Алтернатива нямаме! Трябва да гледаме и към родината, но не можем да залагаме само на немския пазар. Това не е възможно.
- Замисляли ли сте се какво ще бъде отношението ви към наследниците ви в ръководството на Байерн?
- Изясняването на този въпрос в следващите години е една от най-важните задачи пред мен и Ули. В Байерн имаме нещо, което го няма никъде другаде. От десетилетия клубът се управлява от негови бивши играчи. От Бекенбауер, Хьонес и от мен. Това е нещо, което феновете много ценят. Затова сега трябва да намерим точния човек.
- Филип Лам вече е застанал на старта.
- Имаме доверие в него. Той е много добър вариант. Той е нашият капитан и се превърна в повече от футболист.
- Какво ще кажете за Пеп Гуардиола? Поддържате ли контакт?
- Да, обаждам му се, когато имам възможност. Добре му е в Манчестър Сити.
- Липсва ли ви?
- Периодът на Пеп в Байерн беше много успешен. Но сега разполагаме с Анчелоти и също сме щастливи. Той започна отлично с 8 поредни победи, след това последваха 3 ремита с по едно лошо полувреме. Изглежда, приехме нещата прекалено лежерно на принципа: Всъщност сме непобедими! Но никой не е непобедим.
- Но с Гуардиола изглеждахте непобедими. Означава ли това, че при Анчелоти всичко е прекалено лежерно?
- Отвън може да изглежда така. Но виждам какво става от понеделник до петък на тренировъчния терен. Там няма нищо лежерно.
- Какво остана след Пеп, който беше силно критикуван от някои медии?
- Пеп остави много в Байерн. Той култивира още повече стила ни след требъла при Юп Хайнкес. Тук трябва да кажа, че Байерн никога не е играл по-добре, отколкото при Гуардиола. Винаги сме имали успехи, но рядко е имало и красота. Всички бяха луди по нас заради него. Затова ще кажа, че това е неговото наследство.
Превод на вестник "7 дни спорт"
Източник:
Последна промяна от MCMXIII на 19 яну 2017 07:49, променено общо 1 път.
- Neron
- Контакти:
Евентуални съперници за 1/8 финал в ШЛ: Барселона, Арсенал, Монако, Наполи, Ювентус и Лестър.
Едно Монако няма да е зле за да си сверим часовниците след зимата
Едно Монако няма да е зле за да си сверим часовниците след зимата

1. Наименованието "ПФК Литекс - Ловеч" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - "ПФК Цска София ЕАД".
Нищо общо с Микре!!
Нищо общо с Микре!!