Любезният наблюдатели също знаят, че съществува силна връзка между социалното благосъстояние и здраве на населението, от една страна, и образователни постижения, от друга страна. В тази връзка, Куба се откроява сред повечето страни от Латинска Америка за своите постижения в областта на социалното подпомагане и здравеопазването. Така например, докато в Латинска Америка и Карибския басейн като цяло процентът на детската смъртност е 30 на 1000 живородени, цифрата за Куба е в близост до 6 на 1000 живородени. По същия начин, докато смъртността на децата под пет години в региона е 38 на 1000, в Куба е от 13 до 8 на хиляда. Освен това, продължителността на живота е най-високата в региона.
Почина Фидел Кастро
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Почина Фидел Кастро
От същия доклад:
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]
За някои наблюдатели, грандиозно постижение на кубинската образователната система в това изследване беше изненада. По време на революцията от 1959 г., Куба има едно от най-ниските нива на грамотност и основно образование в региона, и оттогава неговото икономическо развитие е сериозно ограничена от агресивна търговска блокада, наложена от Съединените американски щати. Куба е една от най-бедните страни в Латинска Америка, и със сигурност не разполага с ресурсите на страни като Мексико, Аржентина, Венецуела и Бразилия. Как може една бедна и изолирана малка нация, разположен в средата на Карибите може да имат по-висок успех в образованието от тези гиганти?
Това пак е от доклада на UNESCO,давам го за да се види от къде стартират кубинците.
For instance, the youth illiteracy rate in Cuba is close to zero, a figure unmatched by any other Latin American country, where the average is 7%.
Така например, процентът на неграмотност на младите хора в Куба е близо до нула ....
Няма как такава нация да е бедна,така е единствено заради ембаргото!Вече не може да се заобиколи и омаловажи този факт ,а мантрите,че Фидел взел властта не за благото на народа, а за да се облагодетелства - отиват на кино!
[center][offtopic]Общата площ на Куба е 110 860 кв. км а на България 110 994 кв км.[/offtopic][/center]
Бедна е защото са изповядвали една доказано глупава икономическа доктрина която води до един и същи резултат навсякъде. Ембаргото е просто наказание за част от техните престъпления.
Абе на теб всичко ли трябва да ти се обяснява буква по буква?
Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. (включително и очите). Той и всеки друг могат и трябва да бъдат съдени за нещата, които са извършили, имат право на безпристрастен съд и жури и подлежат на наказание ако бъдат признати за виновни.
Ограбването от трета страна на група хора, по какъв начин кореспондира с това? Ми ок... ти не си ми симпатичен и имам сериозни подозрения, че си нарушил закона в някоя друга държава. Значи по твоята логика, аз съм в правото си да присвоя всичко твое? Много логично, браво.
====
Хубаво е, че се е грижел за стоката си. Все пак трябва да са живи достатъчно дълго робите.... Съвестните стопани си поддържат стоката.
GOLEADOR написа:Както и да е,щом защитаваш хора като Митьо очите си ми ясен.
Обаче оспорването на 1982 за образованието на кубинците ме накара да се разровя и това което чета е впечатляващо.
Успехите в здравеопазването и образованието се дължат изцяло на политиката на Фидел.После някой казват,че бил заграбил властта за да облагодетелства себе си,не народа.Явно тези хора грешат.
Абе на теб всичко ли трябва да ти се обяснява буква по буква?
Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. (включително и очите). Той и всеки друг могат и трябва да бъдат съдени за нещата, които са извършили, имат право на безпристрастен съд и жури и подлежат на наказание ако бъдат признати за виновни.
Ограбването от трета страна на група хора, по какъв начин кореспондира с това? Ми ок... ти не си ми симпатичен и имам сериозни подозрения, че си нарушил закона в някоя друга държава. Значи по твоята логика, аз съм в правото си да присвоя всичко твое? Много логично, браво.
====
Хубаво е, че се е грижел за стоката си. Все пак трябва да са живи достатъчно дълго робите.... Съвестните стопани си поддържат стоката.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
Thsmith написа:Бедна е защото са изповядвали една доказано глупава икономическа доктрина която води до един и същи резултат навсякъде. Ембаргото е просто наказание за част от техните престъпления.
Какви са тези тежки престъпления и ужасии с които са заслужили ембарго и статут на държава, финансираща световния тероризъм?

Чувай, чувай кво обвинение имало...

Последна промяна от fcb_bg на 28 ное 2016 09:14, променено общо 1 път.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
Thsmith написа:Пешо може да бъде вкаран в затвора за обир на банка (ако това се докаже) на мястото където го е направил и това няма нищо общо със дейността му на съседния остров и друга държава.
Тоя Пешо е мно'о лек тип, не мож' го хвана да го съдиш никъде по света, освен в САЩ. Дори да е доказано, дет' викаш. Щот' Пецата е от най-най-най-нацията и не признава чужди съдилища.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
1982 написа:Цецо Чука написа:petko.h.markov написа:А демократично ли беше вашите танкове да влезнат в Родината ми
Кога това?
Или ти си унгарец?
1944-а.
България на страната на кого е във ВСВ?
samo_levski написа:идеално равен терен, тревата зелена, иде ти да почнеш да я пасеш
Обърнете внимание на показателите за Пуерто Рико.
Миналата година Пуерто Рико стана първия американски щат, официално обявил фалит.
Аз няма какво да добавя към тва.
А, да, може би, да те посъветвам да отвориш нета и да видиш какво казва Световната Банка по въпроса за БВП на Куба и как се той сравнява с този на останалите страни от региона...
samo_levski написа:идеално равен терен, тревата зелена, иде ти да почнеш да я пасеш
fcb_bg написа:Thsmith написа:Пешо може да бъде вкаран в затвора за обир на банка (ако това се докаже) на мястото където го е направил и това няма нищо общо със дейността му на съседния остров и друга държава.
Тоя Пешо е мно'о лек тип, не мож' го хвана да го съдиш никъде по света, освен в САЩ. Дори да е доказано, дет' викаш. Щот' Пецата е от най-най-най-нацията и не признава чужди съдилища.
ами за евентуални престъпления извършени в САЩ, къде и кой да го съди? Серьожа ли?

fcb_bg написа:Thsmith написа:Бедна е защото са изповядвали една доказано глупава икономическа доктрина която води до един и същи резултат навсякъде. Ембаргото е просто наказание за част от техните престъпления.
Какви са тези тежки престъпления и ужасии с които са заслужили ембарго и статут на държава, финансираща световния тероризъм?Баф тая Куба, зла почти колкото Венецуела, която пък е със статут "Заплаха за националната сигурност на Съединени Американски Щати".
Чувай, чувай кво обвинение имало...
Кражбата на имущество е първопричината, а ако питаш за световния тероризъм.... терорист номер 1 в историята, кой го разпраща да си сере лайната по чуждите държави, че чак в колумбия си получава заслуженото и "народната любов"?
Цецо Чука написа:Обърнете внимание на показателите за Пуерто Рико.
Миналата година Пуерто Рико стана първия американски щат, официално обявил фалит.
Аз няма какво да добавя към тва.
А, да, може би, да те посъветвам да отвориш нета и да видиш какво казва Световната Банка по въпроса за БВП на Куба и как се той сравнява с този на останалите страни от региона...
Пуерто Рико не е щат на САЩ, а може да стане... някога. Ако търсиш us фалити, Детройт, Мичигaн е твоят град.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
Пуерто Рико не е щат на САЩ, а може да стане... някога.
Пуерто Рико се води официално unincorporated US territory, така че не ми спори за административни подробности, ми гледай основните факти.
А Детройт е пример за същото,за което и Хаити-дай на негър власт и му гледай сеира...