Почина Фидел Кастро
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Почина Фидел Кастро
Без ембарго комунизма се развива добре,няма мизерия и народа благоденства.Навсякъде където е наложено ембарго народа е изпитвал дефицит на стоки.Примери много,Куба,България,Румъния (абе соц.лагера).Премахне ли се ембаргото страните просперират,така обаче няма как да накараш хората да страдат и да наречеш управниците сатрапи.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]
HoUs4oOL написа:1982 написа:
С кое да съм съгласен ??
Защото, където е минал комунизмът, трева не никне. Нас и до днес си ни управляват същите лица, неслучайно са деца на видни комунисти или агенти на ДС. Оннърваване от тия явно няма.
Кажи защо от Австрия не бягаха към изтока, например ??! Или от западен Берлин към Източен ??! Защото масовото текучество навсякъде е в една посока ??!
Е, как с кое да си съгласен, бе старши, ти не четеш.![]()
![]()
![]()
Виж сега мой човек, това ви е любимата дивотия, комунистите ви управлявали, не ви е това проблема на вас, просто мястото на България е другаде.
В Словакия никне ли трева, щото в момента министър-председателя им е бивш член на Комунистическата партия на Чехословакия, а след разпада ѝ става член и на наследилата я партия?![]()
Как така в бившите страни никне, а в България все не изниква?
Текучеството е в една посока, защото СССР е един мъртво роден боклук, управляван от пълни малоумници,почти всичко постигнато от него е в въпреки некадърниците, които го управляват.
СССР не сее просто комунизъм, сее комунизъм по съветски тип и все пак, там комунизма идва с война, а хората в България например са го посрещали с целувки.
Когато чехите иска да живеят по-друг начин(пражката пролет) ние и вие им пращахме танкове.
Толкова със сравнението между нас и тях.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан
това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...
- Captain Stottlemeyer
kiril.a.d написа:Captain Stottlemeyer написа:De mortuis nihil nisi bonum.
другарю капитан от ДС, аз разбирам латински, щото съм учен човек, ама пък напиши си го като хората за хората тук бе! . "За мъртвите нищо, или добро"...с маалки добавки от българския начин на изказ
![]()
Апропо - ти къде научи латински?...Не вярвам в школата в Симеоново да са ви учили на латински...там, освен на руски, на какво друго да са ви учили?...Та от гуглето ли я изрови тази поговорка?
Кире, за школата в Симеоново питай "старшинката" Илиев. Аз не съм запознат с програмата на обучение в това престижно заведение, тъй като съм завършил ВИИ "Карл Маркс", специалност "Медународни икономически отношения". Владея писмено и говоримо немски (немска гимназия), руски и английски език и съм заклет преводач към МВнР.

Знам от обща култура някои латински изрази и поговорки. В случаи като този по-често използвам "De mortuis aut bene, aut nihil". Иначе ако ти наистина беше "учен човек", за какъвто се смяташ, щеше да знаеш, че за да изровиш нещо от "гуглето", първо трябва да знаеш какво да търсиш...

"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
-
- Контакти:
GOLEADOR написа:Без ембарго комунизма се развива добре,няма мизерия и народа благоденства.Навсякъде където е наложено ембарго народа е изпитвал дефицит на стоки.Примери много,Куба,България,Румъния (абе соц.лагера).Премахне ли се ембаргото страните просперират,така обаче няма как да накараш хората да страдат и да наречеш управниците сатрапи.
Нали комунизма е по-новия,по-хуманния,по-прогресивния строй,защо тогава не наложи ембарго на гнилия капитализъм
и го изтощи икономически.Сега да се радваме на световен комунистически ред.
Нямате свършване!
GOLEADOR написа:Без ембарго комунизма се развива добре,няма мизерия и народа благоденства.Навсякъде където е наложено ембарго народа е изпитвал дефицит на стоки.Примери много,Куба,България,Румъния (абе соц.лагера).Премахне ли се ембаргото страните просперират,така обаче няма как да накараш хората да страдат и да наречеш управниците сатрапи.
Айде, пак някой друг е виновен. Не знам какво ембарго САЩ са налагали на СССР, примерно, че Сталин да е такъв изверж ....... знаеш ли, че първите автомобилни заводи в СССР се строят с помощта на САЩ, чудесен пример е ГАЗ, там дори първите модели са лицензирани модели на Форд. Както и много от техниката. Има и други отрасли, където САЩ помага на СССР ...... И в същото време, Сталин е трепел наред народа си. Защо, нали само ембаргото правело зли управниците ??!
Последна промяна от 1982 на 26 ное 2016 15:27, променено общо 1 път.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА
4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.
ivan56 написа:Серьожа, всички в СИВ ви използваха, и си пласираха боклуците при вас, а насреща получаваха неща които могат да реекспортират на Запад и да получават валута.Която им беше нужна за закупуването на части, техника и тн. от Запада.
А, защо вие обирахте боклуците на целият СИВ, може да питаш роднините в Русия, живели по онова време.Щото само с пушки и ракети не се живее.Правешкият цървул, добре ви клатеше, макар, че ви лижеше когато трябва задника.
Аз за това казвам, че СССР е боклук, държава извличаща целия си потенциал, за да създава стандарт на виетнамци и африканци, че на всичкото отгоре и вътре в самия съюз, ако боклуците не бяха пръскали руските ресурси за неблагодарниците от Балтика, Каваказ и Централна Азия, а бяха инвестирали в Русия, нещата сега щяха да са много по-различни.
За стандарта в СССР ми е ясно, щом дядо ми е дошъл тук 1971 и не се е върнал повече...
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]
HoUs4oOL написа:ако боклуците не бяха пръскали руските ресурси за неблагодарниците от Балтика, Каваказ и Централна Азия, а бяха инвестирали в Русия, нещата сега щяха да са много по-различни.
Не те ли е срам, колко ресурси черпехте от Кавказ и Централна Азия, и колко от заработеното ограбвахте ??! Дори го изкарваш, че вие сте им давали ..... не, вие вземахте само.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА
4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.
GOLEADOR написа:Без ембарго комунизма се развива добре,няма мизерия и народа благоденства.

[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
1982 написа:GOLEADOR написа:Без ембарго комунизма се развива добре,няма мизерия и народа благоденства.Навсякъде където е наложено ембарго народа е изпитвал дефицит на стоки.Примери много,Куба,България,Румъния (абе соц.лагера).Премахне ли се ембаргото страните просперират,така обаче няма как да накараш хората да страдат и да наречеш управниците сатрапи.
Айде, пак някой друг е виновен. Не знам какво ембарго САЩ са налагали на СССР, примерно, че Сталин да е такъв изверж ....... знаеш ли, че първите автомобилни заводи в СССР се строят с помощта на САЩ, чудесен пример е ГАЗ, там дори първите модели са лицензирани модели на Форд. Както и много от техниката. Има и други отрасли, където САЩ помага на СССР ...... И в същото време, Сталин е трепел наред народа си. Защо, нали само ембаргото правело зли управниците ??!
Тези неща ще ги пишеш докато не пуснеш от кога СССР е под икономическа блокада.Без нея индивиди като Сталин не биха дошли на власт.Сталин си е диктатор и това никой не го отрича,както и факта,че запада налага ембарго на СССР още от създаването му с цел народа да страда и така да накара управляващите да паднат от власт.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
- Captain Stottlemeyer
HoUs4oOL написа:Captain Stottlemeyer написа:Между другото, ако беше малко по-интелигентен и образован щеше да знаеш, че има БВП на глава от населението, има БВП на глава от населението по паритет на покупателна способност, има най-различни източници на информация (МВФ, Световна банка, ЦРУ, и др.) и най-различни години, ползвани като база, така че написаното от теб е доста далеч от истината ...
Дядка, може да си с над 40 години по-дърт от мен, но си далече от мозъчния ми капацитет.

GDP (nominal) 2014 estimate
• Total US$ 82.775 billion[10] (63th)
• Per capita US$ 7,274[11] (86th)
---------------------
GDP (nominal) 2016 estimate
• Total $48.957 billion[3] (75th)
• Per capita $6,927 (76th)
Пиленце малко, "дядка" можеш да викаш на баща си, ако разбира се го познаваш.

1. Данните, които си взел от Уикипедия са от различни години.

2. Данните са от различни източници, за Куба - Световната банка; за България - МВФ.

3. Данните са на глава от населението, но не и по паритет на покупателна способност. Отвори този линк, който съм любезен да ти предоставя, за видиш колко си далеч от истината!

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... y_GDP_(PPP)_per_capita
Гледай информацията на ЦРУ - тя е общо взето най-вярна.

П.П. Там накъдето си тръгнал, аз оттам се връщам, пикльо сополив!...

Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 26 ное 2016 15:52, променено общо 2 пъти.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ