Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот v.r.s. » 11 ное 2016 12:03

smoothc написа:То реално, за да си част от политиката или трябва да си свързан с комунягите(по партийна, родова, шуробадж. линия.), или да си част от ъндърграунда/олигархията(например Пеевски), или в краен случай, не се сещам за такъв към момента - да си някакъв свръх ценен кадър, от който гореизброените да цуцат дивиденти, манипулират и същевременно запушват устата с тлъсти пачки.
И разбира се, има доста продажни мекерета, които са готови на всичко, само и само да са около политическите кръгове.
Като цяло работата е като своеобразен скачен съд!
През годините народът винаги търсеше т.нар.спасител/месия - Костов, Царя, Бойко.
От това което виждам в последните месеци, подозирам, че следващият такъв образ, който вероятно ще изникне на политическата сцена - Слави Трифонов.
Концертите и Референдума всъщност бяха лакмус, за да се проучи психологията на тълпата и евентуалния рейтинг, който може да събере Трифонов.

И аз съм на мнение, че определени кръгове в лицето на чалгаря подготвят новия политически проект, какъвто беше Бареков. Референдумът, който беше с абсолютно неадекватни въпроси е началото на този проект и легитимира дългия в политиката. Жалко, че народът изпростя толкова много през последните 20 години и мисленето му е тотално закърняло, за което спомогна същият чалгар и неговото долнопробно шоу, но какъвто е народът ни, такава ще е и Държавата, няма как да произлезе нещо по-добро.
Лошото е, че и Държавата в лицето на своите институции позволява това да се случва и от страх да не ги обвинят в ограничаване на свободата на словото, не си вършат работата и не се задейства за да прекъсне манипулациите и простотиите леещи се си от ефира на БТВ. Ако имахме Държава, Слави щеше да понесе отговорността си за лъжите, манипулациите и обидите, които се леят от неговото просташко предаване, чрез самосезиране на СЕМ и Прокуратурата. Но криворазбраните толерантност и либерализъм са на път да разсипят Държавата и да я оставят неин стожер за морал и справедливост да бъде един самозабравил се шоумен, за който тези ценности са в пълна противоположност на неговата личност. След като оставяме един водещ на шоу и неговите сценаристи да задават дневния ред на Държавата, значи положението не е зле, а трагично. Тук е мястото и на интелектуалците, които са длъжни да се изправят срещу простащината, а не да се държат настрана, тъй като те са интелектуалният елит и са длъжници на Страната ни в това отношение.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: Тема за размисъл.

Мнениеот Tommi » 11 ное 2016 12:09

Daniel Levski написа:Четейки темите в този форум за пореден път се убеждавам, че в него има много ограничени хора. Хората които не познават комунизмът, и не са си патили от него. Младежи на които родиителите са изтрещели комунисти и мързеливи същества. Заради такива като вас развитиеето на България пак ще спре, но явно това си заслужаваме като нация. Много съжалявам, че има такива същества като автора на темата и неговите последователи.

Не е ли малко пресилено да наричаш хората "ограничени", само защото имат по-различни виждания от твоите? :) Нали точно това е целта на изборите - всеки да покаже своите предпочитания. Иначе трябва да се направи конкурс за най-интелигентен и буден гражданин, който да назначава парламент, правителство и да решава всички държавнически въпроси. :)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 11 ное 2016 12:13

favaca8888 написа:аз искам да питам защо на втори тур няма отново квадратче "не подкрепям никого" ?

Тва е се едно да играеме мач в който само първото полувреме има дузпа, през второто - НЕ ?! :lol:
Защо НИКОЙ от анализатори, политици, журналисти и цялата паплач НЕ ОТБЕЛЯЗА че над 200 000 човека отрекоха
всичките ни представени олигофрени за президент ?! ами като добавим и близо 2 % недействителни бюлетини ( рисуване на пениси, катерици и т.н. ) близо 7 % от народа е гласувал ПРОТИВ ТАЗИ ПОЛИТИЧЕСКА СГАН ! ! !
Което го нарежда под номер 4 в класирането.

Всички полтици да умрът дано !

Има, бе, щом имаш такъв мерак да кажеш, че нищо не искаш да кажеш, осигурили са ти тая възможност, поне аз така мисля. Само не ми е ясно къв е смисълът.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Потребителски аватар
Esi
Контакти:

Мнениеот Esi » 11 ное 2016 12:15

Бойко Борисов пред Нова:
Ако военният пенсионер Румен Радев, който си тръгна от армията с куп заплати стане президент, няма как да работи с мен. Моралът изисква резултатът от изборите да бъде обвързан с управлението на страната.
Аз няма да се крия в Брюксел като Станишев и Бареков, ако не успеем на изборите за президент. Ние сме поели отговорност и ще се съобразим с нея.
Радев говори неверни неща, той няма никаква заслуга за това, че правителството поръча доставка на оригинални двигатели за МИГ. Работата свършихме аз, военния министър Ненчев и шефът на генералния щаб. Радев да обясни, защо като военен мълча, когато приватизираха завода „Авионамс“, който откупихме отново, за да има къде да се ремонтират леталните ни машини.

По всяка вероятност ако РР спечели, ББ ще поиска вот на доверие. Е, тогава ще стане интересно! ;)
Изображение

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 11 ное 2016 12:22

Слави Трифонов да управлява държавата!
Това не може да стане никога, потенциала му е 10/15 %-та ако въобще направи партия.
Чак толкова промити мозъци от него не може да има. Няма медийната подкрепа която изстреля
ББ през 2005/2009-та нито ДПС е управлявало държавата. ГЕРБ, ДСБ,ДПС, ВМРО, БСП имат твърд
електорат и няма да има достатъно гласуващи за него. Марешки също ще фактор.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 11 ное 2016 12:24

Пак се опитваме да правим бизнес с руснаците, само да не стане като с АЕЦ Белене. :|

Факт е, че за момента най-доброто решение е МИГ 29 да се реиновират с оригинални - руски части, но дано този път всичко е обмислено и накрая да не излезем ПАК ние прецаканите.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 11 ное 2016 12:28

THE G.A.M.E написа:Пак се опитваме да правим бизнес с руснаците, само да не стане като с АЕЦ Белене. :|

Факт е, че за момента най-доброто решение е МИГ 29 да се реиновират с оригинални - руски части, но дано този път всичко е обмислено и накрая да не излезем ПАК ние прецаканите.

Докато има такива, които смятат, че с Русия не трябва да се търгува, вечно ще сме прецакани.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 11 ное 2016 12:31

Вече писах в друга тема ...
Цачева - бивш член нас БКП.
Радев - бивш член на БКП.

С оглед на това, моята позиция в Неделя ще е... С приятелката ми, секс, хапване, филм, секс, хапване, филм... И така, докато имаме сили. :mrgreen:
Дарвин е в грешка !

Image Image

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 11 ное 2016 12:38

South_Park написа:
има едно пророчество на Слава Севрюкова за 2017-2018 г, че е възможно отцепване на Български територии от Турция.
Съдейки от "бежанският"проблем , стабилното управление на ислямиста Ердоган и слугиначеството на Борисов, то изглежда много вероятно и точно сега имаме силна нужда от президент -военен , а не ново магаре на Бойко

Въпросната "пророчица" е най-обикновенна шарлатанка.
Ако България загуби територия, това няма да е с военно действие.
За съжаление ще е доброволно и с политическо решение.
Турция няма да ни нападне поради ред причини.

Проблем обаче в кърджалийско, има.
Но това е поради политическото безхаберие на политическата ни каста.
А и Крим вече показа пътят, как може територия да се цепи от Държава.
Дано не се случва тук, но ако се случи, няма никакво значение дали Президент ни е жена, или оз Генерал.
Просто САЩ и Русия ще са се разбрали.
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
Sstefanov
Контакти:

Мнениеот Sstefanov » 11 ное 2016 12:45

sin4ec написа:Едно рамо за Генерала от мен, въпреки че е от ЦСКА, както си призна чистосърдечно снощи...

Нормално комунягите да се подкрепяте. Това да си Левскар и комунист е - като да си веган ядящ месо.

Върни се в “Свободна зона”