kiril.a.d написа:rhaegar написа:kiril.a.d написа:НО, не забравяйте че типичния американец (от едно време) има себе си за...янки! А като такъв, всички са под него и...са му индианци!
Кажи го това на някой на юг от Вашингтон, или в югозападните щати и най-вероятно ще си изядеш боя.
Ще видим какви ще ги свърши Тръмп. Надявам се, че има топките да поразчупи тая политика на коректност, че вече не се трае.
да, предполагах че ще получа такава забележка, но тези времена отминаха! Бяха да речем до към...50-те години на миналия век, а иначе, достатъчно системно се работи там, всички да са янкита
А защо 50-те години? - ми МакКартизма обедини американците, пред заплаха от външен враг! - старо като света, нали?
Е, винаги има изключения...и до днес.
Абе не знам, аз бях там преди по-малко от 10 и "янки" си е обида или по-скоро подигравателна дума за всеки във Вирджиния и Каролините. Това обаче им го признавам, когато трябва да се борят срещу общия враг, забравят различията си. А и сравнително добрият стандарт на живот помага, да не мислиш как онова гражданче в Ню Йорк си живее живота, а ти бачкаш като вол.