Мнениеот Neo M » 08 ное 2016 00:29
Медиите изопачават всичко по принцип. Само дето той друг полезен ход няма. В момента е събрал енергията на част от народа и единственото, което може да направи е да я осребри. Щото един път ще направи референдум и нищо няма да произлезе от това. Може да успее да предизвика втори референдум евентуално, но и от него като не произлезе нищо, ще угасне като свещ на вятър. Щото нали не смяташ, че гласоподавателя му е мерак да участва постоянно в нищонезначещи референдуми?! До оня ден разправяше, че това не бил неговия референдум, а шанс за хората да променят нещо. Вчера вече се чувства "натоварен с морална отговорност". Мимоходом споменава, че и влизане директно в политиката е възможен вариант според обстоятелствата. Следвайки тая градация, утре вече ще е наложително да го направи. Да не забравяме, че говорим за човек с огромно его, съизмеримо по грандоманщина единствено с това на премиера-слънце. Той смята, че с хората около него навремето са вдигнали народа срещу Жан Виденов. Дето пееше Милена Славова в една своя песен:"Големи претенции от ниско ниво." Или нещо в този дух. И като толкова си запознат, не ти ли направи впечатление, че една част от въпросите бяха безсмислени / като този с шефовете на полицията /, други несъобразени със законодателството на страната / съответно отпаднаха /, а тези дето останаха не са "от първа необходимост"? Всичките те обаче бяха съобразени основно с едно- да се погъделичка онази тънка струна у гласоподавателя, която копнее "да сипе с големия черпак на политическата класа". Което ясно показва крайната цел на упражнението.
Апропо, един страничен въпрос, след като толкова го следиш- вярно ли е, че е бил сред съучредителите на "АБВ"? Днеска ми го казаха, та ми стана чудно истина ли е.
П.П.: Илиев, остави циганите и турците. Те ще намерят начин да се научат, но бабите и дядовците ни едва ли. Но по-важното е, че отиде една далаверка за "нашите" печатници и всички други хрантутници по веригата. А толкова евтино, колкото го обясняваш, може да бъде и сегашната избирателна система, която на всичкото отгоре, с всичките й кусури, изглежда най-подходяща за нашите условия и реалности. Само дето това няма да стане в скоро време, а ми прави впечатление, че всеки следващ вот е по-скъп от предишния.
Честно, вече много взе да ми се иска да вземат да я въведат тая пуста мажоритарна система, за да усетят на гърба си онези дето я венцеславят като панацея, че абсолютно нищо няма да промени. Че дори напротив, само ще направи вота по-несправедлив отколкото е към момента.