Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот delqnski47 » 06 ное 2016 21:18

Кашчей написа:
1982 написа:Всеки си плаща данъците там, където работи и живее, нормално. Мисълта ми е, че тези хора също инвестират в България, и то не само пряко чрез изпращане на пари, защо да нямат право на глас ??!

Защо живеещ другаде нашенец трябва да определя кой да е начело на България. Не, че има чак такова значение, но тоя, който е избрал да живее и си плаща данъците другаде, да си избира техният президент, а не нашият. За мен, само служебно ангажираните зад граница да имат право на глас, но не и тези, които са си избрали друга родина!

Аз съм на твоето мнение,но за съжаление доста голям процент от хората извън граница имат потенциал,който при добро развитие в държавата ще могат да се върнат и държавата да се оползотвори от тях.Така че истината(както винаги..) е винаги по средата.
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 06 ное 2016 21:21

Какъв потенциал? Вече и тук заведенията минават на миялни машини. :mrgreen:

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 06 ное 2016 21:22

1982 написа:
blue avalanche написа:
1982 написа:Всеки си плаща данъците там, където работи и живее, нормално. Мисълта ми е, че тези хора също инвестират в България, и то не само пряко чрез изпращане на пари, защо да нямат право на глас ??!

Онези,дето са в Турция какво са "инвестирали" в Б-я???
Ми дай да изберем някой Хасан Карабабаит,например,за президент,че да им направим кефа на тези колосални инвеститори!

Сигурно не по-малко от мързеливите цигани, само смучещи от държавата ..... не мога да повярвам, че сте се огледали в българите в чужбина, явно те са проблемът при избори ?! :mrgreen: :mrgreen: Пълно е с паразити тук, на които трябва да им се отнемат куп права, но не видях на някой от вас те да му пречат .... виновни са българите в чужбина явно ....

Циганите изобщо не подлежат на дискусия. Те подлежат на "сапун". :twisted: :twisted: :twisted:

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 06 ное 2016 21:22

Понеже винаги ще има спорове дали трябва да имат право живеещите в чужбина да гласуват, ще си кажа какво ми се вижда справедливо. Ако някой си смени града в който живее и го няма 5 години, защото 4 се предполага че може да е за да учи, или някоя друга временна причина, дали ще е редно да има право да определя кмета на град в който не живее? Или друг пример, като този да си смени блока и се връща като има избор на домоуправител в предишният си блок. Един човек трябва да може да избира на едно място. Приемам до 4 години ако някой го няма да има право, защото може да учи или да се квалифицира, или стаж. Но минат ли 5 години, значи явно мисли другаде да живее, скъсва малко или много с живота тук и е нормално да губи правата си. Нека дойде и заживее пак тук, поне година и тогава пак да му се връщат. Няма как някой живеещ някъде далеч, да определя съдбините на нас тук. По друг начин изглеждат нещата от друго място. Или ставаш американец и ти пука за Тръмп или Клинтън или идваш тук и преживяваш като всички тук трудностите и имаш същите права. Аз ако бях роден например в друга страна например и после нашите се местят тук, нямаше и да помисля да определям кой да управлява друга страна. Не е редно и не го разбирам. Щом живееш някъде, значи трябва само за това място да имаш право на глас. А не на две места.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 06 ное 2016 21:24

fcb_bg написа:
1982 написа:
fcb_bg написа:Абе който е заминал навън е тръгнал с цел да си урежда живота там. Малък % са мераклиите да се връщат. Гледах специално българите в САЩ, с какъв поглед говореха за изборите за президент в България и за местните. Доста по-компетентни и с по-голямо желание говореха за Хил и Тръмп. И всички "биха се върнали в България, ако нещата се променят". И с какво право ще се връщаш след като други са копали на баира за да я има държавата?
От мен ако зависи, няма да има двойно гражданство и българи зад граница да си губят гражданството след 20г, ако не са живяли в България за период от цяла година.

Ох, то едно копане ..... като гледам как върви "държавата" .... :mrgreen: :mrgreen:

Така е, но инвеститорите не правят нищо по въпроса, а си уреждат живота другаде. Аз не съм гласувал на избори в Русия, защото мисля че нямам моралното право да определям живота на хората в страната.

Ми, твое си решение, други пък руснаци гласуват, нека има избор, пък всеки да си решава.

Относно моралното право - смятам, че братчедът ми от Лас Вегас, примерно, има много повече право на глас от над милион цигани и турци, нищо че не живее тук, а те живеят. Живеят е силно казано .... паразитират по-скоро. А той праща пари редовно тук на близките си, които пък ги харчат и те влизат в нашия паричен поток.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 06 ное 2016 21:32

Тия нагляри българите у чужбина са неземно племе.
За мен нямат никакво право да определят квото и да боло в държава и място където не са стъпвали от години.

Може би трябва да има някакъв толеранс от 5-6 години, но ако те е нямало от 40 години както са тия мангали в турция от КАДЯ на КАДЯ ще ми опредлят бъдещето ?

Аз самия ако не живея в България няма да имам никакви претенции и даже сам бих се отказал от правото си да гласувам, защото е лицемерно да избягам, а в същото време да определям съдбите на моите хора тука от разстояние.
[center]Levski & Lazio[/center]

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 06 ное 2016 21:34

Явно "комунизма" и комунистическото мислене все още си е тук.Виждам го в мненията на много хора,значи и в главите им.
Преди години ни спираха да пътуваме,спираха изявени спортисти да играят в световни отбори.Да седим тук и не виждаме как работят и живеят другите хора.
Сега се радваме,че наш футболист е успял да играе в голям отбор,но е напуснал наш.Той предател ли е? Тези,които сега
учат или работят зад границата ни,защо да са предатели и да искате забрани за тях.
Ако те ходят да гласуват,това означава само едно-те не са загърбили и забравили Родината си.Ако е обратното,те просто
не гласуват.
Ако критерия е плащането на данъци,нека видим колко плащат циганите,или да направим таблица на всеки,какви данъци
плаща и от това да зависи дали има право на глас или не.

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 06 ное 2016 21:40

Писал съм, че който не плаща данъци в България да няма право на глас.Това важи и за живеещите тук.Може да се направи изклучение за ридовно следващите и толеранс макс 2г. за безработни(докато си намерят работа) и мин. 6м. да си плащал данъци до изборния ден.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 06 ное 2016 21:42

Естествено, че ще има половин милион цигани за хранене след 20г дуднене на главата да ги интегрираме - нещото с което други държави не се справят. Айде беж, акъл за циганите не щем, видя хдокъде стигнахме след десетилетие на ромското ала-бала, поява на разни НПО и други боклуци.
Начин има, ама имаме подписани разни тъпотии за човешки права, чието неспазване веднага задейства някоя смотана наказателна процедура. Това обаче не важи, когато Франция рече да ни ги върне с черни печати и пак да продължи да дудне на главите да ги интегрираме. БХК не гъкна. То е много лесно да обираш умните от държавата, да стопираш тъпите тарикати и после да даваш акъл и да викаш направи това, не прави онова.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 06 ное 2016 22:07

Балкански Орел написа:Тия нагляри българите у чужбина са неземно племе.
За мен нямат никакво право да определят квото и да боло в държава и място където не са стъпвали от години.

Може би трябва да има някакъв толеранс от 5-6 години, но ако те е нямало от 40 години както са тия мангали в турция от КАДЯ на КАДЯ ще ми опредлят бъдещето ?

Аз самия ако не живея в България няма да имам никакви претенции и даже сам бих се отказал от правото си да гласувам, защото е лицемерно да избягам, а в същото време да определям съдбите на моите хора тука от разстояние.

Първо, много българи стъпват тук, някои дори всяка година.Не знам защо генерализирате така леко.
Второ, без българите в чужбина, купеният цигански и турски вот ще придобие още по-голяма тежест, отколкото сега.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Върни се в “Свободна зона”