Въпросите на референдума

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

kiril.a.d
Контакти:

Re: Въпросите на референдума

Мнениеот kiril.a.d » 05 ное 2016 14:06

botevist_75 написа:
kiril.a.d написа:
botevist_75 написа:
kiril.a.d написа:
botevist_75 написа:Пълен бойкот на гологлавия крачен лост за автомобил.

Да обявиш бойкот, на най-после зададен въпрос на теб, по който можеш да изкажеш мнение, е...робство или крепостничество!!!
А може би партизанство?...
Слушай, откажи се някоя партия да мисли заради теб и да ти казва какво да правиш! - бъди човек!!!
Вече 27 години минаха от как една партия мислеше и заради хората, а ти, защо все още така?...да не си ортак на другаряТ Първи, Бойко Борисов?

Знам,че само големият мъжкар и българин СлавитУ мисли за мен.
Не съм за Боко тиквата,защото както казва Петер Юхас, единственото по-лошо от комунист е бившият комунист :mrgreen:
Това че,въпросите на референдума облагодетелстват големите партии е по-малкия проблем и не е цел на референдума.
Организаторите му,занаят,че по сегашния закон,референдума няма да е валиден.
Целта е легитимацията на новия 'спасител на нацията' Колкото повече,хора пуснат бюлетина на референдума,толкова повече тежестта му нараства. Б.Б,вече се изхаби и е време да бъде сменен с нов месия. Разни "мънкащи гейове", като Трайчо,Калфин,Гоце,Роско и т.н. не вършат работа.Трябва човек,който се харесва на средния българин,за когото ракията и салата са алфата и омегата на живота и чиято всяка втора дума е "х.й";"п...аст", м...ти и т.н
Човек би гласувал за своето подобие.

....човече, иди на лекар! - имаш мания за преследване и то точно от човек който не желае да те преследва политически!
Сега, едно ще ти кажа - Слави Трифонов, е НИЩО, без своите сценаристи!!! - той е просто шоумен.
Въпросите не са негови, а са от сценаристите му, които не един път са го правили за смях!!!
Така че, я забрави смешкото Слави и гледай истиноста на зададените въпроси! - колкото и да са...е, малко младежки, но винаги трябва да се тръгне от някъде!!! Дори НС после да ги отхвърли! - писах за това, че референдума е предупреждение за политиците, че не искаме тяхната система/статукво!!!
Така че, откажи се от немисленето...или слушането на чужди празни приказки и отговори, когато най-после ПОЛИТИЧЕСКАТА КАСТА ти е разрешила да изкажеш мнение!!! - без значение, какво мнение, просто дай своето мнение!
...и няма да те убеждавам, че нищо не облагодетелства големите партии - така са те поучили...така си решил...давай там мнение, щото ще спрат да те питат дори!!!!!!!! - и ще си останеш безгласен роб или крепостен селянин...
п.п.
Мога да ти кажа, че Бойчо и Слави, много си приличат, но точно сценаристите на Слави, до сега, са го спасили да не се изложи като Бойчо Тъпото!!!
Но пък да се радваме, че Бойчо не продължи да води собствено шоу, щото там се работеше с бухалки, а не със слово ;)

Ти си за лекар,човече,май страдаш от дислексия ;) Никъде на съм казал,че някой ме преследва.Напротив,за разлика от повечето пишещи тук,които се убедени,че Шорош,Рокфелер и Ротшилд са организирали заговор,срещу тях,аз не вярвам в такива неща.
Прав си,че Славиту не може да измисли такива въпроси.Но те не са и на сценаристите му.Те са на финасово-политическата олигархия,която ще направи СлавитУ новия спасител на нацията,след като г-н Сакскобургготски и г-н Борисов минаха по реда си.След СлавитУ ще е е някой друг.И това не е теория на конспирацията.Това са си стари изпитани методи,прилагащи се от много време и по целия свят.

:lol: съжалявам, но не заеквам ;)....
А че имаш мания за преследване, може да ти го каже друг, но не и ти да го осъзнаеш!!! - иначе нямаше да си болен ;)...
...а с манията за конспирация, просто...иди на лекар човече!!!
но едно е вярно - целия свят е за лекар!!! - докато не е изчезнал, заради подчиненост на световни конспирации ;) :lol:

zara.1916, политиката е обърната в шоу много отдавна и за това, ние имаме най-малката вина!!! - прави му, сметката:
-още в края на 19-ти век, американския писател Марк Твен е казал, че: "Ако с избори можеше да се премени нещо, отдавна да са ги отменили" ;)....
Чел и си неговия роман "Том Сойер"? - ако не си, прочети го, да видиш колко е заразително да боядисваш ограда и да печелиш от това ;)....
Понеже се видя че не можем да станем французи, махам Марсилезата. В Ориента си е по-добре, нали?

Потребителски аватар
Yoda_
Контакти:

Мнениеот Yoda_ » 05 ное 2016 14:22

Чета, чета, и отново се убеждавам - заслужавате си всичко, даже още по-зле !
Wikipedia : Българите са малък, но изключително прост народ. Тъпи, неуки, необразовани и озлобени комплексари, мързеливи неработещи пияници, чакащи на заплатите на жените си. Амин !

Изображение

Потребителски аватар
zara.1916

Мнениеот zara.1916 » 05 ное 2016 14:50

"политиката е обърната в шоу много отдавна и за това, ние имаме най-малката вина"

Кириле а.д.
кои сте тия невинните "ние" бре?
Да не искаш да кажеш, че избирателите сте света вода ненапита, а избраните от тях под дефолт са престъпници :lol:

Потребителски аватар
botevist_75
Контакти:

Мнениеот botevist_75 » 05 ное 2016 15:42

kiril.a.d написа: .....

Докторе,единственото което не разбрах е,защо на мажоритарни избори,които гарантират избор на личности а не на партийни послушковци, беше избран "геят Роско", а не някоя личност с качества,която да ни спаси.
Също така,защо на мажоритарните кметски избори,почти навсякъде спечели ГЕРБ и почти никъде не беше избран независим кмет,заради личните си качествата?

Потребителски аватар
bobo_13
Контакти:

Мнениеот bobo_13 » 05 ное 2016 16:35

1. Мажоритарен вот - и сега има мажоритарен вот на парламентарни избори. Казва се ПРЕФЕРЕНЦИЯ. Може последният в листата да стане първи.

2. Каква е разликата м/у преференцията и мажоритарния вот? Нали все някоя партия издига кандидатите

3. Щели да са повече партиии....ами според мен напротив, трябва да преминем към 2-3 партиен модел. Като влязат 20 парии, как ще се прави правителство, как ще се постига мнозинство? Ще е орел-рак-щука. Нали виждаме как се крепи в момента мнозинството и какви скандали става

4. При 120 депутата, ще ти трябват 61 гласа да си прокараш лобистки закон(сега са ти нужни 121)....кой ще е най-доволен? Народа ли? Или бизнеса? Няма значени коко ще са, на парламентарен контрол все ще са 5-6

5. За субсидията - за мен трябва да е дори под 1 лв.- 0.50 лв е идеална. Партиите трябва да се издържат
- членски внос
- публични дарения, минали през банка

И в момента бизнесът се отчита на партии, за всички е ясно.За да спечелиш обществена поръчка, освен комисионните, трябва да кихнеш и в нечия партийна каса. ПОне така ще виждаме кой на кого дава.

Ама Светльо Витков и сие да вземат по близо 400 000 лв годишно, а дори да не са в Парламента......смешна работа

Трябва да минеш 1% от всички гласували, за да ги полуиш тия заветни субсидии.....еми при 3-4 млн ти трябват 30 000 човека да гласуват за теб :)

6. Нямало да има партиен вот при мажоритарните избори.....ами нали за кмет и президент гласуваме мажоритарно.......как се гласува там - за личност или партия? Как мислите?

7. Дали водачите в социологическите проучвания за утрешните избори са най-подготвени за тази длъжност? Избирателите съгласни ли са с тези кандидати или пак ще се следва Партията?
Интериорни врати - Врати хармоника

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 05 ное 2016 16:53

kiril.a.d написа:
botevist_75 написа:
kiril.a.d написа:
botevist_75 написа:Пълен бойкот на гологлавия крачен лост за автомобил.

Да обявиш бойкот, на най-после зададен въпрос на теб, по който можеш да изкажеш мнение, е...робство или крепостничество!!!
А може би партизанство? ;)...
Слушай, откажи се някоя партия да мисли заради теб и да ти казва какво да правиш! - бъди човек!!!
Вече 27 години минаха от как една партия мислеше и заради хората, а ти, защо все още така?...да не си ортак на другаряТ Първи, Бойко Борисов?

Знам,че само големият мъжкар и българин СлавитУ мисли за мен. ;)
Не съм за Боко тиквата,защото както казва Петер Юхас, единственото по-лошо от комунист е бившият комунист :mrgreen:
Това че,въпросите на референдума облагодетелстват големите партии е по-малкия проблем и не е цел на референдума.
Организаторите му,занаят,че по сегашния закон,референдума няма да е валиден.
Целта е легитимацията на новия 'спасител на нацията' Колкото повече,хора пуснат бюлетина на референдума,толкова повече тежестта му нараства. Б.Б,вече се изхаби и е време да бъде сменен с нов месия. Разни "мънкащи гейове", като Трайчо,Калфин,Гоце,Роско и т.н. не вършат работа.Трябва човек,който се харесва на средния българин,за когото ракията и салата са алфата и омегата на живота и чиято всяка втора дума е "х.й";"п...аст", м...ти и т.н
Човек би гласувал за своето подобие.

....човече, иди на лекар! - имаш мания за преследване и то точно от човек който не желае да те преследва политически!
Сега, едно ще ти кажа - Слави Трифонов, е НИЩО, без своите сценаристи!!! - той е просто шоумен.
Въпросите не са негови, а са от сценаристите му, които не един път са го правили за смях!!!
Така че, я забрави смешкото Слави и гледай истиноста на зададените въпроси! - колкото и да са...е, малко младежки, но винаги трябва да се тръгне от някъде!!! Дори НС после да ги отхвърли! - писах за това, че референдума е предупреждение за политиците, че не искаме тяхната система/статукво!!!
Така че, откажи се от немисленето...или слушането на чужди празни приказки и отговори, когато най-после ПОЛИТИЧЕСКАТА КАСТА ти е разрешила да изкажеш мнение!!! - без значение, какво мнение, просто дай своето мнение!
...и няма да те убеждавам, че нищо не облагодетелства големите партии - така са те поучили...така си решил...давай там мнение, щото ще спрат да те питат дори!!!!!!!! - и ще си останеш безгласен роб или крепостен селянин...
п.п.
Мога да ти кажа, че Бойчо и Слави, много си приличат, но точно сценаристите на Слави, до сега, са го спасили да не се изложи като Бойчо Тъпото!!!
Но пък да се радваме, че Бойчо не продължи да води собствено шоу, щото там се работеше с бухалки, а не със слово ;)

Точно тук е уловката, че ако на референдума гласуват колкото или повече от гласувалите на предишните парламентарни избори, то този референдум става задължителен и НС не може да го отхвърли, а напротив, длъжно е да се съобрази с резултатите. А като виждам колко хора се вързаха на популистките точки в него, дори и да гласувам против или да не гласувам за някои от точките, пусна празна бюлетина или плик, гласът ми се брои за валиден и с него аз задължавам НС да се съобрази с резултата от референдума, дори и да съм против две от точките. Щях да участвам ако само се брояха точките за които гласувам, а тези които не желая да легитимирам не се броят за глас след като не съм гласувал по никакъв начин за тях. А за мен две от точките са абсолютно неприемливи и не желая да ги легитимирам и с негласуването си за тях да ги направя задължителни за приемане от НС. Това което се предлага ако стане задължително ще вкара страната в политическа криза и ще даде тежест на икономическите кръгове над политиците и вторите ще станат абсолютно зависими от бизнеса. Сега дори и да има корупция и подобна обвързаност, то все пак бизнеса е зависим от политиците, а тогава ще е обратно и тогава сегашната корупция ще ни се види като детска игра. Кой ще определя според вас кандидата за народен представител от даден избирателен район, за които ще гласуваме мажоритарно, нали отново ще са партиите и ще се гласува за партиен кандидат и то само един, а не както е сега, когато имаш листа с 15-16 кандидата и можеш да избираш за кой от листата да го направиш. Предлаганият мажоритарен вот става все по-малко такъв, в сравнение със сега действащият пропорционален с опцията за преференция, а да не говорим за абсурдите една партия да има с пъти повече от друга, но да има с пъти по-малко депутати или да няма нито един.
Това е мнението ми и за мен няма значение кой инициира референдума, а това, че ако въпросите в него станат задължителни за НС ще доведат до политическа криза и пълна зависимост на политиците от икономическите кръгове и бизнеса. А една подобна нестабилност ще рефлектира върху нас и ние ще сме най-потърпевши, а за политиците и Слави няма да има никакви последици. Ако искаме промяна, то трябва да търсим усъвършенстване на системата, а не да я разрушаваме и градим отначало някаква друга, защото това ще съсипе Държавата. Това може да уплаши коректните инвеститори, които инвестират в страната, да даде повече власт в ръцете на икономическите групировки, които да доубият средният и малък бизнес и вероятността да ни върне десетилетия назад е огромна.

Потребителски аватар
Troi4o
Контакти:

Мнениеот Troi4o » 05 ное 2016 17:47

Субсидиите да се намалят съм за, мажоритарното гласуване е нож с две остриета. Според мен ще облагодетелства големите партии, най-притеснително, че евентуално би бетонирало позициите на резаците от дпс в североизточна България. Достатъчно ни тормозят те резаци, герб се дупят, белите хора избягаха, напълни се с боклуци, не ми трябват още. За задължителното съм по-скоро против. Всеки, който чувства някаква отговорност ще си гласува. То сега като е задължително и не отидеш какво? Оставаш си безнаказан.

Умните глави от шоуто на чалгаря да бяха сложили въпрос за намаляване броя подписи за организиране на референдум. Така по-лесно ще се организират още референдуми. 400К на 6млн. държава трудно се събират.

Вълчан

Мнениеот Вълчан » 05 ное 2016 18:52

Направете си партия Левски и ще докопате държавните субсидии които пък ще влеете в отбора.Нали сте много сини...

boets97
Контакти:

Мнениеот boets97 » 05 ное 2016 21:03

Добра идея е референдума.

a4o_ba4o
Контакти:

Мнениеот a4o_ba4o » 05 ное 2016 23:47

Първо съм голямо ЗА да има референдум. Дори и само за това браво от мен на инициативния комитет. Крайно време е самозабравили се политици да чуят че хората им говорят нещо си. Нека всеки гласува както прецени. Но важното е да се гласува. Нека им вдигнем един жълт картон и ако не се поспрат малко ще има червен. Нека малко страх да внесем след редиците им.

Върни се в “Свободна зона”