Мене пък най-ме кефи как 90% от времето тия вратовръзки говорят за пенсионерите, турците и циганите , защото много добре знаят, че това е бъдещето на тая държава и тая част от населението е единствения им шанс да вземат някой процент повече.
И как не се намери един кадърен журналист а ги пита тия глупаци как смятат да движат тая страна с 50% пенсионери и 30% неработещи цигани.
Тема за политика - България
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Балкански Орел
- Контакти:
Re: Тема за политика - България
[center]Levski & Lazio[/center]
-
Pichichi написа:Разбирам довода но защо просто не си гласуваш ЗА точката която те интересува и против другите 2 а предпочиташ реф. да остане невалиден?
Не е ли това демокрацията да се види вота на хората?
Защо за реф. да трябват 50%- та а за избори за парламент примерно не е важно колко са гласували? Не е ли по- важно тези които упр. държавата да са получили по-голямо одобрение на хората отколкото някакви точки за референдум.
Защото е ку.рвенски номер.Прави се референдум с 5т.(примерно), аз съм за 2 от тях и против другите, по същия начин всеки гласува за едни точки и против други.Накрая не се отчитат гласовете за отделните точки, а дали си гласувал и ако активността е над 50% се приемат всички.Ти на това демокрация ли му казваш или пеераска работа?
Кашчей написа:Thsmith написа:Аз пък за първи път няма да гласувам.
Още като казаха, че ще е задължително се настроих, че аз в задължителни работи не участвам, а след като видях и кандидатите... определено затвърдих идеята си да пропусна този път.
С това задължително гласуване не се ли нарушава Конституцията на РБ, където е записано, че да избираш и да те избират е право, а не задължение
Еми не съм КС, но за мен е страшно глупаво и мен лично ме кара да не гласувам, а до сега никога не съм пропускал да го правя дори за "малък" (районен) кмет...
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
Нещо за което говорих преди много месеци...
https://mazhoritarni-izbori.com/
Слави Трифонов малоумника, не знам целенасочено или не, ще подари абсолютно цялата власт на ГЕРБ за десетилетия напред...
https://mazhoritarni-izbori.com/
Слави Трифонов малоумника, не знам целенасочено или не, ще подари абсолютно цялата власт на ГЕРБ за десетилетия напред...
за столетия направо 

A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
Смей се, смей се...Сигурно Реформаторите ще ги заместят...
Реформаторите няма как да заместят когото и да е. Те са основани на компромис. Компромиса не привлича никого и няма как да бъде доминиращ.
герб се задържа по дълго само защото бкп все едно прави всичко възможно да се насере колкото е възможно повече и да направи така герб малко по приемливи с техните свинщини.
Последните години винаги правят това което ще ги злепостави най-много и това съответно някой обира позитивите.
Да изкараш 3 пълни мандата един след друг е почти невъзможно дори да си най-големия и успешен политик, а какво остава за повече и за десетилетия. Имам предвид в състояние на избори, а не на танкове по улиците или прийоми тип Гестапо
герб се задържа по дълго само защото бкп все едно прави всичко възможно да се насере колкото е възможно повече и да направи така герб малко по приемливи с техните свинщини.
Последните години винаги правят това което ще ги злепостави най-много и това съответно някой обира позитивите.
Да изкараш 3 пълни мандата един след друг е почти невъзможно дори да си най-големия и успешен политик, а какво остава за повече и за десетилетия. Имам предвид в състояние на избори, а не на танкове по улиците или прийоми тип Гестапо

A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
Ще гласувам и за референдума, но далеч не подкрепям всички въпроси. В България не сме дорасли за мажоритарен вот.... все още! Просто у нас повечето хора гласуват като стадо...
За другите въпроси съм "за". Иначе за президент: всеки друг, но не и "майката" ! 

Де го Станко, бре?
Той нали щеше да се кандидатира за президент?
Той нали щеше да се кандидатира за президент?
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.
Pichichi написа:Разбирам довода но защо просто не си гласуваш ЗА точката която те интересува и против другите 2 а предпочиташ реф. да остане невалиден?
Не е ли това демокрацията да се види вота на хората?
Защо за реф. да трябват 50%- та а за избори за парламент примерно не е важно колко са гласували? Не е ли по- важно тези които упр. държавата да са получили по-голямо одобрение на хората отколкото някакви точки за референдум.
Проблемът е, че масово хората не мислят, а гласуват първосигнално и за да накажат някого, а не разбират, че накрая наказани ще бъдат те, а тези в парламента дори и да не влезнат отново или да не са управляващи няма да станат бедни. Защото ако гласувам с "не" за останалите две точки, а хората гласували с "да" за тях се окажат малко повече и се мине процентната бариера, с която става задължителна всичко това да се приеме от народното събрание, с моето гласуване съм направил така, че тези абсурдни точки да станат задължителни. А ако не гласувам и референдумът не мине този процент, тогава те няма да има задължителен характер. Ако всяка точка се броеше отделно, което ще се прави и гласът ми не се броеше за даден, за тези, които не желая да легитимирам щях да гласувам. Но сега дори и да пусна празен плик или невалидна бюлетина, това се брои за глас и не се вади от общият процент гласували, което не приемам, тъй като за всички избори тези гласове се вадят от валидните. А като гледам как приеха задължителното гласуване, но по начин, по който не промениха нищо, то не виждам смисъл да го подкрепям и на този референдум, а за останалите две точки съм против. За мажоритарният вот в два тура съм твърдо против, а за намаляването на субсидията съм "за", но не на един лев, което е абсолютен популизъм и ще увеличи още повече корупцията и срастването на власт и бизнес. Трябва да се намери друг начин да се ограничат средствата от субсидиите, дори и да се намалят да е с толкова, че да не се прибягва до крупни дарения от фирми, които разбира се след това ще искат нещо в замяна.
За мен този референдум не е добър, а е да "накаже" политиците и да раздели още повече обществото и това си личи от шоуто на Слави, където постоянно се говори за тях-политиците и нас-народът, към който се присламчва и Дългият, което не приемам.