Спас Русев е новият собственик на Левски!

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Доктор Н
Контакти:

Re: Спас Русев е новият собственик на Левски!

Мнениеот Доктор Н » 28 окт 2016 23:28

Altarf написа:Това изобщо не е вярно. Многократно е доказвано, че активните фенове не са никакъв фактор в приходната част на баланса. Даже напротив - при по-бурни ултраси се налагат и глоби. Ако си имал нещо друга на ум, сподели.

И къде е доказано? Виж Германия, това е най-успешният финансово модел. В неговата основа е негово величество фена, единственият на когото наистина му пука за отбора. Всичко останало е преходно.При празен стадион няма как да стане, но тук ние сме единствените виновни. Ние разполагаме с 5 хиляди оправдания. Ето причината за разликата с Германия и футбола там.

Потребителски аватар
Altarf
Контакти:

Мнениеот Altarf » 28 окт 2016 23:33

Доктор Н написа:
Altarf написа:Това изобщо не е вярно. Многократно е доказвано, че активните фенове не са никакъв фактор в приходната част на баланса. Даже напротив - при по-бурни ултраси се налагат и глоби. Ако си имал нещо друга на ум, сподели.

И къде е доказано? Виж Германия, това е най-успешният финансово модел. В неговата основа е негово величество фена, единственият на когото наистина му пука за отбора. Всичко останало е преходно.При празен стадион няма как да стане, но тук ние сме единствените виновни. Ние разполагаме с 5 хиляди оправдания. Ето причината за разликата с Германия и футбола там.

Точно затова казвам, че е доказано. В България това не работи. Ниски цени, нисък интерес. Средният фен си пуска телевизора и гледа немско, английско. Футболната култура в родината е полумъртва. БФС има основна вина с бездействието си. Клубовете също - приемаха за даденост феновете си и не се грижеха за тях. Културата беше оставена в ръцете на... ултрасите. Затова стадионите са празни, а някои сектори са на хероин.

Колкото до немския модел, ще ми е интересно да видя числата някъде.

samo_levski
Контакти:

Мнениеот samo_levski » 29 окт 2016 00:19

тоя ще ни е гробокопача. дано не съм прав но е подкарал курс ала лупи.

Потребителски аватар
batmanlevski
Контакти:

Мнениеот batmanlevski » 29 окт 2016 00:52

Oбаче чета мненията един няма да му се връзва на този и това е добре ! преди години доста хора биха паднали в мрежата му от лъжи , но след доста патене ,трудно ще ни излъже вече някой !
нека бъдем отново свободна и независима страна , а не подлога на сащ и турция !

[wrapimg=]https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t1.0-9/10301117_1432328167037561_8238237856843780182_n.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 29 окт 2016 01:05

Altarf написа:
Доктор Н написа:

Точно затова казвам, че е доказано. В България това не работи. Ниски цени, нисък интерес. Средният фен си пуска телевизора и гледа немско, английско. Футболната култура в родината е полумъртва. БФС има основна вина с бездействието си. Клубовете също - приемаха за даденост феновете си и не се грижеха за тях. Културата беше оставена в ръцете на... ултрасите. Затова стадионите са празни, а някои сектори са на хероин.

Колкото до немския модел, ще ми е интересно да видя числата някъде.

Във водещите германски отбори (Байерн, Дортмунд) така нареченият matchday, както се изрази Русев, образува около 19-20% от оперативните приходи (без приходи от трансфери). В него се включват основно билетите.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Долно уйно
Контакти:

Мнениеот Долно уйно » 29 окт 2016 01:09

Altarf написа:Колкото до немския модел, ще ми е интересно да видя числата някъде.

В Германия едва ли е по-различно, но примерно Галатасарай правят на мач около 400 000$ само от консумация на храна и напитки.

Ето ти една снимка от личния ми архив преди мач на Айнтрахт, каква е обстановката https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=58D4A2F8 и всички тези търговски обекти са на клуба, атракциони за деца и т.н.
Пародийна Перуканова Лига a.k.a. ППЛ, Made in Bulgaristan

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 29 окт 2016 09:59

За да стане тоя matchday, трябва да има нещо на стадиона, или около него, което феновете да посетят. Имаше филм за строежа на стадиона в Далас за американски футбол-хората го направиха с ресторанти, магазини, детски кътове, каквото се сетиш. И казват, "искаме феновете да дойдат, не само за да гледат мача, а за да прекарат деня си тук, със семействата си". И всички тези пари, които се харчат от феновете, отиват за клуба. При нас как да стане това?
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
koisa
Контакти:

Мнениеот koisa » 29 окт 2016 10:57

rhaegar написа:При нас как да стане това?

При нас няма как да стане и това е причината да се обещават невъзможни неща. Сигурен съм, че при желание може да се измисли печеливш модел съобразен с родната действителност, но нали е по-добре да обещаваме невъзможното като даваме примери с Челси и Ман Юн.
R.I.P.
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)

Дай на глупака власт и му гледай сеира!

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 29 окт 2016 12:40

Аз лично му нямам особена вяра на този. Но одитът и анализът, който се прави в момента определено е новост.
Редно е да изчакаме зимата и да видим резултатите от този анализ, ще има ли приета на база резултатите от анализа дългосрочна стратегия, колко пари ще се отделят за селекция и тогава да съдим.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 29 окт 2016 15:02

sin4ec написа:Аз лично му нямам особена вяра на този. Но одитът и анализът, който се прави в момента определено е новост.
Редно е да изчакаме зимата и да видим резултатите от този анализ, ще има ли приета на база резултатите от анализа дългосрочна стратегия, колко пари ще се отделят за селекция и тогава да съдим.

Чак пък да съдим е прекалено. Коментари и мнения да, но да съдим чонек, който нещо не ни е сторил не е правилно. Поне не се изхвъря с обещания за титли и бляскаво бъдеще, за да заблуждава лековерните. Явно всички искат бащица, но той не е такъв. По друг начин вижда нещата и може и да излезе нещо този път. Не е шейх, който да изсипе пари на мига, така че трябва време. И нека не плюем по някой, които ни помага, а по този който ни дели и отслабва.

Върни се в “Левски”