Нереални цени за наем в София

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Yoda_
Контакти:

Re: Нереални цени за наем в София

Мнениеот Yoda_ » 16 окт 2016 09:21

Ах, тука прочетох как некъв провинциален герой дошъл в София, плащал наем, и след 2 години вече си имал собствено жилище.... Ама, не бил точно го "имал", щото плащал вноски на банката, ама вноските били два пъти по-ниски от наема.

Ами нека сметнем кое какво :
1. Средна цена на такова жилище ("купено", а всъщност наето с ипотечен кредит) - прибл. 70 000 евра / 140 000 лв.
2. Средна цена на наема на подобно жилище - 700-750 лв.
3. Значи вноската на тариката е някъде около 350-400 лв., което абсолютно не го вярвам, вноските са доста по-големи
4. ИЗВОД : Жилището ще бъде истински негово след 350 вноски без лихвата, значи прибл. 400-450 вноски., може и повече при лихва над 5-6%, което прави минимум 35-36 години РОБУВАНЕ... бели роби на системата и на селската чест !

Според анализатори, 90% от цялото ново строителство в София е купено с банкови кредити. Да, ама това е станало по време на бума, когато банките даваха кредити в размер на 100% от стойността и жилищата, а те струваха по 100 000 евра.
Обаче бума бумна, и приключението започна - цените на жилищата се сринаха наполовина, лихвите скочиха, много хора загубиха работата си, и банките им взеха жилищата. И сега, на подобни селски тарикати, които взеха кредити за по 100 000 евра, жилищата им вече струват 50-60 000 и няма кой да ги купи. Но съгласно закона, кредитополучателя отговаря с ЦЯЛОТО СИ ИМУЩЕСТВО пред съдия-изпълнителя, и не може да удовлетвори банката само със жилището, което е ипотекирал, ще трябва да продаде и къщичката на мама и тате на село, та да се оправи с банката...

Ей за това има лек - такъв да дава жилището си на банката и да се връща обратно при царевицата и барабонките, оттам следва намаляване на задръстванията, много евтини жени - предимно уволнени продавачки и сервитьорки, със съответния манталитет, бол евтини жилища, драстичен спад на наемите, повече места за паркиране и др.
Да живее кризата !
Wikipedia : Българите са малък, но изключително прост народ. Тъпи, неуки, необразовани и озлобени комплексари, мързеливи неработещи пияници, чакащи на заплатите на жените си. Амин !

Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 18 окт 2016 00:58

Yoda_ написа:Ей за това има лек - такъв да дава жилището си на банката и да се връща обратно при царевицата и барабонките, оттам следва намаляване на задръстванията, много евтини жени - предимно уволнени продавачки и сервитьорки, със съответния манталитет, бол евтини жилища, драстичен спад на наемите, повече места за паркиране и др.
Да живее кризата !

Няма нужда да намаляват наемите, така са си добре : ) А за леките жени, те тези изобщо не им се е налагало да почват работа за да ги уволняват. :lol: Поне на достатъчно хубавите де.

Иначе не е лошо да се купуват апартаменти, просто трябва да се подхожда по внимателно. Преди 15 тина години можеха да се вземат много добри терени на някой търгове за разпродажба на имущество, особено със столична общинска банка. По времето на Софиянски говоря.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
South_Park

Мнениеот South_Park » 20 окт 2016 16:25

Намерих нещо сносно за 250 лв , без агенция - хол+спалня само за мен, ползване на кухня , банята е хубава.
На Тец е , но за момента ме устройва , евентуално догодина ще търся нещо по-добро ,тъй като очаквам балонът да се спука.
[/quote]
Абе курви сини как едно теле от присъстващите не повдига въпроса от къде тея пари за скъпи играчи и треньори, как ще се платят 30те милиона дългове, тръгнал ли е клуба към фалит, и все такива неудобни въпроси.[/quote]

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 21 окт 2016 13:43

South_Park написа:Намерих нещо сносно за 250 лв , без агенция - хол+спалня само за мен, ползване на кухня , банята е хубава.
На Тец е , но за момента ме устройва , евентуално догодина ще търся нещо по-добро ,тъй като очаквам балонът да се спука.

Какъв балон - то това е без пари :shock:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
South_Park

Мнениеот South_Park » 24 окт 2016 20:55

boabbb написа:
South_Park написа:Намерих нещо сносно за 250 лв , без агенция - хол+спалня само за мен, ползване на кухня , банята е хубава.

Какъв балон - то това е без пари :shock:

Да , през фейсбука го намерих в кв .Гео Милев, имам 2 фантастикота наблизо
[/quote]
Абе курви сини как едно теле от присъстващите не повдига въпроса от къде тея пари за скъпи играчи и треньори, как ще се платят 30те милиона дългове, тръгнал ли е клуба към фалит, и все такива неудобни въпроси.[/quote]

Върни се в “Свободна зона”