"Толерастията" е християнска ценност

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: "Толерастията" е християнска ценност

Мнениеот THE G.A.M.E » 14 окт 2016 15:07

kiril.a.d написа:
Колега, задълбаваш, а това ми е приятно! Но, да видим до къде ще стигнем в задълбаването...
Чакай да видя, от къде да започна...
Значи, "нашата" култура и наистина "българи", в кавички, тръгва от днешните Балкани, разпростряла се около езерото, днешно Черно море.
По това време, слънцепонклонничеството е масово разпространено! - 15 000 г. пр.н.е. всички се кланят на бога "Слънце"! Защо...е друга тема. Именникът на нашите владетели - Джагфар тарихи, започва от 14 966 г. пр. н. е.

Като цяло, нещата в поуста си, не са доказани.
Това е една от теориите, които обаче не почиват на факти.
Създадена е, или по-скоро натъкмена, с източници "от тук-от там", чиито данни често са извадени от контекста.

Не е известна народност по-стара от 7 000 години.
Т'ва преди 15 000 г. са просто некви полюции, дето нямат връзка с реалноста.

Ест. човешката цивилизация е много по-стара, от колкото смята ортодоксалната наука, най-малкото има артефакти на милиони, дори на десетки милиони години.
Но е повече от несериозно да говорим за народност, от преди 7 хил години.
Не е известна такава, освен ако не считаме атлантите за такава, но те по-скоро са глобална цивилизация, включваща в себе си няколко народа.

Балхара действително може да мине за 1-вата известна Българска Държава, но и за това твърдение си трябва много работа и изследвания на терен.
Има данни да се смята така.
Но и с наличните данни не е ясно, дали тази Държава е Държава на българите, или просто е Империя.
Ясно е, че българите имат дейно участие, името е интересно и спокойно може да се асоциира с нас, но както посочих голяма част от писаното по този случай, за съжаление все още си е хипотеза.

Как да е.
Очевидно вярваме на различни източници, ти си малко повече... Писател-мечтател, не го пиша с лошо чувство.
Аз обаче съм прагматик и понеже планирам да напиша един всеобхватен исторически труд в бъдеще, гледам да се опирам на железните факти и доказателства, за да има все пак някаква стойност. ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

kiril.a.d
Контакти:

Мнениеот kiril.a.d » 15 окт 2016 11:23

THE G.A.M.E написа:
kiril.a.d написа:
Колега, задълбаваш, а това ми е приятно! Но, да видим до къде ще стигнем в задълбаването...
Чакай да видя, от къде да започна...
Значи, "нашата" култура и наистина "българи", в кавички, тръгва от днешните Балкани, разпростряла се около езерото, днешно Черно море.
По това време, слънцепонклонничеството е масово разпространено! - 15 000 г. пр.н.е. всички се кланят на бога "Слънце"! Защо...е друга тема. Именникът на нашите владетели - Джагфар тарихи, започва от 14 966 г. пр. н. е.

Като цяло, нещата в поуста си, не са доказани.
Това е една от теориите, които обаче не почиват на факти.
Създадена е, или по-скоро натъкмена, с източници "от тук-от там", чиито данни често са извадени от контекста.

Не е известна народност по-стара от 7 000 години.
Т'ва преди 15 000 г. са просто некви полюции, дето нямат връзка с реалноста.

Ест. човешката цивилизация е много по-стара, от колкото смята ортодоксалната наука, най-малкото има артефакти на милиони, дори на десетки милиони години.
Но е повече от несериозно да говорим за народност, от преди 7 хил години.
Не е известна такава, освен ако не считаме атлантите за такава, но те по-скоро са глобална цивилизация, включваща в себе си няколко народа.

Балхара действително може да мине за 1-вата известна Българска Държава, но и за това твърдение си трябва много работа и изследвания на терен.
Има данни да се смята така.
Но и с наличните данни не е ясно, дали тази Държава е Държава на българите, или просто е Империя.
Ясно е, че българите имат дейно участие, името е интересно и спокойно може да се асоциира с нас, но както посочих голяма част от писаното по този случай, за съжаление все още си е хипотеза.

Как да е.
Очевидно вярваме на различни източници, ти си малко повече... Писател-мечтател, не го пиша с лошо чувство.
Аз обаче съм прагматик и понеже планирам да напиша един всеобхватен исторически труд в бъдеще, гледам да се опирам на железните факти и доказателства, за да има все пак някаква стойност.

Ееееее, аз ти давам източници, ти ми казваш не са доказани!? Особено последния източник "Писмените знаци на древните българи" е едно обстойно изследване, писано от българин, но вече живеещ в САЩ. Започва от една Черноморска смесена експедиция - БАН и американски научен екип, минава през Джагфар тарихи и стига до древния свят на Месопотамия, след потопа в езерото "Черно море", както и разпространението на културите от там, нататък.
Да, аз давам някои подробности в повече, но това защото много съм чел за този древен свят, от много и различни източници! И като човек с научна мисъл, умея да анализирам, подреждам и напасвам фактите, докато се получи пъна хронология, без дупки, както е в официалната история! А то, тези и до сега съществуващи дупка, правят историята много често смешна...
За народности, по-стари от 7000 г. съм склонен да се съглася, въпреки че исторически се очертават няколко такива, не взаимосвързани: Индия, Египет, Балканската (нашата) и няколко по-диви, като западноевропейската, сибирската, негърската в Африка и индианските в Америка.
Още повече, имам чувството че в огромни територии, се е говорело на един и същ език, с малки диалектни, местни разлики, от където и навика, по онова време, като се пише, да се използват само съгласни букви, а гласните, всеки си ги чете според местния диалект! И така се разбирали племена/народи, разположени на хиляда километра един от друг, дори.
:) А полюция е официалната история с нейните огромни и необясними дупки, които, както казах я правят смешна, ако не и по детински подредена...
Да, "човешката цивилизация" е на около 2 милиарда години, но въпросът е, дали можем да смятаме за човеци, всички полуразумни и разумни видове, обитавали планетата през това време?
За днешния вид, Хомо сапиенс, се счита вече, че се е появи преди около 2 млн.години, като е съществувал съвместно с предишни раси. Примерно, неандерталците не са от вида на Хомо сапиенс! Атлантите също!!! - друг вид хора са ;)...
Да, атлантите са включвали няколко "народа" - атланти, неандерталци и кроманьонци. Но първите са били с господстващото положение, а другите два вида...прислуга!
Бактрия - Башкирия - Балхара - Балкария - Болгария и днес Бълария е генеалогията на една и съща държава/народност, изкривена през различните местности и народности, през които е минала и съответно изменила звучението на името.
Да, доколко е била чисто болгарска, не може да се каже, че е така. Но ти споменах за трите основни племена имащи право на официална власт в нея, нали?
Но като се върнем на това, че е трудно да се говори за народности, преди 7000 г., явно става дума за племена, които са много близки. Казва се, че местностите на Северен Афганистан и Иран, е обитавана от племена/народност Алани. Но натам се изтеглят част от шумерите, след като са победени от акадите. А акадите, идват от Изток на Шумер...
Ние тук, в България, сме преди всичко от оногондурите! А за това племе има данни в Месопотамия, че е обитавало точно земите на древен Шумер. Чак във днешна Турция е известно и турчолята искат да се пишат такива, че и нас да ни пишат турци!!! - вместо обратното...но това е друга тема.
Не знам, ти на какви източници вярваш, но явно са ограничени по данни и знания - подобни на официалната наука, която от страх да не стане за смях (писатели-мечтатели ;)) става за смях с детински подредената си история, пълна с празнини! - наистина е адски смешно, как официалната история, понякога прескача периоди от по 1000-2000 години, като че нищо не се е случило през това време :lol: - детинско е да се подрежда така...като някакъв пъзел.
А аз съм точно прагматик до пълна точност - зодия Овен сме си такива и смешни и неуточнени неща не признавам за точност! Когато нещо интересува зодия Овен, ако не го научи до абсолютната му точност, ще се пръсне! :lol:
Та, ако искаш пиши - то днес, какво ли не се пише и кой ли не пише...Ще се намери кой да чете и твоето писание..."за всеки влак си има пътници!"
Ще се опираш на железни факти и доказателства? - а имаш ли под ръка, машина на времето? ;)
Честно казано, преди години и мен ме напъваше да пиша, но с всяка изминала година, че и по-къс срок, научавах все повече и повече неща, докато разбрах, че човек има да учи докато е жив, а пък да се.."изкажа" изпиша, без да имам абсолютното знание...нали ти казах? - не е в нравите на зодия Овен!
И като така, предпочетох да продължа да чета и уча, вместо да...я да стана за смях, я да шокирам..поне част от света...То и днес има достатъчно книги, които шокират целия свят, но мен, вече не, тъй като имам огромни познания! - дори по историята на планетата Земя, а не само по полуразумните, разумните и..."другите" индивиди обитавали планетата.
Интересно, на колко години си? - не ти давам повече от 40 г. и сигурно за това, все още те напъва да напишеш нещо ;)
Е, аз съм на 57 г. и вече не ме напъва ;) - може би към 70-80 г. може пак да ме напъне, ако реша, че съм научил достатъчно много...или пък, реша че така и така живота ми свършва, та да взема да се "изкажа" поне с това, което съм научил...
И запомни - като човек на възраст, при мен, мечти вече няма...колкото и да е жалко.НО, винаги става така, с хората, че с възрастта, човек се превръща от оптимист, в песимистичен реалист! А с песимизъм, не може да се мечтае!!!
Явно, ти все още можеш и мечтаеш да се изкажеш/изпишеш - не го казвам с подигравка или лошо чувство! - хубаво е да се мечтае...помня го това чувство...
Понеже се видя че не можем да станем французи, махам Марсилезата. В Ориента си е по-добре, нали?

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 15 окт 2016 11:40

Как тръгнахте от "толерастията", като християнска ценност, и стигнахте до произхода на българите само вие си знаете :roll:

Иначе с тази криворазбрана толерантност Европа няма да устиска дълго време християнските си ценности...Тоо...10-те Божи заповеди са еврейски, ама щом някои са решили, че са християнски 8-)
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

kiril.a.d
Контакти:

Мнениеот kiril.a.d » 15 окт 2016 12:04

Кашчей написа:Как тръгнахте от "толерастията", като християнска ценност, и стигнахте до произхода на българите само вие си знаете :roll:

Иначе с тази криворазбрана толерантност Европа няма да устиска дълго време християнските си ценности...Тоо...10-те Божи заповеди са еврейски, ама щом някои са решили, че са християнски 8-)

:) Връзка може да се намери - древния свят, за който говорим, преди да попадне под влиянието на монотеизма е бил много по толерантен, спрямо всякакви вярвания, обичаи и култура!
И в Болгарската империя, толерантността, поносимостта и свободата на вярвания и обичаи е била но много висока ниво! При "нас" почти не е имало робство, или характерен робовладелски строй!
Докато Рим, поне докато е ставал империя, е рушал чуждите паметници и обичаи, налагайки своите и много обичали да имат роби - май и до днес? ;)...
А в Европа, няма "криворазбрана толерантност"! - има наложена от другаде, толерастия!
И сега, защо споменах древния Рим? - ами днешния, Нов Рим, който се е преместил географски доста по на запад ;), работи по старите начини, но от времето на късния Рим, когато се появява всякаква търпимост към чужди култури - дори местен цар издигали, само да си плащат данъците към Метрополията ;) А размесването на народите в така наречените провинции, е била установена практика/тактика, с цел "разделяй и владей"! - т.е. местната непоносимост, сред населението, да убие, отвлече вниманието, от общата непоносимост, спрямо завоевателя, Рим ;)
Та такива ми ти работи, Кашчее - знай миналото, за да разбираш настоящето и да виждаш в бъдещето!!! ;)

Апропо - ценностите, еврейски...християнски? Къде я виждаш голямата разлика, след като Христос е просто син божи, а кой е бога/баща?...ми май си е пак Йехова/Яхве, а? А 10-те божи заповеди, дошли от бога-баща, а не от сина му Христос ;)
Та и християнството, като мохамеданството - имаш Аллах и пророка му Мохамед. Респективно, имаш Йехова и пророка му Христос.
Само че, не знам, защо християните обожествяват пророка си...Доколкото мохамеданите, просто го почитат като пророк...
Понеже се видя че не можем да станем французи, махам Марсилезата. В Ориента си е по-добре, нали?

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 15 окт 2016 21:28

Една лека поправка- Исус не е пророк. Пророка е Мойсей. ;) Имаш доста да учиш за християнството...
... и после внезапно си направих секуро.

kiril.a.d
Контакти:

Мнениеот kiril.a.d » 16 окт 2016 12:09

язе написа:Една лека поправка- Исус не е пророк. Пророка е Мойсей. ;) Имаш доста да учиш за християнството...

:lol: Мойсей е пророк на кукуво лято - обикновен водач на стадото...дори не можеш да го наречеш учител, а от там и пророк.
За християнството няма повече какво да уча, нито за други религии - ако имах какво още да уча, щях да съм религиозен ;)
А ти, първо научи значението на думата "пророк", пък после давай разни съвети ;)...
И по-добре попитай, какъв е бил Исус и какво означава "името" му (това не е име, а титла!!!) и като разбереш, може пак да поговорим...

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 16 окт 2016 15:16

Незнанието винаги е съпроводено от арогантност и неподплатено самочувствие.Глупостта също... 8-)
... и после внезапно си направих секуро.

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 16 окт 2016 23:25

Защо въобще се напрягате толкова.Да Християните сме толерантни към всеки човек, който е честен, чист и трудолюбив.Това грях ли е ? И не говоря за меркел и другите вратовръзки, а за хора като нас, които нямат нищо против майка с дете и със сирийски паспорт за влезе в България.Политиците не ги броя, са инструктирани да допускат само здрави мъже на възраст 18-35 години.

Но има едно голямо "НО".Историята помни, че като цяло по жестоки от Християните когато ножът опре до кокъла няма и тоя път няма да е по-различен.
Ислямистите или там както им викат винаги са си били войнствени и агресивни примати, но в деня на истината винаги са яли дървото и са бягали с насрани гащи и то най-вече от Християните, било то католици или православни.

Просто и сега сме в една такава епоха когато мюсли пак се прави на мъжко, но не знае, че когато Християнските лъвове се надигнат пак ще гризнат жилавото и ще си обират бурките и фесовете от земята.Просто белите Християни са много по-умни и уравновесени човеци от тия идиоти и дори да се стигне до там, че някой ден да ни превъзхождат числено пак ще се намерят хора, които да поведат нормалните човеци към победа и власт над злото, примитивното и долното.
Levski & Lazio

kiril.a.d
Контакти:

Мнениеот kiril.a.d » 17 окт 2016 11:55

язе написа:Незнанието винаги е съпроводено от арогантност и неподплатено самочувствие.Глупостта също... 8-)

E-e - и защо се изказваш изобщо, след като се познаваш така добре?...
И след като те мързи да научиш нещо, защо не попиташ, ами се оправдаваш???
...наистина е много глупаво само да се оправдаваш...поне да беше казал, че не те интересува, а ей така...просто си решил да се заядеш с човек със знания...Нямаше да е за пръв път и да си първия, който много се дразни от мен, заради знанията ми...речи там "всезнайко" и си гледай кефа :)

kiril.a.d
Контакти:

Мнениеот kiril.a.d » 17 окт 2016 12:22

Балкански Орел написа:Защо въобще се напрягате толкова.Да Християните сме толерантни към всеки човек, който е честен, чист и трудолюбив.Това грях ли е ? И не говоря за меркел и другите вратовръзки, а за хора като нас, които нямат нищо против майка с дете и със сирийски паспорт за влезе в България.Политиците не ги броя, са инструктирани да допускат само здрави мъже на възраст 18-35 години.

Но има едно голямо "НО".Историята помни, че като цяло по жестоки от Християните когато ножът опре до кокъла няма и тоя път няма да е по-различен.
Ислямистите или там както им викат винаги са си били войнствени и агресивни примати, но в деня на истината винаги са яли дървото и са бягали с насрани гащи и то най-вече от Християните, било то католици или православни.

Просто и сега сме в една такава епоха когато мюсли пак се прави на мъжко, но не знае, че когато Християнските лъвове се надигнат пак ще гризнат жилавото и ще си обират бурките и фесовете от земята.Просто белите Християни са много по-умни и уравновесени човеци от тия идиоти и дори да се стигне до там, че някой ден да ни превъзхождат числено пак ще се намерят хора, които да поведат нормалните човеци към победа и власт над злото, примитивното и долното.

Извинявай, но аз мисля, че ако човечеството не спре с тези стари религиозни глупости, предвид днешните оръжия ни чака нещо много по-лошо от онзи разпад на една империя, заради 4-ри религии и разпада на човешкото общество, пак заради религии!
Чудя се, как може в 21 век, все още да има хора, вярващи в някакви...алабализми? - човечеството отиде толкова напред в науката и познанието, а някои...още чакат да им падне нещо от "небето"...
Много, много трябва да се наблегне върху ученето, образованието, особено в тези поизостанали страни от арабския свят!
Не мога да разбера, как човек може да търси закрила, да се оповава, че и да се бие, заради някаква абстракция, наречена бог, по един или друг начин, която нито се е доказала, нито ще се докаже!!!
И да не дава господ, както се казва, човечеството да се срещне отново, с онези "богове" които е успяло да изгони, още едно време и слава богу, че и те се избивали помежду си! - няма други богове, освен извънземните от нашата Галактика, които са ни създали, преди всичко като работна сила, удобна за обитание и работа на планетата Земя!!!
А някои, още ги чакат да...второпришестват ;)...
А политиците, на тях просто няма защо да се вярва, тъй като те, отдавна са се съюзили с официалните църкви, за да държат...стадото в подчинение и на двете и да се възползват от това!!! И като така, отдавна официалните църкви - не говоря само за християнството, а за всички религии! - отдавна нямат нищо общо със самата същност на религията която представляват!!!
А който е слаб, неук и все още му трябва някакво опование в друга сила, да потърси бога, божественото в себе си!!! - ето какво ви казва самата библия: "И създаде ги бог, по свой образ и подобие"! Значи, всички хора са богоподобни!!! И да потърсят в себе си тая пуста божествена сила...И да не я използват срещу други богоподобни, защото ще срещнат в реалност третия закон на термодинамиката: "Всяко действие има обратно по посока и равно по сила, противодействие"!!!

Върни се в “Свободна зона”